Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Welcome happiness!

 

Το Top 10 της Χαράς της Ζωής

images (3) 

Μέσα σε ένα γενικό κλίμα καταστροφολογίας, κινδυνολογίας, καχυποψίας και τρόμου και γενικά μέσα σε όλα αυτά τα «ωραία» που μας ‘ταΐζουν τα  media, η Life Coach Κατερίνα Ευστρατιάδου , προπονήτρια Ζωής, προτρέπει, τα κεφάλια έξω και προπάντων ψηλά.

Και με την σημαία της ζωής στο χέρι, σας προτείνει να επιλέξτε έτσι από περιέργεια και για αλλαγή να Χαμογελάστε και να προσθέστε περισσότερους τρόπους για περισσότερη χαρά στην ζωή σας.

Τι είναι αυτό που φέρνει χαρά στην ζωή ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, και μάλιστα εξαρτάται από την τρέχουσα διάθεση, τις προτιμήσεις και τις ανάγκες και πάει λέγοντας.

 

Να λοιπόν το Top 10 για περισσότερη ΧΑΡΑ αρχίζοντας από ΤΩΡΑ!

1. Κράτα ένα Ημερολόγιο – Χαράς! 

Γράψτε μία λίστα-χαράς όλων των πραγμάτων που σας δίνουν χαρά , και σιγουρευτείτε ότι θα προγραμματίζετε σταθερά (κάθε ημέρα-εβδομάδα-μήνα) να λαμβάνετε ικανοποιητικές ‘δόσεις’ από αυτά.

2. Πήγαινε κάπου αυτή την εβδομάδα και άσε την καρδιά σου να exotic-summer-vacation-235317χαμογελάσει.  

Μπορεί να είναι κάπου στην φύση, ίσως σε ένα πάρκο, η ένα Σαββατοκύριακο σε μία άλλη πόλη, μία βόλτα στην θάλασσα, σε μία γκαλερί τέχνης ή ένα μουσείο, βόλτα με το αυτοκίνητο στην εξοχή, καραόκε βραδιά με φίλους, σπα με φίλες, ή μαθήματα ιστιοπλοΐας.

Κανονίστε την ημερομηνία και το ραντεβού, και just do it!

3. Kάνε κάτι που δεν έχεις κάνει ποτέ!

Page354.Photo1.Original

Στόχευσε σε κάτι που ξέρεις ότι θα ευχαριστηθείς! Ίσως είναι κάτι που πάντα σου κινούσε την περιέργεια- ένα δημιουργικό χόμπι, μαθήματα μαγειρικής, μια νέα τεχνική διαλογισμού, μαθήματα χορού, σεμινάρια Life Coaching, μαθήματα κεραμικής η ζωγραφικής κλπ.

Όταν κάνεις καινούρια πράγματα και εκπλήσσεις ακόμη και τον εαυτό σου (και τους άλλους) , μπαίνεις πάντα σε ένα νέο δρόμο και φέρνεις περισσότερη χαρά στην ζωή σου.

4. Άλλαξε το εργασιακό σου περιβάλλον

Εάν είσαι όλη μέρα μπροστά σε ένα κομπιούτερ, βρες ένα όμορφο καφέ η εστιατόριο με WiFi κοντά σου. Απόλαυσε μία κούπα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί και δούλεψε για αλλαγή σε ένα άλλο σκηνικό. images (4)

Εάν δεν μπορείς να αλλάξεις Που δουλεύεις, τι μπορεί να κάνεις διαφορετικά ή να αλλάξεις την ρουτίνα του περιβάλλοντός σου ? Λίγα λουλούδια μήπως? Η μήπως μία φωτογραφία ή ένα πίνακα οραματισμού κάπου στο γραφείο σου με θετικές δηλώσεις και όμορφες φωτογραφίες για να σου ανεβάζουν την ενέργεια?

5. Κάνε ένα διασκεδαστικό θεματικό πάρτι.

Όρισε διασκεδαστικούς κανόνες και γίνε δημιουργική. Ψάξε για διασκεδαστικά παιγνίδια που μπορείτε να παίξετε με τους φίλους. Γίνε δημιουργική!

Στην πρόσκληση ίσως να γράφεις ότι…. Όλοι πρέπει να φοράνε……

Όλοι πρέπει να μοιραστούν….. Όλοι πρέπει να φέρουν…..όλοι πρέπει να…….

Ο καθένας θα φέρει ίσως από ένα μικρό δωράκι της φαντασίας του και αυτό θα δώσει χαρά στους υπόλοιπους της παρέας.

6. Κάνε μια βόλτα στην φύση

natural-beauty-of-garden-part-2-9

Μια βόλτα με το ποδήλατο, ακόμη και μια σύντομη βόλτα στην παραλία, μπορεί να μας ανεβάσει το ηθικό και να γεμίσει την καρδιά μας με ομορφιά και χαρά.

Πηγαίνετε με γκρούπ η με αγαπημένους σας , ακόμη και μόνοι εάν το προτιμάτε. Εάν αυτή η ιδέα δεν σας ενθουσιάζει, πηγαίνετε και καθίστε σε ένα παγκάκι σε ένα κήπο έξω στην φύση και ρουφήξτε την μυρωδιά του αέρα και νιώστε απλά την χαρά του να είστε υγιείς.

7. Βάλε στόχους! 

Όταν γράφεις τα όνειρά σου, τα οράματά σου, τις επιθυμίες σου, και θέτεις στόχους γύρω από αυτά, τότε έχεις ένα δυνατό τρόπο να εξυψώνεις την ενέργειά σου και να εστιάζεις σε όλα τα θετικά γύρω σου.

goals

Η ενέργειά σου και ο ενθουσιασμός σου φωτίζονται και ανανεώνεις συνεχώς τα κίνητρα και βρίσκεις περισσότερες ευκαιρίες. Έτσι νιώθεις καθημερινά όλο και μεγαλύτερη χαρά.

8. Κάνε γυμναστική. 

Η κάθε είδους γυμναστική και κίνηση ξεμπλοκάρει το σώμα, ανεβάζει την images (2)ενέργειά σου , οι ενδορφίνες σου κάνουν πάρτι και αλλάζουν την κατάστασή σου. Σε βοηθάει να αλλάζεις από μία αρνητική σε μία θετική φάση και απελευθερώνει όλα τα θετικά συναισθήματα σε ενέργεια και σφύζεις από ζωή.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να γυμναστείς και να βάλεις περισσότερη χαρά στην ζωή σου. Δοκίμασε ποιος είναι καλύτερος για εσένα.

9. Νοιώσε ευγνωμοσύνη.

Όταν νοιώθεις ευγνωμοσύνη αναπόφευκτα νοιώθεις και χαρά, γιατί απλά αναγνωρίζεις όλα όσα αγαπάς και έχεις στην ζωή σου, όλους τους υπέροχους ανθρώπους, καταστάσεις του παρόντος και του παρελθόντος, και τα δώρα που σου έφεραν.

bful_life_quotes_01

Νοιώσε επίσης ευγνωμοσύνη και για τον εαυτό σου, για όλα όσα προσφέρεις σε σένα και στους άλλους, και συνέχισε να προσφέρεις , να αγαπάς, να φροντίζεις.νοιώσε ευγνωμοσύνη για τα ταλέντα σου, για τις ικανότητές σου και για την ύπαρξή σου.

10. Διάβαζε συχνά

Φρόντισε να διαβάζεις συχνά βιβλία ή περιοδικά με περιεχόμενο θετικών μηνυμάτων και θυμήσου. Ζεις – κατοικείς σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του πλανήτη. Το όνειρο πολλών ανθρώπων είναι να επισκεφτούν τον τόπο σου και να γευτούν την γεύση της Χαράς της Ζωής. Αξιοποίησε την μοναδική σου ευκαιρία κάθε μέρα και άρχισε να καταγράφεις τι σημαίνει για σένα Χαρά της Ζωής !

Φυσικά υπάρχουν και πιο προφανείς τρόποι για να έχετε περισσότερη χαρά στην ζωή σας, όπως το να πάτε σινεμά και να δείτε μια αστεία ταινία, ή να βγείτε έξω με ευχάριστη παρέα, να πάτε στο πάρκο και να παίξετε με το παιδί σας, εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τι σας δίνει χαρά.

Και όπως είπαμε στην αρχή

Art Summer vacation concept--vacation text on a sandy ocean beach

Just do it and make your life Happier!

Δεν υπάρχουν σχόλια: