Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

INSPIRE YOUR LIFE

Υπάρχει μια μεγάλη ένσταση γύρω μας … 000166716Και ίσως είναι η πρώτη φορά που όλη αυτή η ένταση, που έχει επηρεάσει εκατομμύρια ανθρώπων, προέρχεται από μια λέξη που υπερισχύει όλων των άλλων.

Την ακούμε να χρησιμοποιείται από κάποιους ξανά και ξανά και κρέμεται σα δαμόκλειος σπάθη επάνω από τα κεφάλια μας. Φυσικά αναφέρομαι στην "Οικονομική Κρίση" για την οποία είμαι σίγουρη ότι βαρέθηκες να ακούς και κουράστηκες μέχρι εξάντλησης να μιλάς για αυτήν.

Κουράστηκες να μιλάς για αυτά που θέλεις, γι αυτά που δεν μπορείς να έχεις εξαιτίας αυτής και βαρέθηκες να αντιμετωπίζεις τόσες δυσκολίες στην καθημερινότητά σου..

Στερήσεις! Αποτυχίες! Δυστυχία!

Αναρωτήθηκες ποτέ όμως κάτι που είναι πραγματικά βασικό;

Δεν μπορείς πάντα να έχεις αυτό που θέλεις... αλλά αυτό είναι απαραίτητα κακό;

Τόσοι πολλοί άνθρωποι που d7d20eb2c0aeακολουθούν κάποιο είδος προπόνησης Ζωής μαζί μου, φαίνεται να φοβούνται την αποτυχία, και αυτό που αποκαλούν δυστυχία. Είναι κάτι που τους εμποδίζει να ξεδιπλωθούν εσωτερικά και να βρουν την επιτυχία και την ευτυχία που θέλουν.

Προσωπικά δεν έχω την ανοσία αυτού του φόβου, όμως έχω μάθει κάποια βήματα για να μειώνω την επιρροή που έχει αυτός ο φόβος επάνω μου. Και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή η τρομακτική εποχή μας παρουσιάζει και μία ευκαιρία: Να ανακαλύψουμε και να εκμεταλλευτούμε όλα όσα έχουμε παρατημένα και χαντακωμένα στα ντουλάπια του μυαλού και της καρδιάς μας, και να βρούμε τρόπους να ζήσουμε καλύτερα. Ο τρόπος; Πέντε απλά βήματα που είναι ικανά να αλλάξουν την οπτική γωνία που βλέπουμε τη ζωή μας.

 

1ο Βήμα: Οργανώσου

Ψυχολογικές έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί όταν εργάζονται σε ένα οργανωμένο planner bookπεριβάλλον. Ξεκίνα πάντα την εβδομάδα σου αλλά και την ημέρα σου γράφοντας τα καθήκοντά σου, ξεχωρίζοντας τα. 

Γράψε πρώτα τα σημαντικά και ύστερα τα δευτερεύοντα. Σημαντικά είναι οι στόχοι που θα σε πάνε μπροστά στην ζωή σου και σχετίζονται με την εργασία σου, τις σπουδές σου, την υγεία, τις σχέσεις σου. Τα δευτερεύοντα είναι οι υποχρεώσεις όπως σούπερ μάρκετ, πληρωμή λογαριασμών , επικοινωνία με φίλους κ.α.

 

2ο Βήμα: Σημείωσε κάθε σκέψη

Όταν νιώθεις καταβεβλημένη, ανήσυχη, ολοκληρωτικά απογοητευμένη γι αυτά που work-homework-student-1697428-hδεν έχεις επιτύχει στην επαγγελματική ή στην προσωπική σου ζωή, γύρισε τα πράγματα προς όφελός σου.

Σημείωσε την κάθε σκέψη σου, και ύστερα γράψε δίπλα αυτό που πραγματικά θα ήθελες να συμβεί. Συχνά και μόνο που περιγράφεις την κατάστασή σου ξεκάθαρα, ο δρόμος για την επιτυχία γίνεται πιο φανερός!

 

3ο Βήμα: Ξεκαθάρισε τους στόχους

Συχνά είμαστε ξεκάθαροι με τι Δεν Θέλουμε. Κάνε ανατροπή επικεντρώνοντας την προσοχή σου, τη σκέψη σου και τη ζωή 1-end-visionσου γενικά σε ότι ΘΕΛΕΙΣ.

Πως φαντάζεσαι την ιδανική ζωή για εσένα;;

Ζωγράφισε εικόνες ή φτιάξε κολάζ από περιοδικά. Γράψε τις σκέψεις σου σε ημερολόγιο και αφιέρωνε χρόνο κάθε ημέρα για να οραματιστείς την ιδανική ζωή σου. Φαντάσου να ζεις το όνειρό σου με κάθε λεπτομέρεια.

 

4ο Βήμα: Μίλα θετικά

Πρόσεχε τι λες και τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και την ζωή σου. Είναι πιο θετικό και ελπιδοφόρο να νιώθεις όμορφα για αυτό που είσαι και για τα αγαθά που έχεις και να το δηλώνεις μέσα σου με κάθε ευκαιρία.

fish tank jump2Ο Γουίλιαμ Τζέιμς είπε

«Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι ότι τα ανθρώπινα όντα αλλάζοντας την εσωτερική διάθεση στο μυαλό τους, μπορούν να αλλάξουν την εξωτερική άποψη της ζωής τους.»

Είναι ευκολότερο να δημιουργήσεις την ζωή που αναζητάς, όταν λαμβάνεις θετικά μηνύματα πρώτα από εσένα και ύστερα θα δεις να έρχονται και από αλλού.

 

5ο Βήμα: Ανέλαβε δράση

Πολλές φορές οι άνθρωποι μένουμε αδρανείς επειδή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από το επίπεδο Α στο Β. Ποιο θα μπορούσε να graphic1είναι το επόμενο σου βήμα; Μίλα σε έναν φίλο, πάρε μαθήματα για κάτι που σε ενδιαφέρει, διάβασε ένα βιβλίο που θα σε βοηθήσει, μάθε μια καινούργια τέχνη.

Ανάλαβε δράση με ότι σε ευχαριστεί και σε εξιτάρει. Και ακολουθώντας αυτά τα βασικά βήματα μη ξεχάσεις τις δύο πιο σημαντικές αρχές της ζωής: Κάνε ότι κάνεις με την ελπίδα σου πάντα ζωντανή και την πίστη σου φλεγόμενη! Γιατί η ελπίδα και η πίστη είναι αποκλειστικά ανθρώπινες ικανότητες. Και η ιστορία έχει αποδείξει πως θριαμβεύουν ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: