Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Απογοητεύεσαι που δεν έχεις όσα θα ήθελες?

 

Κρίση..Τι είναι η κρίση..

Υπάρχει μια μεγάλη ένσταση γύρω μας … Είναι μια λέξη που υπερισχύει όλων των άλλων, και χρησιμοποιείται από κάποιους ξανά και ξανά και κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη επάνω από τα κεφάλια μας.  Ξέρεις πολύ καλά τι είναι, γιατί έρχεσαι αντιμέτωπη μαζί της κάθε μέρα. Ναι. Μιλάω για την Οικονομική Κρίση, και είμαι σίγουρη ότι βαρέθηκες να ακούς και να μιλάς για αυτήν.

Βαρέθηκες να μιλάς για αυτά που θέλεις και δεν μπορείς να έχεις εξαιτίας αυτής της τρομακτικής λέξης και όλων των κακών που θα φέρει μαζί της.

Στερήσεις, Αποτυχίες, Δυστυχία!

Και τώρα η πρώτη και σημαντική ερώτηση.

Σκέφτεσαι όσα χάνεις εξαιτίας της κρίσης και νιώθεις απογοήτευση. Μήπως, όμως. Δεν είναι πάντα κακό να μην έχεις αυτό που θες?

Τόσοι πολλοί από τους ανθρώπους που προπονώ φαίνεται να φοβούνται την αποτυχία, και αυτό που αποκαλούν δυστυχία.  Είναι κάτι που τους εμποδίζει από το να ξεδιπλωθούν εσωτερικά και να βρουν την επιτυχία και την ευτυχία που θέλουν. Προσωπικά δεν έχω την ανοσία αυτού του φόβου, όμως έχω μάθει κάποια βήματα για να μειώνω την επιρροή που έχει αυτός ο φόβος επάνω μου. Και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η τρομακτική εποχή μας δίνει την ευκαιρία , να ανακαλύψουμε και να εκμεταλλευτούμε όλα όσα έχουμε παρατημένα και χαντακωμένα στα ντουλάπια του μυαλού και της καρδιάς μας, και να βρούμε τρόπους να ζήσουμε καλύτερα, σε πείσμα της κακής λέξης. Αυτή τη στιγμή νιώθετε ότι υπάρχει στη ζωή σας δυστυχία και φοβάστε. Μακάρι να υπήρχε ένα μαγικό ραβδί να εξαφανίσει αυτούς τους φόβους, αλλά δεν υπάρχει. Πρέπει μόνοι σας να μειώσετε την επιρροή που έχουν αυτοί οι φόβοι πάνω σας.

Εγώ μπορώ να σε βοηθήσω επισημαίνοντας σου 5 βασικά βήματα με τα οποία, εφαρμόζοντας τα, θα αλλάξεις την οπτική γωνία που βλέπεις τη ζωή σου.


Πρώτο βήμα

Οργανώσου: Ψυχολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί όταν εργάζονται σε ένα οργανωμένο περιβάλλον. Ξεκίνα πάντα την εβδομάδα σου αλλά και την ημέρα σου γράφοντας τα καθήκοντά σου , ξεχωρίζοντας τα. Γράψε πρώτα τα σημαντικά και ύστερα τα δευτερεύοντα. Σημαντικά είναι οι στόχοι που θα σε πάνε μπροστά στην ζωή σου, και σχετίζονται με την εργασία σου, τις σπουδές σου, την υγεία , τις σχέσεις σου. Τα δευτερεύοντα είναι οι υποχρεώσεις όπως σούπερ μάρκετ, πληρωμή λογαριασμών , επικοινωνία με φίλους κλπ.

 

Δεύτερο βήμα

Σημείωσε κάθε σου σκέψη: όταν νιώθεις καταβεβλημένη, ανήσυχη, ολοκληρωτικά απογοητευμένη, για αυτά που δεν έχεις επιτύχει στην επαγγελματική η στην προσωπική σου ζωή, γύρισε τα πράγματα προς όφελός σου. Σημείωσε την κάθε σκέψη σου, και ύστερα γράψε δίπλα αυτό που πραγματικά θα ήθελες να συμβεί. Συχνά και μόνο που περιγράφεις την κατάστασή σου ξεκάθαρα, ο δρόμος για την επιτυχία γίνεται πιο φανερός!

 

Τρίτο βήμα

Ξεκαθάρισε τους στόχους σου: συχνά είμαστε ξεκάθαροι με το τι Δεν Θέλουμε. Κάνε ανατροπή με το τι ΘΕΛΕΙΣ. Πως φαντάζεσαι την ιδανική ζωή για εσένα, ζωγράφισε εικόνες ή φτιάξε κολάζ από περιοδικά, γράψε τις σκέψεις σου σε ημερολόγιο, και αφιέρωνε χρόνο κάθε ημέρα για να οραματιστείς την ιδανική σου ζωή. Φαντάσου να ζεις το όνειρό σου με κάθε λεπτομέρεια.

 

Τέταρτο βήμα

Μίλα θετικά στον εαυτό σου. Πρόσεχε τι λες και τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και την ζωή σου. Είναι πιο θετικό και ελπιδοφόρο να νιώθεις όμορφα για αυτό που είσαι και για τα αγαθά που έχεις και να το δηλώνεις μέσα σου με κάθε ευκαιρία.

Ο William James είπε «Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι ότι τα ανθρώπινα όντα  αλλάζοντας την εσωτερική διάθεση στο μυαλό τους, μπορούν να αλλάξουν την εξωτερική άποψη της ζωής τους.»

Είναι ευκολότερο να δημιουργήσεις την ζωή που αναζητάς, όταν λαμβάνεις θετικά μηνύματα πρώτα από εσένα και ύστερα θα δεις να έρχονται και από αλλού.

Πέμπτο βήμα

Ανέλαβε Δράση: Πολλές φορές οι άνθρωποι μένουμε αδρανείς επειδή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από το επίπεδο Α στο Β. Ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο σου βήμα? Μίλα σε έναν φίλο, πάρε μαθήματα για κάτι που σε ενδιαφέρει, διάβασε ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει , μάθε μια καινούργια τέχνη.

Ανάλαβε δράση με ότι σε ευχαριστεί και σε εξιτάρει…

Μη ξεχνάς τις δύο πιο σημαντικές αρχές της ζωής: κάνε ο,τι κάνεις με την ελπίδα σου πάντα ζωντανή και την πίστη σου φλεγόμενη! Γιατί η ελπίδα και η πίστη είναι αποκλειστικά ανθρώπινες ικανότητες. Και η ιστορία έχει αποδείξει πως θριαμβεύουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, αυτό είναι το πρώτο μου check out στο ιστολόγιό σας! Είμαστε μια ομάδα εθελοντών και ξεκινώντας ένα ολοκαίνουργιο πρωτοβουλία σε μια περιφερειακή κοινότητα στην ίδια ακριβώς θέση. Το ιστολόγιό σας παρέχονται μαζί μας πολύτιμες πληροφορίες για να εργαστούν. Έχετε κάνει μια θαυμάσια εργασία!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εδώ για να δώσω μαρτυρία για το πώς με βοήθησε να φτιάξω τη σχέση μου αυτός ο ισχυρός μάστορας που ονομάζεται Dr.DWAN. Ήμουν ραγισμένη όταν η αρραβωνιαστικιά μου μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να με παντρευτεί επειδή είχε σχέση με την άλλη γυναίκα όπου εργάζεται. Έκλαιγα και έκλαιγα κάθε μέρα, μέχρι που έγινε τόσο άσχημα που έφτασα στο Διαδίκτυο για βοήθεια, τότε ήταν που διάβασα μια κριτική για το σπουδαίο έργο του Dr.DAWN και μετά επικοινώνησα μαζί του για βοήθεια για να φέρω πίσω τον εραστή μου. με βοήθησε να κάνω ένα ισχυρό ξόρκι αγάπης συμφιλίωσης και προς μεγάλη μου έκπληξη μετά από 48 ώρες που έκανα το ξόρκι της αγάπης, η αρραβωνιαστικιά μου επέστρεψε στα γόνατα παρακαλώντας με να τον συγχωρήσω. Είμαστε τώρα ευτυχισμένοι παντρεμένοι και όλες οι ευχαριστίες πηγαίνουν στον Dr.DAWN Wonders για να με βοηθήσετε να σώσω τη σχέση μου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr.DAWN μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του: ( dawnacuna314@gmail.com )
WhatsApp:+2349046229159/
+3550685677099