Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κάθε δράση αρχίζει με μια σκέψη.


Κάθε δράση αρχίζει με μια σκέψη.

Αυτό είναι που μας καθοδηγεί και μας βοηθά να εξετάσουμε τους όρους της ζωής. Όταν πρέπει να λάβουμε αποφάσεις χρησιμοποιούμε την ικανότητά του εγκεφάλου μας για να σκεφτούμε. Ετσι αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ωστε να μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιο θετικό συμπέρασμα που να είναι ευεργετικότερο για εμας και ενδεχομένως σε όσους είναι γύρω από μας.
Δεν έχει σημασία σε τι φάση στη ζωή μας μπορεί να είμαστε, όλοι χρησιμοποιούμε τον ίδιο δρόμο που μας επιτρέπει να λάβουμε τις αποφάσεις μας,λαμβάνοντας υπόψη μας αυτά που έχουμε ως εμπειρία, που έχουμε δει ή ακούσει.
Εάν λοιπόν σκεφτόμαστε κακές σκέψεις, κακά πράγματα συμβαίνουν σε μας.
Εάν σκεφτόμαστε καλές σκέψεις, μας συμβαίνουν καλά πράγματα 

Αυτός ο τρόπος πιστεύουμε ότι προέρχεται από τη συνείδησή μας.
Αυτή είναι που μας Υπαγορεύει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και έχει μια άμεση επιρροή στην έκβαση οποιουδήποτε προβλήματος ή ζήτηματος που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. 
Το συνειδητό επίπεδο ελέγχει το πώς διακρίνουμε το περιβάλλον μας οποιαδήποτε στιγμή.
Αλλά ξέρετε ότι το συνειδητό επίπεδο του μυαλού επεξεργάζεται μόνο αυτό που αντιλαμβανόμαστε; Αυτό είναι αλήθεια. Το συνειδητό επίπεδο παίρνει σαν αληθινό αυτά που οι βολβοί του ματιού και τα αυτιά έχουν δει-ακούσει και καταθέτουν αρχικά αυτά ως πληροφορίες.
Εντούτοις, η διαδικασία δεν τελειώνει εκεί, γιατί ταυτόχρονα συμβαίνει και κάτι άλλο.


Υπάρχει ένα άλλο επίπεδο του εγκεφάλου που έχει περισσότερο έλεγχο των σκέψεών μας από το συνειδητό επίπεδο.
Αυτό είναι το υποσυνείδητο.

Το υποσυνείδητο είναι αυτό που επεξεργάζεται τις σκέψεις μας που μπαίνουν στο συνειδητό μυαλό μας. Το υποσυνείδητο μυαλό παίρνει εκείνες τις σκέψεις και τις επεξεργάζεται για να τις μετατρέψει σε δράση. Η τελική διαδικασία παραδίδεται στο συνειδητό μυαλό μας υπό μορφή ανατροφοδότησης που ερμηνεύουμε ως σκέψεις μας. Αυτές οι σκέψεις κατευθύνουν επίσης τις συγκινήσεις μας/το πώς νιώθουμε. Όπως μπορείτε να δείτε η σκεπτόμενη διαδικασία είναι πολύ ισχυρή.

Όταν αυτές οι σκέψεις έρχονται στο συνειδητό μυαλό μας, μπορούν ή δεν μπορούν να είναι σε αρμονία με τον προγραμματισμό μας - προγραμματισμοί που είναι ριζωμένοι σε μας από όταν ήμαστε μικροί . Προγραμματισμοί που λάβαμε από την έναρξη, την ημέρα της γέννησής μας.
Και έτσι μπορούμε να απορρίψουμε μερικές σκέψεις λόγω των περιορισμένων πεποιθήσεών μας-προγραμματισμών.

Αλλά ποιο είναι ακριβώς το υποσυνείδητο μυαλό;
Μπορείτε να σκεφτείτε το υποσυνείδητο μυαλό όπως έναν υπολογιστή.
Όταν αγοράζετε αρχικά έναν υπολογιστή έχετε το υλικό που επιτρέπει σε αυτόν να λειτουργήσει με τον τρόπο που προορίστηκε. Έχετε το παράθυρο που η ΚΜΕ αποθηκεύεται μέσα, το όργανο ελέγχου, το πληκτρολόγιο, το ποντίκι, CD ή DVD, και το σκληρό δίσκο. Όλα είναι εκεί και σε ισχύ. Υπάρχει ένα πρόβλημα, εν τούτοις. Χωρίς το λειτουργικό σύστημα ο υπολογιστής είναι άχρηστος. Το λειτουργικό σύστημα είναι ένα σύνολο γραπτού κώδικα, ή οδηγιών, οι οποίες ελέγχουν όλο το υλικό στο σύστημά σας. Μόλις το λειτουργικό σύστημα εγκαθίσταται στον υπολογιστή σας, ξαφνικά λειτουργεί και μπορείτε τώρα να το χρησιμοποιήσετε για οποιονδήποτε σκοπό σας. Συν, μπορείτε να προσθέσετε έξτρα προγραμματισμό που εσείς θέλετε και να μπορεί να εκτελέσει όλα τα είδη των διαφορετικών λειτουργιών εκτός από τα βασικά με τα οποία το πήρατε. Όταν εκτελείτε κάτι, το κάνετε χωρίς να σκέφτεστε αυτό που ο υπολογιστής κάνει. Εντούτοις, ο υπολογιστής στέλνει συνεχώς τα ηλεκτρονικά σήματα πέρα δώθε ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό.
Δεν έχετε επίγνωση για αυτό, αλλά λειτουργεί.


Το μυαλό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Έχετε το συνειδητό μυαλό, το οποίο όπως είπαμε πριν είναι η τρέχουσα κατάσταση συνειδητοποίησής μας. Όταν λαμβάνουμε τις εικόνες και ακούμε τους ήχους , ερμηνεύονται ως σκέψεις στη συνείδησή μας. Εάν συγκρίνετε το συνειδητό με τον υπολογιστή, ο συνειδητός θα ήταν συντάκτης κειμένων. Το φέρνετε επάνω στην οθόνη σας και αρχίζετε να γράφετε. Καθώς δακτυλογραφούμε τις λέξεις στην οθόνη, λαμβάνουμε συνεχώς τις αποφάσεις ως προς αυτά που γράφουμε, εάν το σχήμα είναι σωστό, η ορθογραφία είναι σωστή, κ.λπ.
Στον εγκέφαλό μας, το συνειδητό μας είναι ο ιθύνων σε έναν βαθμό. Παίρνει όλη την εισαγωγή μας και λέει στο υποσυνείδητο τι να πάρει  ώστε να επεξεργαστεί εκείνη την εισαγωγή.
Μετά το υποσυνείδητο μυαλό κάνει αυτό που πρέπει να κάνει, το συνειδητό μυαλό αντιδρά στα αποτελέσματα που το υποσυνείδητο μυαλό παράγει ,έπειτα αποφασίζει τι να κάνει ,και έπειτα εισάγει εκείνες τις πληροφορίες στον υποσυνείδητο για την επεξεργασία.

Εάν συγκρίνετε το υποσυνείδητο μυαλό με τον υπολογιστή, είναι το λειτουργικό σύστημα. Περιέχει όλη τη μνήμη, τις συνήθειες, τις πεποιθήσεις, την προσωπικότητα... Το υποσυνείδητο μυαλό ελέγχει επίσης το σώμα. Θα αποθηκεύσει τις πληροφορίες και θα ενεργήσει σε αυτές. Οι υποσυνείδητες πράξεις δίνονται με τη χρησιμοποίηση των προκαθορισμένων οδηγιών (ακριβώς ως λειτουργικό σύστημα) που του λέει βασικά τι να κάνει και πώς να το κάνει . Φυσικά, το ίδιο το σώμα είναι η παραγωγή του υπολογιστή, ή η οθόνη. Αποκρίνεται στον προγραμματισμό ή την αντίδραση σε αυτό που προορίστηκε από το υποσυνείδητο μυαλό να κάνει. Και αυτό που είναι εκπληκτικό για όλη αυτήν  προσπάθεια είναι ότι τα κάνει όλα αυτά αυτόματα.
Επομένως, το μυαλό έχει δύο περιοχές ή λειτουργίες – ο συνειδητός και υποσυνείδητος. Χωρίς αυτούς, θα ήμαστε ακριβώς όπως έναν υπολογιστή χωρίς το λειτουργικό σύστημα – ένα κιβώτιο του υλικού που δεν κάνει απολύτως τίποτα.
Γι αυτό η βελτίωση ή η ανατροφοδότηση του υποσυνείδητου μυαλού με τη σωστή εισαγωγή-πρόγραμμα είναι ζωτικής σημασίας στην ύπαρξή μας.

Σκεφτείτε το. Εάν έχετε μια κακή εμπειρία σε κάποιο σημείο στη ζωή σας, το συνειδητό μυαλό σας θα το πάρει αυτό ως εισαγωγή και θα στείλει εκείνη την εισαγωγή στο υποσυνείδητο μυαλό σας για επεξεργασία. Το αποτέλεσμα είναι οτι η κακή εμπειρία θα μείνει κλειδωμένη στην τράπεζα μνήμης σας. Έτσι όταν αντιμετωπίζετε την ίδια ή παρόμοια εμπειρία αργότερα, το υποσυνείδητο ανακτά αυτόματα τη μνήμη με αποτέλεσμα να αισθανθείτε τις ίδιες αισθήσεις με την προηγουμένη εμπειρία.

Φυσικά χωρίς να το καταλαβαίνουμε υπάρχει ένα μη φυσικό εμπόδιο που βρίσκεται μεταξύ συνειδητού και υποσυνείδητου που λειτουργεί σαν μηχανισμός παρεμπόδισης σε οτιδήποτε δεν είναι σε αρμονία με αυτό που ο προηγούμενος προγραμματισμός μας ήταν.
Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό πράγμα, γιατί μας προστατεύει από οποιεσδήποτε αρνητικές σκέψεις ή αποτρέπει οποιεσδήποτε άγνωστες ή ανεπιθύμητες σκέψεις να εισέρθουν στο υποσυνείδητο μυαλό μας.
 Εάν αυτή η περιοχή του εγκεφάλου μας έχει ως σκοπό να αποτρέψει τις ανεπιθύμητες σκέψεις από την είσοδο στο υποσυνείδητού μας, τότε πώς πήραμε αρχικά τους προγραμματισμούς;
 Ρίξτε μια ματιά σε αυτό για να δείτε πώς αυτό ήταν δυνατό.
 Όταν εξετάζουμε τον προγραμματισμό βρίσκουμε πως υπάρχουν τρεις τύποι που περνάμε στη ζωή μας.
Πρώτα, Ο ΓΕΝΕΤΙΚΟΣ. Αυτός είναι μέρος της κληρονομιάς μας. Προγραμματισμός που προέρχεται από τα γονίδιά μας. Αυτό περιλαμβάνει πώς το σώμα μας λειτουργεί, η προσωπικότητά μας, τα ταλέντα που αναπτυσσόμαστε, κ.λπ....
Ο δεύτερος τύπος προγραμματισμού περιλαμβάνει ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ.
 Είναι αυτά που μαθαίνουμε καθώς μεγαλώνουμε συμπεριλαμβανομένου του ονόματός μας, η αίσθηση του ποιοι είμαστε και τι είμαστε, πώς να διαβάζουμε και να γράφουμε, πώς να ντυνόμαστε, πώς να μένουμε καθαροί, τελικά πώς να οδηγούμε όταν μεγαλώνουμε αρκετά, πώς να τα βγάζουμε πέρα με τους άλλους γύρω μας, και πολλά περισσότερα.
Ο προγραμματισμός που λαμβάνει από το περιβάλλον μας, περιλαμβάνει επίσης τι μάθαμε από τους γονείς μας, TV, τον κινηματογράφο, οι συνομήλικοι μας, οι δάσκαλοί μας, τι διαβάζουμε, , και τις διαφημίσεις στην TV και το ραδιόφωνο. Οτιδήποτε που δημιουργείται στο περιβάλλον έχει να κάνει με αυτόν τον τύπο προγραμματισμού.
Ο τρίτος τύπος προγραμματισμού, είναι ένας που κανονικά δεν θα ακούσετε ή δεν θα διαβάσετε πουθενά για αυτόν, επειδή είναι μια περιοχή του εγκεφάλου μας που οι επιστήμονες έχουν κρατήσει μυστικό επειδή είτε φοβούνται από αυτό, ή δεν καταλαβαίνουν πλήρως πως δουλεύει. Αυτό το τρίτο επίπεδο προγραμματισμού έχει να κάνει με αυτό που είναι αναφερόμενος ως μαζικό μυαλό. ή “ μυαλό φυλών ” όπως ορισμένοι άνθρωποι το καλούν. Μερικοί το καλούν συνείδηση ανθρώπινων φυλών.
Μερικοί γιατροί το ονομάζουν επίσης «συλλογικό  ασυνείδητο».
Αυτός είναι ο τύπος προγραμματισμού που απορροφά ,δίχως να το ξέρουμε και περιλαμβάνει τις πεποιθήσεις και τις τοποθετήσεις που έχουμε για την οικογένειά μας, τη χώρα μας, τον πολιτισμό μας, το εθνικό υπόβαθρό μας, και την κοινωνικοοικονομική θέση μας στη ζωή. Ο λόγος που αυτός ο τύπος προγραμματισμού συζητείται σπάνια στην ψυχιατρική ή ακόμα και στα ιατρικά περιοδικά είναι επειδή δεν συνειδητοποιούμε ακόμη ότι και αυτό προγραμματίζει.
Σκεφτόμαστε οτι είναι ένας τρόπος που ζούμε τις ζωές μας και τον δεχόμαστε ως έτσι.
Είμαστε προγραμματισμένοι με τον ίδιο τρόπο που είναι ένας υπολογιστής. Ταϊζόμαστε από σκέψεις όπως ένας υπολογιστής ταΐζεται με σκέψεις, μόνο που ο προγραμματισμός μας γίνεται από τις πραγματικές λέξεις, ενώ ένας υπολογιστής προγραμματίζεται από τη γλώσσα μηχανών ή κωδικούς. Αυτός ο κώδικας είναι υπό μορφή αριθμών και γίνεται σε μια λογική ακολουθία.
Ο υποσυνείδητος προγραμματισμός δεν γίνεται απλά από τις σκέψεις που επαναλαμβάνονται επανειλημμένως σε συνεπή βάση.
Αντί' αυτού, περιλαμβάνει τα νευρολογικά σχέδια που εμφανίζονται μέσα στην κυψελοειδή δομή μας. Και δεδομένου ότι οι οργανισμοί μας αποτελούνται από εκατομμύρια των κυττάρων, οτιδήποτε είναι στο υποσυνείδητο μυαλό μας μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία μας για καλό ή κακό. Γί αυτό εάν πρόκειται να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τις ζωές μας, πρέπει να κάνουμε κάτι περισσότερο από το να αλλάζουμε τις σκέψεις μας, πρέπει να πάμε βαθύτερα από αυτό και να αλλάξουμε τον προγραμματισμό μας.
Η αλλαγή του προγραμματισμού μας περιλαμβάνει πολλές σειρές βημάτων και διαδικασιών που θα συζητηθούν σε αυτό το «blog».
Το κύριο σημείο που πρέπει να θυμάστε εδώ είναι ότι το κυψελοειδές επίπεδό μας πρέπει να αλλάξει εάν θέλουμε τους οργανισμούς μας και τις ζωές μας να αλλάξουν.

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορούμε να επαναπρογραμματιστούμε. Ο πρώτος τρόπος είναι αυτό που οι επιστήμονες καλούν μέθοδο "κβαντικού πηδήματος". Τότε είναι όταν παίρνετε μια συνειδητή συνειδητοποίηση κάποιου ακραίου γεγονότος που αλλάζει κυριολεκτικά τις σκέψεις και τις τοποθετήσεις σας. Ένα παράδειγμα μιας αλλαγής θα μπορούσε να είναι όταν κάποιος έχει μάθει πως έχει μια μοιραία ασθένεια και ξέρει ότι θα πεθάνει σε έναν ορισμένο χρόνο, αλλά ξαφνικά ένα θαύμα εμφανίζεται και θεραπεύεται η ασθένεια. Ο άλλος τρόπος να αναπρογραμματιστούν τα μυαλά μας είναι μέσω της επανάληψης και της ενίσχυσης.


Δεν είναι μόνο το να λέτε μια λέξη ή μια φράση επανειλημμένως. Πρέπει να εκτελέσετε κάποια τεχνική που θα σπάσει εκείνο το εμπόδιο που αποτρέπει ορισμένες σκέψεις ή σήματα από την είσοδο μέσα στην υποσυνείδητη περιοχή. Αυτή η περιοχή είναι πολύ ισχυρή και στεγανή. Είναι σαν να χρησιμοποιείτε ένα σφυρί σε έναν φραγμό τσιμέντου. Πρέπει να του ταΐσετε πολλές συνεχείς σκέψεις που επαναλαμβάνουν βασικά τις ίδιες λέξεις ή τις φράσεις επανειλημμένως.

Είναι όπως η εκμάθηση μιας νέας ικανότητας/ταλέντο.
Πρέπει να εξασκήσετε την ικανότητα για έναν χρόνο έως ότου να την έχετε κατακτήση τόσο στο μυαλό σας ώστε να γίνει κομμάτι σας ή δεύτερη φύση σας, επειδή η επανάληψη έχει εισαγάγει το υποσυνείδητο μυαλό σας και λειτουργεί τώρα από εκεί.
 Αντί' αυτού τα σήματα πηγαίνουν άμεσα στο υποσυνείδητο και φυτεύονται εκεί. Και δεδομένου ότι οι σκέψεις κατευθύνονται σε σας, το υποσυνείδητο μυαλό σας συλλέγει αυτές τις σκέψεις και τις διατηρεί, και τις κλειδώνει μακριά στις τράπεζες μνήμης σας για πάντα. Στις επερχόμενες σελίδες, θα μάθετε τις τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να αλλάξετε τον υποσυνείδητο προγραμματισμό σας έτσι ώστε να μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και τον τρόπο που σκοπεύετε να ζήσετε. Θα μάθετε τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί και θα δείτε πόση δύναμη έχει το ανθρώπινο μυαλό.
Αυτό θα σας καθοδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση ώστε να κατανόησετε καλύτερα τον κατάλληλο τρόπο για να αλλαχτεί το υποσυνείδητο σας.

Κάθε βήμα στη διαδικασία μπορεί να φανεί παράξενο και δύσκολο στην αρχή, επειδή έχετε κρατήσει τις πεποιθήσεις σας μακρυά για πολύ καιρό από οποιαδήποτε αλλαγή και θα φανεί τρομακτικό εάν δεν είστε ειλικρινής .Αλλά είναι αυτή η στιγμή που πρέπει να βγάλετε τις παρωπίδες σας, διαφορετικά δεν θα δείτε ποτέ την αλλαγή να εμφανιζεται στη ζωή σας.

Ο Anthony Robbins το είπε καλύτερα όταν ανέφερε σε μια από τις ακουστικές καταγραφές του ότι οι άνθρωποι ζουν σε μια ζώνη άνεσης. Άσχετα εάν είναι καλό ή κακό, ζουν σε μια ζώνη ασφαλείας που έχουν εξοικειωθεί. Αυτό που φαίνεται σε εμάς ως πόνος είναι ευχαρίστηση για άλλους. Εάν αυτή η περιγραφή σας ταιριάζει ο μόνος τρόπος να αλλάξει η ζωή σας είναι να πειστείτε ότι ο πόνος σας δεν είναι ευχαρίστηση αλλά πόνος. Αυτό θα σας αναγκάσει να θελήσετε την αλλαγή. Αυτό μπορεί να γίνει με τον υποσυνείδητο προγραμματισμό. Αλλά το αρχικό στάδιο πρέπει να τεθεί και αυτό αρχίζει με σας. Είστε αυτοί που πρέπει να αποφασίσετε να αλλάξετε. Κανένας δεν μπορεί να λάβει την απόφαση για σας. Εξαρτάται πραγματικά από πόσο πολύ θέλετε την αλλαγή. Εάν είστε κουρασμένοι από την διαβίωση με τον πόνο σας αλλά θέλετε να ζήσετε εν ειρήνη, χαρά, ευχαρίστηση, και να έχετε μια καλή ζωή, πρέπει να αλλάξετε τις σκέψεις σας και εκείνες οι αλλαγμένες σκέψεις θα σας οδηγήσουν στη συνέχεια στην αλλαγή που στο τέλος θα αλλάξει τα συναισθήματά σας. Η ζωή σας θα πάρει πραγματικά μια νέα έννοια και εσείς θα είστε ευγνώμων που κάνατε το βήμα προς τα εμπρός.


Έτσι εάν είστε έτοιμοι να πάρετε την απόφαση και να αρχίσετε την ισόβια διαδικασία της αλλαγής, πρέπει να ξέρετε ότι το πρώτο βήμα είναι αυτό που έχει σχέση με τη νοοτροπία σας. Αλλά προτού πάμε σε αυτό πρέπει να καταλάβετε το ίδιο το μυαλό προτού να μπορέσετε να μάθετε για τις σκέψεις και πώς το μυαλό χρησιμοποιεί και αποθηκεύει τις σκέψεις.
 Χωρίς περαιτέρω φασαρία, ας αρχίσουμε........

Δεν υπάρχουν σχόλια: