Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΖΩΗ

1. ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΣΟΥ

διαιστηισι

Τι σου λέει η διαίσθησή σου?

Και πώς λαμβάνεις τα μηνύματα της? Μιλάει στην ψυχή ή διεγείρει τις σωματικές αισθήσεις σου. Μπορείς να καταλάβεις? Κάνε ερωτήσεις και επικεντρώσου στις απαντήσεις που θα λάβεις από την διαίσθησή σου. Είναι ο καθοδηγητής σου στην ζωή.

Ενήργησε με βάση αυτήν.

2. ΤΙ ΣΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ

dance-1

Η ρίζα της λέξεις ενθουσιασμός είναι «ΕΝΘΕΟΣ» .

Η ερμηνεία της είναι «Θεός μέσα μας».

Όταν νοιώθεις ενθουσιασμένος για τα όνειρά σου, τότε ο Θεός μιλάει μέσα σου και σε ωθεί να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Το συναίσθημα του ενθουσιασμού είναι ένας από τους τρόπους που μας μιλάει η διαίσθηση μας.

Κάνε περισσότερα από τα πράγματα που σε ευχαριστούν, σου προσφέρουν ικανοποίηση και γαλήνη, αυτό δεν αποζητάς κάθε μέρα από την ζωή?

3. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ

intuition_for_site

Συχνά είμαστε ξεκάθαροι με το τι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.

Κάνε την ανατροπή με το ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.

Πώς φαντάζεσαι την ιδανική ζωή για εσένα, ζωγράφισε εικόνες από το πώς την φαντάζεσαι ή φτιάξε κολάζ από περιοδικά ή βιβλία και εικονογράφησε την ζωή που θέλεις να δημιουργήσεις. Γράψε τις σκέψεις σου σε ημερολόγιο. Αφιέρωσε χρόνο κάθε μέρα για να οραματιστείς την ιδανική ζωή για εσένα. Οραματίσου ακόμα και τις ποιο μικρές λεπτομέρειες. Φαντάσου ότι ζεις το όνειρο σου. Τι φοράς, πώς νοιώθεις, ποιους ανθρώπους θέλεις να συναναστρέφεσαι.

Η θεϊκή αυτή δύναμη είναι μέσα στο μυαλό και την καρδιά σου και μπορείς να σε βοηθήσεις να εμφανίσεις εμπρός σου όλα όσα οραματίζεσαι.

4. ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ

D2

Οι απαντήσεις που δεχόμαστε στις ερωτήσεις της ζωής προέρχονται συχνά από την αυτοεξέταση μας.

Η προσευχή και ο διαλογισμός είναι οι μέθοδοι που έχουμε για να επικοινωνήσουμε με το βαθύτερο είναι μας.

Οι απαντήσεις δεν ξεπηδούν στο μυαλό σου, πρέπει να τις ανακαλύψεις εξελίσσοντας την εσωτερική σου συναίσθηση για πολύ χρόνο, μέρες ή εβδομάδες, καθώς αναζητάς την ενόραση.

5. ΜΙΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

δφσδ

Πρόσεχε τι λες και τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και την ζωή σου.

Σε γενικές γραμμές είναι ποιο ελπιδοφόρο και θετικό να νοιώθεις όμορφα και ελπιδοφόρα.

Ο William James είπε «Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι ότι τα ανθρώπινα όντα αλλάζοντας την εσωτερική διάθεση στο μυαλό τους, μπορούν να αλλάξουν την εξωτερική άποψη της ζωής τους.»

Είναι ευκολότερο να δημιουργήσεις την ζωή που αναζητάς, όταν λαμβάνεις θετικά μηνύματα.

6. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ

thankyou

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ευτυχέστεροι άνθρωποι είναι αυτοί που ευγνωμονούν για όσα έχουν, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Μην αναβάλεις την ευτυχία και ας μην έχουν επιτευχθεί οι στόχοι σου. Η ευτυχία δουλεύει μέσα σου.

Το Ταλμούδ αναφέρει «In the world to come each of us will be called to account for all the good things God put on this earth which we refused to enjoy.»

«Στην ζωή αυτή που σταλθήκαμε για να ζήσουμε, θα λογοδοτήσουμε στον Θεό για όλα τα καλά που έστειλε πάνω στην Γη και τα οποία αρνηθήκαμε να απολαύσουμε.»

Μάθε να εκτιμάς την εξελικτική διαδικασία της Ζωής σου και όχι μόνο την πραγματοποίηση των ονείρων σου.

7. ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ

1099844540doit2

Πολλές φορές οι άνθρωποι μένουμε αδρανείς επειδή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από το επίπεδο Α στο Β.

Ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο σου βήμα?

Μίλα σε έναν φίλο, πάρε μαθήματα για κάτι που σε ενδιαφέρει, διάβασε ένα βιβλίο που σε ενδιαφέρει, μάθε μια καινούργια τέχνη.

Ανάλαβε δράση με ότι σε ευχαριστεί και σε εξιτάρει.

8. ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΙ

synchronism

Έχει ειπωθεί ότι οι συμπτώσεις είναι ο τρόπος του Θεού να παραμένει στην ανωνυμία. Συναντάμε συχνά στην ζωή μας τυχαίες συμπτώσεις που μας δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Καθώς εμπιστεύεσαι την διαίσθησή σου και ξέρεις ότι θα συμβούν « θαύματα», τόσο ποιο πολύ η ενέργειά σου τα ελκύει.

9. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ

please_don__t_stop_the_rain__by_sana100pk

Συχνά πετυχαίνουμε επιτυχίες μετά από σκαμπανεβάσματα. Όταν θα βρεθείς σε ύφεση και θα νοιώσεις ότι κόλλησες, πρέπει να γνωρίσεις ότι είναι μια κατάσταση που δεν διαρκεί για πάντα.

Βρες τρόπους να διασκεδάσεις την ζωή παρά τις αντιξοότητες που συναντάς στην ζωή σου και συνέχισε να εστιάζεις σε ότι θέλεις να πετύχεις.

10. TRUST IN DIVINE ORDER

med3

Μπορεί να αρχίσεις να νοιώθεις σαν την Μητέρα Τερέζα, όταν κάποτε είπε

« Γνωρίζω ότι ο Θεός δεν θα μου στείλει κάτι που δεν μπορώ να αντέξω. Απλά εύχομαι να μην με εμπιστεύεται τόσο.»

Το σύμπαν έχει το τέλειο σχέδιο για την εξέλιξη της ζωής σου σαν ανθρώπινο όν.

Καθώς θα μαθαίνεις να καθοδηγείσαι από την διαίσθησή σου, θα ξεκινήσεις να ενεργείς με την σοφία του σύμπαντος.

logooutline

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

lead1a

Μήπως Οι απαιτητικοί πελάτες, οι επίμονοι προμηθευτές και οι εκφοβιστικοί συνάδελφοι, σου δημιουργούν το αίσθημα της εξάντλησης και της υπερφόρτισης?

Μήπως Η συναισθηματική φόρτιση έχει σαν επακόλουθο να σε κάνει να πάρεις αυθόρμητες αποφάσεις και να έχεις παράλογες αντιδράσεις, δηλ. περιττά λάθη?

  • Μήπως τσιτώνεσαι από το τι λένε οι άλλοι?
  • Μήπως φορτίζεσαι συναισθηματικά από την συμπεριφορά τους?
  • Μήπως κουράζεσαι από την επιθετικότητα και τον εκφοβισμό τους?

ΟΧΙ? ΝΑΙ?

Αυτά συμβαίνουν γιατί παίρνεις προσωπικά ότι ακούς από τον κάθε ένα.

evolution4fun

Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όχι τις δικές σου.

Όταν κάποιος είναι επιθετικός, αμυντικός ή κατηγορηματικός, είναι γιατί προσπαθεί να καλύψει τις δικές του ανάγκες, να πετύχει τους στόχους του και να ικανοποιηθεί συναισθηματικά.

Μπορεί να γνωρίζεις τις 6 τεκμηριωμένες ανάγκες από τον ψυχολόγο Abraham Maslow (γνωστές ως Maslow’s Hierarchy of Need’s).

O Maslow πιστεύει ότι έχουμε να εκπληρώσουμε μια σειρά από ανάγκες, ψυχολογικές (νερό, τροφή, στέγη), ασφάλεια, αγάπη, περιουσία, αυτοεκτίμηση, αυτοεπιβεβαίωση. Όταν οι ασήμαντες ανάγκες ικανοποιούνται, οι άνθρωποι φροντίζουν να ικανοποιήσουν τις αμέσως πιο σημαντικές.

Ωστόσο έχει και το ΕΓΩ μας ανάγκες.

Η ανάγκη να νοιώσουμε καλά με τον εαυτό μας.

Η συμπεριφορά των ανθρώπων (τι λένε, πώς ενεργούν, πόσο καλοί/άτακτοι είναι, κ.τ.λ.) όλοι καθοδηγούνται από τις ανάγκες του ΕΓΩ τους.

Να γιατί η συμπεριφορά τους δεν αφορά εσένα, αλλά αυτούς.

Παράδειγμα:

Α) Η ανάγκη να βγεις νικητής.

The Oscar statuette is the copyrighted property of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences, and the statuette and the phrases "Academy Award(s)" and "Oscar" are registered trademarks under the laws of the United States and other countries. All published representations of the Award of Merit statuette, including photographs, drawings and other likenesses, must include the legend ©A.M.P.A.S.® to provide notice of copyright, trademark and service mark registration. Permission is hereby granted for use of the representation of the statuette in newspapers, periodicals and on television only in legitimate news articles or feature stories which refer to the annual Academy Awards as an event, or in stories and articles which refer to the Academy as an organization or to specific achievements for which the Academy Award has been given. Its use and any other use is subject to the "Legal Regulations for using intellectual properties of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences" published by the Academy. A copy of the "Legal Regulations" may be obtained from: Legal Rights Coordinator, Academy of Motion Picture Arts and Sciences, 8949 Wilshire Boulevard, Beverly Hills, California 90211; (310) 247-3000

Συχνά είναι ο ρόλος του ανθρώπου να είναι σωστός, ορθός και άψογος όλη την ώρα σε ότι πετυχαίνει, εξαιτίας της ανάγκης του να βγαίνει νικητής.

Αν επιτεθείς σε κάποιον να είσαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθεί και θα χρησιμοποιήσει την οργή, τον εκφοβισμό και την κατηγορία σαν βοηθούς για να βγει νικητής στη μάχη.

Αντί αυτού βοήθησε τον να βγει κερδισμένος με το να είναι πιο συνεργάσιμος και ψύχραιμος.

Β) Η ανάγκη του να είσαι καλός.

new-recruiter-skills.jpg

«Η εντύπωση που έχει για το άτομο μου, σημαίνει πολλά για εμένα» απεικονίζει την ανάγκη του να φαίνεσαι καλός.

Όταν έχεις μια τόσο δυνατή ανάγκη να φαίνεσαι καλός, προτεραιότητά σου είναι να συντηρήσεις την εικόνα σου και να συνεχίσεις να φαίνεσαι καλός (ικανός, σίγουρος, κ.α.) μπροστά σε όλους του άλλους. Δεν θα δείξεις ή δεν θα παραδεχτείς την αδυναμία και συχνά δεν θα παρατηρείς τον εαυτό σου ( τι λες και τι κάνεις) στις κοινωνικές σου συναναστροφές.

Αν βρεθείς σε αντιπαράθεση με κάποιον που έχει ανάγκη να φαίνεται καλός, θα αρχίσει να κλαψουρίζει και να σε κατηγορεί πίσω από την πλάτη σου, ή κατάμουτρα, γιατί θα σε θεωρεί απειλή. Συνεπώς, είναι αναγκαίο να επιβεβαιώσεις ότι δεν αποτελείς απειλή για του στόχους του και ότι δεν είσαι εσύ αυτός που θα κρίνει τις ικανότητές και τις επιδεξιότητες του.

Γ) Η ανάγκη να ταιριάζεις παντού.

10025682-smiley-faces-edition-of-world-most-difficult-jigsaw-puzzle

«Τα παιδιά υπάρχουν μόνο για να τα χαζεύεις, όχι για να τα ακούς» αυτό χαρακτηρίζει αυτούς που έχουν την ανάγκη να είναι ταιριαστοί παντού. Είναι ευχάριστοι, εργατικοί και ικανοί άνθρωποι που τους αρέσει να αποτελούν μέρος μιας ομάδας ανθρώπων.

Είναι συμβιβαστικοί, πιστεύουν στο δίκαιο και απεχθάνονται τις διαμάχες και τις εντάσεις. Αν καταλήξεις σε σύγκρουση με έναν τέτοιο χαρακτήρα, θα το πάρει βαριά και θα νοιώσει προσωπική επίθεση. Οπότε ρωτήστε την άποψή τους, ρωτήστε για τα αισθήματα και τις σκέψεις τους. Σιγουρευτείτε πρώτα ότι εισακούστηκαν πριν ανταποκριθείτε.

ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ…

Αν σκέφτεστε ότι αυτή είναι συμπεριφορά μικρού παιδιού, τότε δεν απέχετε πολύ από την πραγματικότητα.

Πολλές από τις ανάγκες του ΕΓΩ μας προέρχονται από την παιδική μας ηλικία, όταν ψάχναμε να βρούμε τρόπους να περάσουμε καλά με τον εαυτό μας.

Είτε εργάζεστε στις πωλήσεις, στο σέρβις πελατών, ή στην διοίκηση προσωπικού, τότε συνειδητοποιήστε ότι αυτό που σου λένε οι άλλοι ( και τον τρόπο που το λένε) οφείλεται στην προσπάθεια τους να βγουν νικητές, να φαίνονται καλοί ή να ταιριάζουν κάπου.

Όταν συναντάς αυτούς του ανταγωνιστικούς ανθρώπους, πάρε βαθιά ανάσα, κάνε ένα βήμα πίσω, προσπάθησε να καταλάβεις τι ανάγκη προσπαθούν να καλύψουν.

Και να θυμάσαι….

103009_0948_thefourpath1

….δεν είσαι εσύ η αιτία για όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: