Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ-ΒΟΟΚ -9 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ



ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ-ΒΟΟΚ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ 

''ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ''!!

Πως να πάρεις περισσότερο απο αυτό που θέλεις και λιγότερο απο αυτό δεν θέλεις




4)Εμπρός! Φέρε το στο φως!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου;
Να στεναχωριέσαι; Να ανησυχείς για αυτά; Να παραπονιέσαι και να τα καταριέσαι ελπίζοντας να εξαφανιστούν; Αν θέλεις να είσαι ανήσυχος και στρεσαρισμένος για την υπόλοιπη ζωή σου τότε, ναι.
Εκτός αν δεχτείς ότι έτσι είναι η ζωή, «δύσκολη», και περιφέρεσαι εξουθενωμένος όλη τη μέρα, κουβαλώντας το φορτίο και νιώθοντας μίζερα; Αν θέλεις να είσαι δύσθυμος και πεσμένος όλη την ώρα τότε, ναι.
Αν κανένας από αυτούς τρόπους δεν σου πάει, να μια άλλη ιδέα για σένα:
Όποτε αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, δες το σαν πρόκληση. Υιοθέτησε την «Για φέρε το να δούμε» συμπεριφορά.
Η « φέρε το να δούμε» συμπεριφορά λέει:
-      Η ζωή δεν είναι για τους λαπάδες.
-      Η ζωή είναι για να κερδίζεις γαλόνια
-      Κάθε πρόκληση ή πρόβλημα είναι μια ευκαιρία για εξέλιξη.
-      Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό
Κάθε φορά που η ζωή θα φέρνει κι από μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να την αντιμετωπίζεις στα ίσια και να λες στον εαυτό σου. «Για φέρε το να δούμε»!

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργος αυτός ο τρόπος για ν’ αντιμετωπίζει κανείς τα προβλήματά του, αλλά εγγυάται να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Λέγοντας αυτά τα λόγια ξανά και ξανά θα πυροδοτήσετε τις θετικές, αποφασιστικές και εποικοδομητικές σκέψεις που απαιτούνται για να λυθούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις.
Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε ποια αντίδραση θα έχετε σ’ αυτά που θα σας συμβαίνουν. Εσείς διαλέγετε αν θα δείτε κάτι σαν ευκαιρία να αναδείξετε τα αληθινά σας χρώματα ή σαν σημάδι πως θα έπρεπε απλά να παραιτηθείτε.

   Κάθε φορά που αισθάνεστε να πνίγεστε είναι εύκολο να παραιτηθείτε και να οπισθοχωρήσετε. Αλλά η «φέρε το να δούμε» στάση, σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα για την κατάσταση.
Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε αξιολύπητοι. Ισιώστε την πλάτη, χαμογελάστε στον εαυτό σας και πείτε: «ΓΙΑ ΦΕΡΕ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ»!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: