Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ‘ΟΝΕΙΡΑ ΖΩΗΣ’

Η Κατερίνα Ευστρατιάδου και το Energy Point σας προσκαλούν

να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο ‘’ΟΝΕΙΡΑ ΖΩΗΣ’’

clip_image001

ΣΤΟΧΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Να κάνεις τα Όνειρα της Ζωής σου Πραγματικότητα!

ΓΙΝΕ ΕΣΥ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!!!!!

Μία ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη μέθοδος με ολιστική προσέγγιση για το πώς θα κάνεις τα Όνειρα σου Πραγματικότητα!

Δυναμικές Στρατηγικές σε βοηθούν να ανακαλύψεις τα όνειρα σου.

Βήμα-Βήμα η διαδρομή από το σημείο που βρίσκεσαι τώρα στο σημείο που θέλεις να φτάσεις

Έχει αποτέλεσμα, σε όλους τους τομείς της ζωής σου ανεξάρτητα του τι τύπος άνθρωπος είσαι.

Και….. αν θέλεις αύριο η Ζωή σου να είναι Καλύτερη…

Δράσε Σήμερα!!!!

Είσαι λοιπόν έτοιμος να μεταμορφώσεις τη ζωή σου?????

Ημερομηνία:ΣΑΒΒΑΤΟ , 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Ώρα Έναρξης: 16:00 μ.μ

Διάρκεια: 5 ώρες (με διάλλειμα το οποίο θα περιλαμβάνει

Καφέ Φίλτρου, Νες καφέ, Τσάι, κέικ κ.α

Τόπος διεξαγωγής: Γνωστό Ξενοδοχείο

Πόλη: ΑΘΗΝΑ

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2310.261623 & 6947426256

E-mail: info@coachforenergy.gr

Web-site: http://www.coachforenergy.gr/arxiki.html

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 28-5-10

Δικαίωμα συμμετοχής: 140 ευρώ

Φοιτητές : 100 με την επίδειξη της ταυτότητας.

Παρέχεται Βεβαίωση Συμμετοχής , σημειώσεις και λοιπό υλικό!

Ειδικές εκπτώσεις για συμμετοχές άνω των δύο ατόμων

Δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα

 

selfesteem1

Ενδείξεις υγιούς αυτοεκτίμησης

Ποιες είναι οι ενδείξεις μιας υγιούς αυτοεκτίμησης; Να κάποιες από αυτές:

§ Να είσαι ευχαριστημένος για το ποιος είσαι

Άνθρωποι με υγιή αυτοεκτίμηση είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τον εαυτό τους σαν μοναδικό και όμως όμορφο. Έχοντας υγιή αυτοεκτίμηση θα βλέπεις τον κόσμο με καλή ματιά. Ένας άνθρωπος μπορεί να μην είναι τόσο όμορφος ή τόσο ταλαντούχος όσο κάποιοι άλλοι άλλα μπορεί να είναι το ίδιο ευτυχισμένος όσο και αυτοί.

§ Να μη φοβάσαι τις προκλήσεις

Η υγιής αυτοεκτίμηση θα οδηγήσεις στην αυτοπεποίθηση. Οι άνθρωποι με υγιή αυτοεκτίμηση είναι άνετοι στο να δοκιμάζουν νέα πράγματα γιατί δεν φοβούνται να κάνουν λάθη και να γελοιοποιηθούν από καμία φορά.

Το να μη φοβάσαι να διαπράξεις σφάλματα είναι ένα σημάδι ότι αποδέχεσαι τον εαυτό σου.

§ Να αποδέχεσαι τα λάθη σου και να μαθαίνεις από αυτά

Άλλη ένδειξη μιας υγιούς αυτοεκτίμησης είναι η αποδοχή των σφαλμάτων μας και η ικανότητα να μαθαίνουμε από αυτά. Ένα άτομο με χαμηλή αυτοεκτίμηση θα ρίχνει το φταίξιμο και θα κατηγορεί πάντα τον εαυτό του για τα λάθη που διαπράττει.

Το να μάθεις να αποδέχεσαι τα λάθη σου και να μαθαίνεις από αυτά είναι το πρώτο βήμα προς το να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

§ Να μη νιώθεις την ανάγκη να αποδείξεις τον εαυτό σου στους άλλους

Άνθρωποι με υγιή αυτοεκτίμηση δεν χρειάζεται να αποδεικνύουν τους εαυτούς τους σε άλλους. Άνθρωποι, όμως, με χαμηλή αυτοεκτίμηση έχουν την τάση να κάνουν πράγματα σε μια ακούραστη προσπάθεια να εντυπωσιάσουν τους άλλους. Εξισώνουν την επιτυχία με την πίστη στην αξία τους και με την εύρεση της αληθινής ευτυχίας.

Το να έχεις υγιή αυτοεκτίμηση δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει ότι είσαι ευτυχισμένος. Είναι πιθανό κάποιος άνθρωπος με υγιή αυτοεκτίμηση να είναι ανικανοποίητος με κάποιες περιστάσεις στη ζωή του και αυτό να τον κάνει δυστυχισμένο με την συνολική εικόνα της ζωής του.

Ωστόσο, το να έχεις μια υγιή αυτοεκτίμηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχεις αληθινή ευτυχία.

Πώς λοιπόν κάποιος αναπτύσσει υγιή αυτοεκτίμηση; Παρακάτω απαριθμούνται κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να έχεις αυτοεκτίμηση.

selfesteem5

§ Να βλέπεις την ομορφιά μέσα σου

Η αυτοεκτίμηση αρχίζει από την αποδοχή του εαυτού μας και κάτι τέτοιο χτίζεται βλέποντας τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στο να γίνεις ένας καλύτερος άνθρωπος και να νιώθεις καλά για τον εαυτό σου.

§ Μάθε να αφήνεις πράγματα πίσω σου

Προσπέρασε τα λάθη σου και προχώρα. Άφησε πίσω τα αρνητικά πράγματα και πάρε μαζί σου για το ταξίδι αυτά που έμαθες. Αν επιμένεις σε ένα σφάλμα πάρα πολύ, τελικά αυτό θα κάψει όποια αυτοεκτίμηση σου έχει μείνει.

§ Μάθε να σταματήσεις τις συγκρίσεις

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Είσαι αυτός που είσαι και άσε τους άλλους να είναι οι εαυτοί τους.

§ Εκπαίδευσε την εσωτερική φωνή σου

Η εσωτερική φωνή είναι η μικρή φωνή μέσα στο κεφάλι σου η οποία συνήθως σου ρίχνει την αυτοεκτίμηση με το να επιμένει σε λάθη και αδυναμίες. Μίλα στον εαυτό σου με ένα θετικό τόνο. Χρησιμοποίησε πάντα θετικά σχόλια και προσπάθησε να αφήσεις κατά μέρος την καταστρεπτική κριτική.

Το να βρεις την αυτοεκτίμηση δεν είναι κάτι εύκολο. Είναι ένα έργο που δε μπορεί να γίνει παρά μόνο από εσένα. Κανένα ποσό εξωτερικής παρέμβασης δεν μπορεί να επηρεάσει που δεν θέλει να έχει αυτοεκτίμηση. Το να έχεις αυτοεκτίμηση είναι μια συνειδητή απόφαση.

Μπορώ να αλλάξω την αυτοεκτίμηση μου;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντλούν υψηλή αυτοεκτίμηση από τα πράγματα με τα οποία ασχολούνται. Αυτό είναι φανερό κυρίως με τους ανθρώπους που εργάζονται. Η υψηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να προκύψει από μια δουλειά όπου οι ικανότητες και οι προκλήσεις εξισορροπούνται.

Η αυτοεκτίμηση απορρέει από κάθε δραστηριότητα ακόμα και το νοικοκυριό, τις χορωδίες, την φροντίδα των παιδιών ή την μελέτη.

selfesteem4

Η αυτοεκτίμηση μπορεί να βελτιωθεί με τους ακόλουθους τρόπους:

§ Γνώριζε τις δυνάμεις σου. Εκτίμησε τον εαυτό σου και γνώριζε σε τι είσαι πραγματικά καλός. Είναι σημαντικό για εσένα να αναπτύξεις τα ταλέντα με τα οποία γεννήθηκες προικισμένος. Είτε η δεξιότητα σου είναι να γράφεις καλά, να έχεις φωτογραφική μνήμη, ή ακόμα η ικανότητα να μιλάς Λατινικά ανάποδα, πρέπει να βρεις ένα τρόπο να αφήσεις τα ταλέντα σου να ανθίσουν.

Πως ξέρεις ποιες είναι οι δυνάμεις σου; Σκέψου για πράγματα και καταστάσεις στις οποίες βρέθηκες και οι οποίες ήταν δύσκολες για άλλους άλλα εύκολες για εσένα. Ήσουν πάντα καλός στα Αγγλικά χωρίς να πολυδιαβάζεις; Αυτός θα μπορούσε ένας τομέας δύναμης.

§ Αναγνώρισε τους τομείς που χρίζουν βελτίωσης. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να αγνοήσεις τις αδυναμίες σου και να τις κρατήσεις κρυφές.

Όσο περισσότερο ένα μυστικό παραμένει κρυφό, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να αποκαλυφθεί. Αυτό ισχύει και για τις αδυναμίες. Όλοι έχουν κάποιον τομέα στον οποίο μπορούν να βελτιωθούν, οπότε μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Εκτίμησε την αδυναμία σου και προσπάθησε να βρεις τρόπους να την αντιμετωπίσεις ή αφιέρωσε χρόνο ώστε να την μετατρέψεις σε δύναμη που θα σε οδηγήσει σε καλύτερα μέρη.

§ Μη το παίρνεις προσωπικά. Αποκολλήσου. Πάρε τις καταστάσεις όπως έρθουν. Ποτέ, χωρίς λόγο, μην αφήσεις τους άλλους να σε κάνουν να νιώσεις άσχημα μόνο για να νιώσουν αυτοί καλύτερα. Απόφυγε τέτοιους ανθρώπους. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να είναι μεταδοτική.

§ Θέσε τους στόχους σου. Γνωρίζοντας τι θέλεις και πότε το θέλεις σε βοηθάει να προσπεράσεις τα ασήμαντα. Στόχευσε ψηλά και βρες τρόπους να πάρεις αυτό που θες.

Αν χρειάζεται να προσαρμοστείς, κάνε το. Το θέμα είναι να σιγουρέψεις ότι στο μέλλον θα φτάσεις εκεί που επέλεξες να είσαι και όχι εκεί που οι άλλοι σε θέλουν.

§ Γέλα! Ο κόσμος είναι παράξενος και αλλόκοτος. Μην παίρνεις τα πράγματα πολύ σοβαρά.

Το να αυξήσεις την αυτοεκτίμηση είναι ένα προσωπικό είδος τέχνης. Κάποιες τεχνικές μπορεί να δουλέψουν για κάποιους και κάποιες όχι. Προσπάθησε να συνδυάσεις και να συνταιριάξεις, πειραματίσου όσο πιο πολύ μπορείς μέχρι να αποκτήσεις έναν καλό έλεγχο του εαυτού σου. Και θα δεις ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για εσένα.

compliment2

Πώς να δέχεσαι τις φιλοφρονήσεις

Οι φιλοφρονήσεις, τα κομπλιμέντα, ερμηνεύονται ως δηλώσεις επαίνου. Και όντως είναι. Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι προσέχουν πιο πολύ όταν δέχονται ένα κομπλιμέντο είναι η αλήθεια πίσω από το σχόλιο. Και αυτό επειδή οι άνθρωποι, ως κοινωνικά όντα, θέλουν να τους αναγνωρίζεται η συνεισφορά τους στην κοινωνία.

Οι φιλοφρονήσεις είναι ένας καλός τρόπος για τους ανθρώπους να πουν ο ένας στον άλλο πόσο σπουδαίοι είναι. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που οι φιλοφρονήσεις είναι τόσο εύκολο να μοιραστούν δεξιά κι αριστερά, πρέπει να είναι απολύτως αληθείς. Οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν ένα ψεύτικο κομπλιμέντο από ένα χιλιόμετρο μακριά. Μπορείς να το δεις στα μάτια, στη στάση, ακόμα και στο χαμόγελο αυτού που κάνει την φιλοφρόνηση.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να απορρίπτουν αυτόματα τα κομπλιμέντα με ένα αρνητικό και υποτιμητικό σχόλιο για τον εαυτό τους. Κάποιοι προτιμούν να υποτιμούν την αξία τους παρά να δεχτούν μία φιλοφρόνηση.

Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να απορρίπτουν τα κομπλιμέντα και να ενισχύουν μια ψευδή αίσθηση μετριοφροσύνης, ενώ οι άνθρωποι με υπερβολική αυτοπεποίθηση τείνουν να δέχονται τα κομπλιμέντα με μία δόση υπερβολής.

Ορίστε πώς να δέχεσαι κομπλιμέντα χωρίς να φανείς ούτε φαντασμένος ούτε ακατάδεκτος:

§ Έχε αυτογνωσία. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Για να απαλλαγείς από την ανασφάλεια που τα κομπλιμέντα δημιουργούν στον άνθρωπο, το «γνώθι σαυτόν» είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Με την αυτογνωσία γνωρίζεις για τον εαυτό σου περισσότερα από τον καθένα. Όταν λοιπόν σου δίνεται ένα κομπλιμέντο μπορείς αυτοστιγμεί να διακρίνεις αν είναι γνήσιο από το απλό γεγονός ότι γνωρίζεις που ακριβώς πατάς στην τάξη των πραγμάτων.

Τίποτα δεν είναι πιο ωραίο από το να σου αναγνωρίζεται μια δουλειά που έγινε καλά. Όταν ξέρεις ότι έδωσες όλα όσα μπορούσες στο εγχείρημα, τα ξενύχτια, τις υπερωρίες, την συγκέντρωση, πρέπει να το δεχτείς με καλή πίστη επειδή γνωρίζεις ότι αξίζεις την τιμή.

§ Μάθε να λες ¨Ευχαριστώ¨. Οι φιλοφρονήσεις είναι πολύ δύσκολο να γίνουν δεκτές από τους περισσότερους ανθρώπους. Οπότε, πάρε μια βαθιά ανάσα και εξασκήσου στο να λες ¨Ευχαριστώ¨ στα κομπλιμέντα.

Αναγνώρισε την φιλοφρόνηση δείχνοντας γνήσια και ειλικρινή εκτίμηση για το σχόλιο. Δεν είναι απαραίτητο να ανταποδόσεις το κομπλιμέντο. Δεν πρόκειται για μια αγορά όπου γίνονται συναλλαγές. Απλά μην το ξεχάσεις, όταν σου δοθεί η ευκαιρία, να κάνεις κι εσύ ένα.

§ Εμπιστέψου το ένστικτο σου. Πώς μπορείς να πεις ότι ο συνομιλητής σου είναι ειλικρινής; Μπορείς να δοκιμάσεις να εμπιστευτείς την πρώτη σου εντύπωση. Τα δύο πρώτα δευτερόλεπτα είναι αρκετά ώστε η διαίσθηση σου να δει αν οι άνθρωποι εννοούν αυτά που λένε ή όχι.

Μιλάς πάντα αρνητικά για τον εαυτό σου;

Έχεις ποτέ εξετάσει τη νοητική συζήτηση που έχεις στο κεφάλι σου; Είναι θετική ή αρνητική; Πιάνεις τον εαυτό σου σε συνεχή αμφιβολία; Ψάχνεις εναλλακτικές ενώ θα έπρεπε ήδη να δοκιμάζεις αυτά που θέλεις; Δέχτηκες ενθάρρυνση όσο ήσουν μικρός; Φοβάσαι την αποτυχία;

Όλες αυτές οι σκέψεις μας προφυλάσσουν από το να κάνουμε πολλά λάθη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι συνήθως μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το να επιβιώνουμε από τα σφάλματα μας, μας κάνει δυνατότερους και πιο σοφούς με ένα τρόπο που ποτέ δεν ξεχνιέται. Επειδή σταματάμε τον εαυτό μας δεν ωριμάζουμε όσο θα έπρεπε.

negative thought

Μάθε να αναγνωρίζεις τις αρνητικές σκέψεις. Να οι ενδείξεις:

§ Έρχονται αυτόματα. Αυτές οι σκέψεις φαίνεται να έρχονται πολύ φυσικά στο μυαλό σου. Καμιά φορά μπορεί να παρερμηνευθούν ως ο κανόνας.

§ Είναι συναισθηματικά φορτισμένες. Νιώθουμε δυνατά. Είμαστε μπλεγμένοι. Το αίμα μας βράζει και οι χτύποι της καρδιάς μας ανεβαίνουν. Δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Είμαστε όμως αβοήθητοι;

Ευτυχώς δεν είμαστε αβοήθητοι. Αν και για χρόνια αποφεύγαμε το θέμα, μπορούμε να επιλέξουμε να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και να ξανακάνουμε τους εαυτούς μας καλύτερους. Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτούμε ότι έχουμε το πρόβλημα.

§ Είναι εξαντλητικές. Οι αρνητικές σκέψεις μας απομυζούν από την ενέργεια μας. Μας αποσπούν την προσοχή και μας απορροφούν εκεί όπου χρειάζεται συγκέντρωση και εστίαση.

Οι αρνητικές σκέψεις παίρνουν μακριά την ενέργεια από τις ασχολίες μας. Είναι αντι-παραγωγικές. Αν βρεις τον εαυτό σου σε μια τέτοια κατάσταση, σταμάτα. Κάνε ένα διάλειμμα.

Μην απολογείσαι για τις πράξεις σου

Βαθιά ριζωμένη στις καρδιές όλων μας είναι η επιθυμία να επιτύχουμε. Βέβαια, με έξι δισεκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο, και την επιθυμία αυτών να επιτύχουν, αυτό φαίνεται μάλλον κάπως ζόρικο.

Ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στην πραγματικότητα, καθένας μας είναι μοναδικός και ποικίλος ως προς τους στόχους του, την ικανότητα του, τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται, τα όρια του στο ρίσκο, κλπ.

business-successsdsw

Επίσης, είναι αυτονόητο ότι όλοι έχουμε διαφορετικό ορισμό για το τι είναι επιτυχία.

Η επιτυχία ορίζεται ως το να είσαι σε μια κατάσταση φήμης και/ή ευημερίας.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν την παρόρμηση και επιθυμία να είναι εκεί που αυτοί επιλέγουν να είναι. Αν είναι δυνατόν στο παρόν, κάνουν σχέδια ώστε να βάλουν τον εαυτό τους σε μια κατάσταση στην οποία θα φτάσουν στον προορισμό τους βήμα βήμα. Δεν τα παρατάνε, ακόμα και αν έχουν να αντιμετωπίσουν μεγάλες αντιξοότητες.

Όμως γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν είναι επιτυχημένοι; Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν είμαστε όλοι εκατομμυριούχοι; Όλοι έχουν την παρόρμηση προς την επιτυχία, όποτε γιατί δεν έχουμε όλοι καλή οικονομική κατάσταση;

Η απάντηση είναι επειδή σταματάμε ή αρνούμαστε στον εαυτό μας την επιτυχία. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να μην επιτύχουν.

Η επιτυχία μπορεί να είναι τρομακτική. Το ταξίδι προς την κορυφή είναι μοναχικό. Άνθρωποι που επιθυμούν την επιτυχία μπορεί να ειδωθούν ως άνθρωποι που νοιάζονται μόνο για τα χρήματα. Τα ταλέντα σου θα υποτιμηθούν από άλλους που δεν βλέπουν την αξία τους.

Μόλις η επιτυχία γίνει πραγματικότητα, ένας άνθρωπος τοποθετείται σε μια πολύ σπάνια κατάσταση την οποία έκτισε ο ίδιος. Μπορεί να επιλέξει να συνηθίσει στην επιτυχία ή να αποφασίσει ότι η έλλειψη άνεσης της επιτυχίας είναι πολύ για αυτόν και να οπισθοχωρήσει προς πιο οικεία μέρη.

§ Πότε μη λες ότι μετάνιωσες για την επιτυχία σου. Και μόνο το γεγονός ότι έφτασες ένα ορισμένο επίπεδο επιτυχίας σηματοδοτεί μια ανταμοιβή για τη σκληρή σου δουλειά.

§ Νιώσε χαρούμενος και απόλαυσε τους καρπούς των κόπων σου. Ποια είναι η αξία να οργώνεις ένα χωράφι αν δεν απολαύσεις τους καρπούς του; Είναι εντάξει να νιώθεις ωραία για την επιτυχία σου. Δεν είσαι αναγκασμένος να σηκώσεις τα βάρη του κόσμου μόνο στους δικούς σου ώμους. Κοίτα γύρω σου και θα δεις ότι και άλλοι είναι παραπάνω από πρόθυμοι να σηκώσουν το βάρος μαζί σου.

§ Μοίρασε τον πλούτο γύρω σου. Δώσε πίσω στην κοινότητα που σε υποστηρίζει. Αν δεν νιώθεις άνετα γιατί έχεις παραπάνω από τους φτωχούς, τότε αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία να κάνεις μια σημαντική συνεισφορά για τους συνανθρώπους σου. Χτίσε σχολεία, πάρκα, βιβλιοθήκες, κλπ. Αν δεν είσαι τόσο επιτυχημένος εργάσου εθελοντικά στην εκκλησία, δίδαξε. Κάνε τους άλλους χαρούμενους με την παρουσία σου.

§ Μείνε απλός. Σαν επιτυχημένος άνθρωπος το δέλεαρ για τη χλιδή είναι μεγάλο. Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να ξοδέψεις σπάταλα. Μην το παρακάνεις.

§ Οι αληθινά επιτυχημένοι άνθρωποι είναι οι άνθρωποι με ακεραιότητα. Προσέχουν τα λόγια τους όσο πιο πολύ μπορούν και φέρονται ζεστά σε όποιον συναντήσουν. Και γιατί να μη το κάνουν; Υπήρξαν πρόθυμοι να αρπάξουν μια ευκαιρία στη ζωή. Έτσι, η ζωή τους το ανταποδίδει, και με το παραπάνω.

encounter800

Δεν υπάρχουν σχόλια: