Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΕΦΤΑ ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΚΡΑ

 
Συνέχεια (2)
3ο ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ

images

Θέση: μια παλάμη κάτω από το σημείο που τελειώνει το στέρνο, στο κέντρο του σώματος. Στην αύρα εκπέμπει ακτινοβολία προς τα εμπρός και συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω της σπονδυλικής στήλης, στο σημείο που βρίσκεται στο ύψος του τσάκρα τούτου.

Χρώμα Κίτρινο: Κίτρινο στην ιδανική κατάσταση χωρίς μπλε και κόκκινες αποχρώσεις και χωρίς μαύρους ή άσπρους τόνους.

Σ αυτό το ενεργειακό κέντρο εκφράζεται η ικανότητα για εκδήλωση των προσωπικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων,ανάλυση και έλεγχο (άσκηση δύναμης) των ενεργειών και ουσιών, που φτάνουν στην ενεργειακή

Περιοχή του ανθρώπου. Χωρίς αυτές τις ικανότητες imagesnbvδεν είναι δυνατή ούτε η αφομοίωση (πνευματική – ψυχική και σωματική), ούτε η συνειδητή σκέψη, η προβολή και η ανάλυση. Εδώ τοποθετείται ακόμη και η ικανότητα του ανθρώπου να οριοθετεί τον εαυτό του και να λέει ΟΧΙ.

Συνήθεις ενεργειακές διαταραχές: Φόβοι , απώλεια των αισθήσεων, συναισθήματα ενοχής, καρπικά φορτία, ασθενής ενεργειακή παρουσία η πολύ έντονη ενεργειακή έκφραση στην εμφάνιση του ανθρώπου.

Το τσάκρα αυτό σχετίζεται με όλες τις λειτουργίες και τα όργανα αφομοίωσης , την ικανότητα του ανθρώπου να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις που απαιτούν έντονη σωματική και πνευματική εργασία, την εύρεση του προσωπικού κέντρου ( στο κέντρο βρίσκεται η ηρεμία και η σταθερότητα της προσωπικότητας) και το νευρικό σύστημα. Συνδέεται επίσης και με τα μάτια που είναι αναλυτικά αισθητήρια όργανα.

Μέθοδοι για την ανάπτυξη: αυτού του τσάκρα είναι μεταξύ άλλων , οι διάφορες μορφές της ψυχανάλυσης,το Life Coaching, η βιοενεργειακή, ο διαλογισμός του Ζεν και οι αμυντικές τέχνες της Ανατολής, όπως Τάι Τσι Τσουάν, Αικίντο

 

4ο TΣΑΚΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

imageserty

Θέση:Πάνω στο στέρνο, στην κεντρική γραμμή του σώματος, μια παλάμη κάτω από τις μασχάλες. Στην αύρα εκπέμπει ακτινοβολία προς τα εμπρός και συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω της σπονδυλικής στήλης, στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του.

Χρώμα: Πράσινο: στην ιδανική κατάσταση με ίσα μέρη κίτρινου και μπλε, χωρίς μαύρους ή άσπρους τόνους.

Το κέντρο της καρδιάς οργανώνει: την ικανότητα του ατόμου να αποδέχεται τον κόσμο όπως είναι. Αυτό το τσάκρα έχει κατά κάποιο τρόπο θεμελιώδη σημασία για τον άνθρωπο.

Αν δε μάθει να αγαπάει και να αποδέχεται τον εαυτό του με τα imagessdfghλάθη, τις αδυναμίες και τις καλές του πλευρές (που στην ουσία είναι όλα το ίδιο). Ο άνθρωπος θα νιώθει άρρωστος, αδύναμος και δυστυχισμένος. Κανένα τσάκρα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά και αρμονικά αν δε συνδέεται με τη δύναμη του τσάκρα της καρδιάς. Το τσάκρα της καρδιάς, πρέπει με τη σειρά του να στηρίζεται σ ένα καλό ενεργειακό θεμέλιο, το καλά αναπτυγμένο τσάκρα του ηλιακού πλέγματος. Αυτό το προστατεύει και δεν το αφήνει να καταπονείται υπερβολικά. Μόνο αν μπορώ να πω “όχι”, μπορώ να πω και “ναι”.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να είναι απεριόριστα δεκτικοί κι ούτε θα μπορέσουν ποτέ να το πετύχουν σ΄αυτό το επίπεδο ύπαρξης. Βρισκόμαστε εδώ για να μάθουμε ν΄αγαπάμε κι αυτό είναι εφικτό μόνο όταν μάθουμε ν΄αντιμετωπίζουμε τα σφάλματα και τις αδυναμίες του κόσμου και του εαυτού μας. Όταν όλα είναι τέλεια δε χρειάζεται πια αγάπη. Η δύναμη αυτού του κέντρου σχετίζεται πολύ στενά με την ανάπτυξη του 2ου τσάκρα. Όταν δεν έχω αντίληψη του κόσμου και του εαυτού μου ή όταν τα βλέπω όλα ρόδινα, δεν μπορώ να μάθω να αγαπώ τα πράγματα όπως είναι: με τις πλευρές τους που δε μου ταιριάζουν και ίσως με κάνουν να πονώ, και μ΄εκείνες που δεν καταλαβαίνω είτε γιατί αδυνατώ να συλλάβω το νόημά τους, είτε γιατί αρνούμαι ηθελημένα να το αποδεχτώ.

index

Συνήθεις ενεργειακές διαταραχές στο τσάκρα της καρδιάς: Δογματισμός, φανατισμός, εξωραϊσμός της πραγματικότητας, τάση να βλέπουμε τα πράγματα μόνο σαν μαύρα και άσπρα, δηλαδή ο μαυρόασπρος τρόπος σκέψης (λευκές και μαύρες αδελφότητες, Θεός και διάβολος, το καλό και το κακό, καλοί άνθρωποι και κακοί άνθρωποι, καλές δυνάμεις/απόψεις και κακές δυνάμεις/απόψεις, προσήλωση στις ιεραρχίες κάθε είδους, υπεροψία, συναισθήματα κατωτερότητας κ.ο.κ.), έλλειψη φιλελεύθερου πνεύματος.

Η στάση «Σ΄αγαπώ, γιατί….», «Πρέπει να μάθεις να αγαπάς», «Η δύναμη της αγάπης/Θεός/ ο Ιησούς Χριστός θα κάνει αυτό… για εμένα», «Αγωνίζομαι με τις δυνάμεις της αγάπης ενάντια στο κακό» και οι παρόμοιες εκδηλώσεις παρουσιάζονται συχνά σαν έκφραση της αγάπης, αλλά πρέπει μάλλον να τις κατατάξουμε στις λειτουργικές διαταραχές του 3ου τσάκρα (εξουσιαστικές τάσεις). Η αγάπη αποδέχεται τα πάντα, χωρίς “εάν” και “αλλά”. Δεν αγωνίζεται.imageserfghj

Το τσάκρα της καρδιάς σχετίζεται: στενά με την καρδιά, τους πνεύμονες, το αφομοιωτικό τμήμα του πεπτικού συστήματος και ιδιαίτερα με το λεπτό έντερο και με το ανοσοποιητικό σύστημα (αν αγαπώ τον εαυτό μου, τον προστατεύω), ιδιαίτερα το θύμο αδένα, καθώς και με την ενεργειακή αντιληπτική ικανότητα σε κάθε επίπεδο (εν μέρει σε συνεργασία με το 2ο και το 6ο τσάκρα).

Μέθοδοι για την ανάπτυξη: του τσάκρα της καρδιάς είναι, μεταξύ άλλων, το Ρέικι (το σύστημα του Ουσούι), το Αϊκίντο, η ενασχόληση με το Ι Τσινγκ και η θεραπεία Γκεστάλτ. Επίσης το Energy Life Coaching είναι μία μέθοδος σημαντικής και αποτελεσματικής εξέλιξης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: