Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΕΙΩΣΗΣ "ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ"

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ… (3)

ΕΛΙΑ

(21 Αυγούστου- 20 Σεπτεμβρίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Με ακανόνιστο κορμό και κλαριά δυνατά και ελικοειδή, φτάνει τα δέκα μέτρα και ζει πάνω από 1.000 χρόνια.imagesCA5NCHBX

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Ζωή, ειρήνη, αγάπη, δύναμη και νίκη.

ΧΡΩΜΑ: Μοβ.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Σε γενικές γραμμές όσοι ανήκουν σε αυτό βιώνουν μια εσωτερική κρίση που προέρχεται από δύο αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα. Το ένα βασίζεται στην επίγνωση της ικανότητας τους να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις της ζωής και το άλλο γεννά την αίσθηση ότι οι προσπάθειες τους είναι ανεπαρκείς, πράγμα που δημιουργεί φόβους και αμφιβολίες για το μέλλον. Κάτι που αντισταθμίζεται από την σταθερότητα και την τάση για ακριβή προγραμματισμό που τους διακρίνει. Αναλύουν, τακτοποιούν, ταξινομούν, γιατί αισθάνονται την ανάγκη να ξεκαθαρίσουν και να ξεδιαλύνουν τις εσωτερικές τους ανησυχίες. Δεν πρόκειται φιλοδοξία, αλλά για αναζήτηση της τελειότητας, υλικής και πνευματικής. Προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε περιβάλλον. imagesCARBBE50Πράγμα που συχνά δεν προβαίνει υπέρ τους αφού, λόγω της αγάπης τους για την ηρεμία, δέχονται κάθε λογής ερεθίσματα από το περιβάλλον τους, καταλήγοντας θύματα της εποχής τους. Γι’ αυτό θέλουν να βιώνουν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σαν μια ολότητα, ενεργώντας ταυτόχρονα με τις αισθήσεις, το μυαλό και την ψυχή.

ΕΡΩΤΑΣ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Συγκρατημένοι και συντηρητικοί, αναστέλλουν τον αυθορμητισμό και τις παρορμήσεις τους μέχρι του σημείου να δείχνουν αδιάφοροι στο συναίσθημα. Καθετί που αισθάνονται το αναλύουν συζητώντας κόμη και τις πιο ασήμαντες πτυχές του, δημιουργώντας φόβους και άγχη (αυτή η πλευρά είναι πιο χαρακτηριστική στη γυναίκα Ελιά). Ο άντρας έχει ανάγκη από μια σύντροφο που να του δείξει πώς να αγαπά με την καρδιά και όχι με το μυαλό και που δεν θα απαιτεί υπερβολικές εκδηλώσεις αγάπης. Κατευθύνονται από πρακτικές αξίες, υποτιμώντας το συναίσθημα. Συμπεριφορά που τους οδηγεί αναπόφευκτα σε απογοητεύσεις, κάτι που δεν αντέχουν.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Κερασιά και Φράξος.

ΥΓΕΙΑ: Το πιο ευαίσθητο σημείο του ζωδίου είναι το νευρικό σύστημα.

imagesCANQ3I7B ΕΠΑΓΓΓΕΛΜΑ: Είναι τόσο ευσυνείδητοι, υπομονετικοί, διακριτικοί με υψηλή πνευματικότητα, που ταιριάζουν με οποιοδήποτε επάγγελμα.

 

ΠΕΥΚΟ

(21 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Ψηλός κορμός, κλαριά και φύλλωμα που σχηματίζουν ομπρέλα. Φτάνει τα 30 μέτρα και ζει 250 χρόνια. imagesCAPEC3QB

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Σύμβολο της μακροζωίας, της πίστης και της αναγέννησης.

ΧΡΩΜΑ: Το πορτοκαλί και όλα τα ζεστά χρώματα του φθινοπώρου.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Ισχυρογνώμονες και ξεροκέφαλοι. Δεν είναι άνθρωποι της θεωρίας και προτιμούν την πρακτική πλευρά των πραγμάτων. Προικισμένοι με μια βαθιά ευαισθησία, στις σχέσεις τους με τους άλλους δείχνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η εξαιρετική τους ευφυΐα τους κάνει να φέρονται εγωιστικά. Μπροστά στα προβλήματα δε υποχωρούν ποτέ και τα λύνουν με το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ισορροπίας που τους χαρακτηρίζει. Δεν κουράζονται ποτέ να ακούνε τους άλλους και βρίσκουν πάντα να πουν τις κατάλληλες λέξεις τη σωστή στιγμή. Σέβονται τους γύρω τους, imagesCA0CHVDZκαι φυσικά τον εαυτό τους, που φροντίζουν πολύ, είτε όσον αφορά στην εμφάνιση είτε στην προσωπικότητα τους. Σε περίπτωση που ένας δικός τους άνθρωπος χρειαστεί την βοήθεια τους, σπεύδουν με αίσθημα αυτοθυσίας, χωρίς να υπολογίζουν ούτε την ιδιωτική τους ζωή. Είναι υπόδειγμα σύνεσης και ισορροπίας, το πιο γοητευτικό τους χάρισμα όμως είναι η ικανότητας τους να συγχωρούν όποιον τους κάνει κακό.

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Τους αρέσουν οι ξεκάθαρες καταστάσεις και απεχθάνονται τα μπερδεμένα συναισθήματα. Αν τα όνειρα τους για τον έρωτα πραγματοποιηθούν, νιώσουν την ευτυχία τους να κορυφώνεται, διατηρώντας την με την ευαισθησία, την τρυφερότητα και την κατανόηση που τους διέπει, τροφοδοτώντας την αγάπη τους που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Η απογοήτευση τους βρίσκει απροετοίμαστους , αλλά, ακόμη και αν σκληρύνουν μέσα τους, καταφέρνουν να ξαναβρούν την ελπίδα, γιατί ο έρωτας είναι γι’ αυτούς ότι πιο σπουδαίο στη ζωή.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Πεύκο και Μηλιά.

ΥΓΕΙΑ: Τα κόκκαλα είναι το σημείο που οφείλουν να προσέχουν.

imagesμνβωψχΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Η δουλειά για το πεύκο είναι το μέσον για να αναπτύξει αρμονικά τα χαρίσματά του και να αποτελέσει μέρος του κοινωνικού συνόλου. Οι συνεργάτες αυτών των ανθρώπων τους εκτιμούν πάντα για την ακρίβεια και την υπευθυνότητα με την οποία διευθετούν τα καθήκοντα που τους ανατίθεται. Προτιμούν δραστηριότητες ομαδικές, όπου χρειάζεται επιμονή. Συχνά τους συναντάμε σε επαγγέλματα σχετικά με τη δικαιοσύνη , όπως δικηγόροι και δικαστές.

 

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ

(21 Οκτωβρίου-20 Νοεμβρίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Ψηλό, επιβλητικό με κλαριά υψωμένα προς τον ήλιο και μικρά στρογγυλά γκρι-καφέ λουλούδια. Φτάνει τα 30 μέτρα και μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 χρόνια ζωής. Ευδοκιμεί σε ζεστό εύκρατο κλίμα και ξηρό έδαφος.imagesCA8ZZ152

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Δέντρο της ζωής για τους Κινέζους και τους Γιαπωνέζους, συμβολίζει την αθανασία. Ένας κινέζικος μύθος αναφέρει ότι εάν τρίψεις ρετσίνι κυπαρισσιού στις σόλες των παπουτσιών σου, το σώμα σου θα γίνει τόσο ελαφρύ που θα μπορέσεις να περπατήσεις πάνω στο νερό.

ΧΡΩΜΑ: Σκούρο πράσινο.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Διαθέτουν ισχυρό ενεργειακό δυναμικό, που δεν καταφέρνουν πάντα να διοχετεύσουν δημιουργικά. Με την οξυδέρκεια και την διαίσθηση τους δίνουν κίνητρα στους γύρω τους, αλλά δεν έχουν απόλυτη συναίσθηση των πράξεων τους. Η διαρκής μάχη μεταξύ λογικής και παραλόγου κάνει την προσωπικότητα τους αντιφατική. imagesCAXN6DFXΕίναι γεννημένοι για να αγωνίζονται και έχουν ανάγκη από συγκρούσεις για να εξελίσσονται και να βελτιώνονται. Διψούν για αναγνώριση και είναι σαρκαστικοί και ευθείς μέχρι του σημείου να γίνονται αγενείς. Νευρικοί και ευερέθιστοι, όταν αναγκάζονται να αλλάξουν τις συνήθειες τους, είναι συνήθως επιπόλαιοι και ασταθείς τύποι.

 

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Ο έρωτας μπορεί να γίνει κινητήριος δύναμη ή μια μικρή κόλαση. Παθιασμένοι γίνονται συχνά αυταρχικοί και καχύποπτοι. Μόνο όταν αισθάνονται ασφάλεια είναι σε θέση να καταλάβουν τις σκέψεις και τη ψυχή του συντρόφου τους και να αφεθούν στον έρωτα τους, απαιτώντας ανταπόκριση. Η ζήλεια είναι βασικός παράγοντας στην σχέση τους, που τους κάνει να υποφέρουν και οι δύο. Γι’ αυτό έχουν ανάγκη από ισορροπία.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Κυπαρίσσι και Σακιά.

ΥΓΕΙΑ: Το ευαίσθητό τους σημείο είναι το ουροποιητικό τους σύστημα.

imagesCAYGD437

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Τους ταιριάζουν όλες οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με έρευνα και εμπεριέχουν το στοιχείο της αλλαγής. Ανάμεσά τους βρίσκουμε εξαίρετους χειρουργούς, ερευνητές και γεωλόγους. Γενικά όμως αλλάζουν συχνά επαγγέλματα και πολλές φορές εγκαταλείπουν μια επιτυχημένη καριέρα για να αρχίσουν μία καινούργια από το μηδέν.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: