Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ-ΒΟΟΚ -9 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ


 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ-ΒΟΟΚ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ 

''ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ''!!

Πως να πάρεις περισσότερο απο αυτό που θέλεις και λιγότερο απο αυτό δεν θέλεις





3) Άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζεις το φαγητό

Πόσοι άνθρωποι στις μέρες μας δεν είναι πραγματικά εξαντλημένοι; Ρώτα οποιονδήποτε πώς αισθάνεται και θα σου απαντήσει: «Κουρασμένος»! Φαίνεται ότι η μοντέρνα ζωή μας εξουθενώνει όλους, και δεν έχουμε ιδέα γιατί.
Παρόλο που είναι αλήθεια ότι πολλοί από μας δουλεύουμε πιο σκληρά από ότι στο παρελθόν, είναι ωστόσο σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε την αξία του φαγητού που τρώμε.
Οι περισσότεροι από μας σκεφτόμαστε το φαγητό όταν πεινάμε, και μετά συνήθως τρώμε ότι μας κάνει όρεξη.
Να μια ωραία ιδέα να πάρετε αμέσως περισσότερη ενέργεια: αλλάξτε τον  τρόπο που αντιλαμβάνεστε το φαγητό. Σταματήστε να σκέφτεστε πόσο γευστικό είναι και αρχίστε να επικεντρώνεστε στο πως εφοδιάζετε με καύσιμα το σώμα σας. 

Τροφή = Δυνητική (συσσωρευμένη) ακατέργαστη ενέργεια

Στην πιο βασική της μορφή η τροφή είναι συσσωρευμένη ακατέργαστη ενέργεια. Όσο περισσότερη ποσότητα ενέργειας έχετε, τόσο περισσότερα μπορείτε να βιώσετε στη ζωή σας.
Προτείνοντας  αυτήν την ιδέα δεν σας συστήνω να γίνεται φανατικοί της υγιεινής διατροφής, αλλά σας προτείνω να σκέφτεστε τι παίρνετε από την τροφή που τρώτε.
Αντί να σκέφτεστε το φαγητό μόνο όταν το στομάχι σας γουργουρίζει, σκεφτείτε το πριν αρχίσετε τη μέρα σας. Αναρωτηθείτε τι είδους δραστηριότητες  έχετε να κάνετε και πόση ενέργεια χρειάζεστε για να τις περατώσετε. Μετά αποφασίστε τι καύσιμο ταιριάζει καλύτερα στις ενεργειακές σας ανάγκες.

 

Φυσικά, οι καλύτερες πηγές φυσικής ενέργειας προέρχονται από φυσικές τροφές, όπως φρούτα, χυμοί και λαχανικά. Κι αυτό γιατί, μεταλλάσσονται σε ακατέργαστη ενέργεια γρηγορότερα από κάθε άλλο είδος τροφής. Αλλά πρέπει να αποφασίσετε μόνοι σας τι είδους τροφής ταιριάζει περισσότερο στις ενεργειακές σας ανάγκες.
Να κι ένα τεστάκι: Όλη την επόμενη εβδομάδα συνειδητοποιήστε την επιστροφή ενέργειας από τις τροφές που τρώτε. Μη σκέφτεστε τη γεύση ή αν ικανοποιήστε, σκεφτείτε μόνο την ενέργεια που σας δίνουν τα τρόφιμα που έχετε φάει. Μετά δοκιμάστε άλλου είδους τροφές και δείτε αν θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Θα εξακριβώσετε ότι  κάποιες τροφές σας δίνουν περισσότερη φυσική ενέργεια από άλλες. Μόλις καταλάβετε τι είναι καλό  για σας (είναι διαφορετικό για τον καθένα) δοκιμάστε να το ενσωματώσετε στη δίαιτά σας. Ας μην σας γίνει εμμονή κάποια διαιτητική αγωγή αλλά, συνεχίστε να έχετε συνέχεια στο μυαλό σας τη σκέψη: «τι είδους ενέργεια παίρνω τρώγοντας αυτό;» 



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: