Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

 

Αυτοπεποίθηση.....

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (Μέρος 6ο)

Μάθημα 6ο

Μόνο δύο μαθήματα μείνανε για να ολοκληρώσουμε! imagesCAO0F9R1Το σημερινό μάθημα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα είναι η προετοιμασία και το δεύτερο η πράξη! Στο 4ο μάθημα σου είχα ζητήσει να σημειώσεις κάποιες καταστάσεις στις οποίες θα ήθελες να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και πώς θα τις αντιμετώπιζε το πρότυπο αυτοπεποίθησης σου. Θα ήθελα να ξαναβρείς εκείνη τη λίστα, λοιπόν.

Άσκηση
Πολλές από τις ανησυχίες σου και τα προβλήματα σου σχετικά με την αυτοπεποίθηση οφείλονται στο γεγονός ότι στο παρελθόν έμαθες, και συνήθισες τελικά, να σκέφτεσαι και να νιώθεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή η συνήθεια εδραιώθηκε και συνδέθηκε τελικά με όλες τις εμπειρίες σου, τις αξίες σου, τις πεποιθήσεις σου, τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου! Αυτό που πρέπει να κάνουμε αρχικά είναι να εκπαιδεύσουμε το μυαλό σου να δέχεται τον νέο σου εαυτό – αυτόν που θα έχει αυτοπεποίθηση δηλαδή. Και θα το κάνουμε αυτό χρησιμοποιώντας μία τεχνική που ονομάζεται οπτικοποίηση.

imagesΘα ήθελα να πάρεις την πρώτη περίσταση από τη λίστα σου καθώς και το πώς θα συμπεριφερόταν σε αυτήν το πρότυπο σου. Βρες ένα ήσυχο μέρος και κλείσε τα μάτια σου. Σαν να συμβαίνει μπροστά σου, φαντάσου πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση το πρότυπο σου.

  • Τι λέει;
  • Πώς το λέει;
  • Πώς κινείται;
  • Ποιες είναι οι εκφράσεις του προσώπου του;
  • Πώς είναι οι άλλοι άνθρωποι που συνδιαλέγονται μαζί του;

Μόλις ολοκληρώσεις αυτή την άσκηση, imagesCA390BS5θα ήθελα να κάνεις ακριβώς το ίδιο άλλα αυτή τη φορά να φανταστείς τον εαυτό σου στη θέση του προτύπου σου. Φαντάσου τον εαυτό σου να περπατάει, να μιλάει, να φέρεται και να κινεί το σώμα του ακριβώς όπως και το πρότυπο σου.

  • Πώς νιώθεις να είσαι αυτό το πρόσωπο;
  • Πώς αντιδρούν οι άλλοι απέναντι σου;
  • Πώς σε αντιλαμβάνονται οι άλλοι;

Έχεις προσέξει ποτέ τους πρωταθλητές πριν από ένα μεγάλο αγώνα; Δείχνουν απολύτως συγκεντρωμένοι. Ή έχουν τα μάτια τους κλειστά ή μοιάζουν εκστασιασμένοι. Ξέρεις τι σκέφτονται εκείνη τη στιγμή; Οπτικοποιούν στο μυαλό τους το πώς θα τρέξουν στον αγώνα. ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό κάνεις κι εσύ στην πρώτη αυτή περίσταση. Τώρα, κάνε ακριβώς το ίδιο και για την δεύτερη περίσταση στη λίστα σου και μετά θα δούμε πώς να τα κάνουμε όλα πράξη!

Κάνοντάς τα όλα πράξη

Ξεχώρισε τις δύο περιπτώσεις με τις οποίες θα ήθελες να ασχοληθείς. Θα ήθελα να κοιτάξεις τις δύο λίστες που αφορούν το πρότυπο αυτοπεποίθησης σου. Και τώρα, θα ήθελα να φτιάξεις ένα σχέδιο δράσης για το πώς εσύ θα φερθείς, τι θα πεις, πώς θα κινήσεις το σώμα σου.

ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ!

Αφού το κάνεις, θα ήθελα να το επεξεργαστείς στο μυαλό σου ξανά και ξανά. Φαντάσου το καλό αποτέλεσμα που θα έχει. Φαντάσου τον θρίαμβο που θα νιώσεις μόλις το καταφέρεις. Μετά θα ήθελα να το προσπαθήσεις και να το κάνεις! Αυτός θα είναι ένας δοκιμαστικός γύρος. Δες το σαν εξάσκηση. Το μόνο που θα κάνεις θα είναι να εφαρμόσεις στην πράξη κάποια από τα προσόντα σου και να δεις πώς θα πάει.

Αν πάει καλά, τέλεια!

Αν όχι, μη στεναχωριέσαι, είναι μόνο ένα ψεύτικο τεστ. Βίωσε τις καταστάσεις με την διάθεση ότι είναι μόνο ένα πείραμα. Δεν έχεις απολύτως ΤΙΠΟΤΑ να χάσεις και πολλά να κερδίσεις. Θα σου δώσω διορία τις επόμενες 4 – 5 ημέρες για να ολοκληρώσεις την άσκηση σου, πριν περάσουμε στο τελευταίο μας μάθημα.

Δεν σου εύχομαι καλή τύχη , γιατί δεν πιστεύω σε αυτήν!

ΕΣΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ!

imagesCA1A8A90

Τελευταίο Μάθημα

Πώς πήγε η πρακτική σου; Πάω στοίχημα ότι δεν ήταν και τόσο άσχημα όσο νόμιζες. Αυτό είναι το τελευταίο μας μάθημα! Ελπίζω να ήσουν από αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν αντί να λένε. Μόνο έτσι θα αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου. Αν ΚΑΝΕΙΣ και όχι μόνο αν διαβάζεις. Δεν ωφελεί μόνο να διαβάζεις αυτή την σειρά μαθημάτων αν δεν εφαρμόζεις τίποτα στην πράξη.

Ο νέος σου εαυτός!

Πώς τα πήγες λοιπόν με την άσκηση από το προηγούμενο μάθημα; Σου είχα ζητήσει να προετοιμαστείς για δύο καταστάσεις στις οποίες θέλεις να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση και μετά σου ζήτησα να τις κάνεις πράξη! Αν τις έκανες αυτό λέει πολλά για εσένα. Μαρτυράει ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλεις να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση σου – μπράβο!

imagesCA441MNC

Πώς ένιωσες πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά την πρακτική; Κατάγραψε αυτά τα συναισθήματα. Γράψε τις σκέψεις που σε βοηθούν να διαφωτίσεις τα πάντα και επισημοποίησε τες! Ακόμα και αν τα πράγματα ήταν δύσκολα πριν και μετά την πράξη, πάω στοίχημα ότι ένιωσες ΥΠΕΡΟΧΑ μετά - άσχετα πιο ήταν το αποτέλεσμα. Ανακούφιση το δίχως άλλο!Πρέπει να ξέρεις ότι και μόνο που έκανες την θεωρία πράξη έχεις πετύχει.

ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ!

Η αυτοπεποίθηση έχει να κάνει με το να ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ και εσύ το έκανες. Τώρα, αντάμειψε τον εαυτό σου. Πήγαινε να δεις μια ταινία, αγόρασε ένα CD ή βγες για φαγητό. Επίσης, παρατήρησε πώς ηimagesCAKOGR3T αυτοπεποίθηση σου οικοδομείται καθ’ όλη την τελευταία εβδομάδα. Σημείωσε όλα τα πράγματα που πρόσεξες, τα οποία απεικονίζουν ότι η αυτοπεποίθηση σου βελτιώνεται. Άσχετα με το πόσο μικρά ή μεγάλα σου φαίνονται, σημείωσέ τα!

Πώς λοιπόν αποκτάς αυτοπεποίθηση για κάθε περίσταση;

Να 8 σημεία για να σου το θυμίζουν:

  1. Σκέψου για το επιθυμητό αποτέλεσμα – Ρώτα τον εαυτό σου – «Πώς θα το έκανε αυτό ένας άνθρωπος με αυτοπεποίθηση;».
  2. Φαντάσου ότι ολοκληρώνεις το έργο σου. Κλείσε τα μάτια και δες τον εαυτό σου να το κάνει με επιτυχία.
  3. Προετοιμάσου ενδελεχώς. Τι θα πεις; Πώς θα το πεις; Κλπ.
  4. Πριν το κάνεις, επεξεργάσου το στο μυαλό σου αρκετές φορές και να είσαι θετικός/ή.
  5. Δες το με την σωστή προοπτική – Άσχετα με το τι είναι, οι άνθρωποι θα νοιάζονται πράγματι γι’ αυτό μετά από 50 χρόνια;
  6. ΚΑΝ’ ΤΟ!
  7. Διδάξου από το αποτέλεσμα.
  8. Αντάμειψε τον εαυτό σου επειδή το ΕΚΑΝΕΣ και ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ απλά να το κάνεις.

Αυτό ήταν!

Ήταν ευχαρίστηση μου να σε βοηθήσω να βελτιώσεις την αυτοπεποίθηση σου με αυτή την σειρά μαθημάτων και ελπίζω να είχες καλά αποτελέσματα. Θυμήσου ότι ζούμε μόνο μία φορά, οπότε μην αφήνεις καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και ζήσε την κάθε στιγμή.

ΖΗΣΕ με αυτοπεποίθηση και θα έχεις μια ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ! imagesCABYPF6B

 

 

 

Θέλεις να ανακαλύψεις πώς η ενώπιος ενωπίω προπόνηση θα έχει συγκλονιστικό αντίκτυπο στην Αυτοπεποίθησή σου;

clip_image003

     Τηλεφώνησε στην Κατερίνα στο …

      2310 261623 και 6947 426256

www.coachforenergy.gr

katerina@coachforenergy.gr

ΤΕΛΟΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: