Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΤΑ ΕΦΤΑ ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΚΡΑ

 
imagesCA5VSKDK

Αυτά τα ενεργειακά κέντρα πού βρίσκονται πάνω στην κεντρική γραμμή του σώματος , έχουν θεμελιώδη σημασία για τη ρύθμιση των ζωτικών ενεργειακών διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα . Ταυτόχρονα φανερώνουν και το βαθμό ανάπτυξης του ανθρώπου στην περιοχή για την οποία είναι υπεύθυνα.

Κατανέμονται σε 3 ομάδες

Το τσάκρα της βάσης (1ο) και το τσάκρα της σεξουαλικότητας (2ο) ανήκουν στην ομάδα γη.images (1)

Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος (3ο) και το τσάκρα της καρδιάς (4ο) ανήκουν στην ομάδα άνθρωπος.

Και το τσάκρα του λαιμού (5ο) και του μετώπου(6ο) στην ομάδα ουρανός.

Τα ενεργειακά κέντρα 1,3, και 5 οργανώνουν ουσιαστικά τις ενέργειες Γιάνγκ (ιδέα) και τά κέντρα 2,4,και 6 τις ενέργειες Γιν (εμπειρία).

Οι ενεργειακές διαταραχές σ΄ένα Γιάνγκ τσάκρα , που έχουν μεγάλη διάρκεια επιδρούν πάντα στα άλλα Γιάνγκ τσάκρα, κατά προτίμηση με κατεύθυνση προς τα πάνω. Το ίδιο ισχύει και για τα Γίν τσάκρα.

Η ομάδα Γη έχει αναλάβει τις λειτουργίες που είναι τελείως απαραίτητες για την επιβίωση στο υλικό επίπεδο. Αγώνα για την επιβίωση και έγκαιρη τροπή σε φυγή ,διατήρηση του είδους με την αναπαραγωγή , αισθητήρια επικοινωνία με τον κόσμο και πρόκληση συναισθημάτων χαράς λόγω αυτής της επικοινωνίας. Οι δύο τελευταίες λειτουργίες αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποκόμιση εμπειριών και την ανταλλαγή ενεργειών.

imagesCAZB3OAX

Η ομάδα άνθρωπος είναι υπεύθυνη για τις λειτουργίες που είναι τελείως απαραίτητες για την καλλιέργεια της ανθρώπινης φύσης. Ανάπτυξη προσωπικών χαρακτηριστικών , ικανότητα του πνεύματος να αναλύει και να προβάλει, καθώς και το χάρισμα να μπορεί ο άνθρωπος να δρα σαν άτομο στα πλαίσια μιας ομάδας και ταυτόχρονα να μπορεί να διατηρεί την επικοινωνία του με την ομάδα, παρ΄όλες τις ιδιαιτερότητές του.

Η ομάδα ουρανός είναι υπεύθυνη για τις λειτουργίες που συντελούν στην πραγμάτωση της πνευματικής καλλιέργειας κάποιου πλάσματος. Προσωπική απήχηση, επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα , αναγνώριση και ακολούθημα του προσωπικού , μοναδικού δρόμου σύμφωνα με τους νόμους της δημιουργίας.

Η κατάταξη των τσάκρα σ αυτά τα επίπεδα μπορεί να σε βοηθήσει πάρα πολύ κατά το διάβασμα της αύρας, γιατί έτσι θα μπορείς να συσχετίσεις γρήγορα και με σιγουριά τα φαινόμενα των μεμονωμένων περιοχών μεταξύ τους και να αναγνωρίσεις εύκολα πιθανές ανισορροπίες της προσωπικότητας.imagesCAVZKBF3 Στην ιδανική περίπτωση τα κάτω επίπεδα εκδηλώνονται με πιο έντονα ενεργειακά χαρακτηριστικά από τα πάνω, επειδή πρέπει να διοχετεύουν την ενέργεια και την αντοχή που είναι απαραίτητες για την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Έτσι το σύστημα των τσάκρα παρουσιάζει μια πυραμιδοειδή μορφή . κάτω τα ισχυρά και πάνω τα πιο αδύναμα στην ανάπτυξή τους ενεργειακά κέντρα.

Αν η πυραμίδα στέκεται ανάποδα , δηλαδή αν τα άνω κέντρα είναι πιο έντονα ανεπτυγμένα από τα κάτω, η αντιληπτική ικανότητα, η ικανότητα για δράση και η ικανότητα του ατόμου να πατά σταθερά πάνω στη γη έχουν υποστεί κάποια διαταραχή. Αν το σύστημα των τσάκρα έχει τη μορφή αδραχτιού , δηλαδή ένα πολύ καλά ανεπτυγμένο μεσαίο τμήμα αλλά ατροφικές στην ανάπτυξή τους άνω και κάτω περιοχές, ο άνθρωπος δυσκολεύεται να αξιοποιήσει το δυναμικό του με αποτελεσματικό τρόπο. Του λείπει η δύναμη να θέσει τα πράγματα σε κίνηση, αλλά του λείπει και η ικανότητα για αυτοέκφραση.

1ο ΤΣΑΚΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ

imagesCATGS7UW

Θέση. Πάνω στο μαλακό μέρος ανάμεσα στον κόλπο και στον πρωκτό στην γυναίκα , και ανάμεσα στους όρχεις και στον πρωκτό στον άνδρα. Στην αύρα εκπέμπει ακτινοβολία προς την γη και συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω κόκκυγα.

Χρώμα Κόκκινο . κόκκινο στην ιδανική κατάσταση χωρίς κίτρινες και μπλε αποχρώσεις και χωρίς ασπρόμαυρη χροιά.

Σ΄αυτό το ενεργειακό κέντρο εντοπίζεται η θέληση για επιβίωση στο υλικό επίπεδο. Εδώ οργανώνονται οι απαραίτητες ικανότητες για την επιβίωση , τη διεξαγωγή αγώνων και τη φυγή, καθώς και εκείνες που σχετίζονται με τη διατήρηση του είδους. Έχει διαμορφωτική επίδραση σε όλες τις διαδικασίες της ζωής.imagesCAS2KDE4

Συνήθεις διαταραχές. Υπερβολικά αυξημένη διάθεση για διεξαγωγή αγώνων (επιζητεί τον κίνδυνο) , υπερβολικός ζήλος για την υπεράσπιση της ειρήνης ( όλοι πρέπει να ζήσουν, υποχωρώ με ευχαρίστηση για χάρη των άλλων), ελλιπής διαμόρφωση (αταξία, ασυνάρτητα λόγια,σκέψεις, πράξεις χαοτικός τρόπος ζωής) . υπερβολή στη διαμόρφωση.

Μια υπέροχη μέθοδος για την αρμονική ανάπτυξη του τσάκρα της βάσης είναι η εκμάθηση μιας πολεμικής τέχνης τζούντο, καράτε, τάι τσί από έναν υπεύθυνο και έμπειρο δάσκαλο όπως και η τεχνική της γείωσης από έναν έμπειρο Energy Life Coach.

Αυτό το ενεργειακό κέντρο σχετίζεται στενά με τα οστά, τα νύχια, τα δόντια, το αίμα, καθώς και με όλες τις χρόνιες αρρώστιες. Επίσης συνδέεται και με την ικανότητα για αναγέννηση μετά από περιόδους μεγάλης έντασης. Με το 1ο τσάκρα συνδέονται επίσης στενά τα πόδια και τα πέλματα (ανταλλαγή ενέργειας από την γη, απόκτηση στερεών βάσεων) . Το τσάκρα της βάσης συνδέεται άμεσα με το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αυτοσυντήρηση (διατροφή επίθεση άμυνα) και την διαιώνιση του είδους (σεξουαλικότητα)

 
2ο ΤΣΑΚΡΑ ΤΗΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ

imagesCA6V0L3K

Θέση λίγο πιο πάνω από το ηβικό οστό στη μέση του σώματος. Στην αύρα εκπέμπει ακτινοβολία προς τα εμπρός και συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω του σημείου της σπονδυλικής στήλης , που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του.

Χρώμα. Πορτοκαλί πορτοκαλί στην ιδανική περίπτωση με ίσα μέρη κόκκινο και κίτρινο , χωρίς μαύρες η άσπρες αναμείξεις.

Αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο για την ικανότητα σύναψης σχέσεων και τα συναισθήματα χαράς για τη ζωή, με την πλατιά τους έννοια. Μ αυτό γίνεται δυνατή η αντίληψη του ίδιου του σώματος και του εξωτερικού κόσμου σε όλα τα επίπεδα και η συναίσθηση χαράς γι αυτές τις επαφές. Γι αυτό και προτιμώ να ονομάζω το τσάκρα τούτο , τσάκρα των σχέσεων η της χαράς της ζωής και όχι τσάκρα της σεξουαλικότητας. Σ αυτό το κέντρο εδρεύει επίσης και η σεξουαλικότητα – δηλαδή η έκφραση της ενέργειας που τη χαρακτηρίζει η ηδονή, η έντονη επιθυμία για σύναψη σχέσεων και η ιδιότητα της ενεργειακής εναρμόνισης. Η έκφρασή της που σχετίζεται με την διαιώνιση τους είδους, ανήκει στη δικαιοδοσία του 1ου τσάκρα και αντιπροσωπεύει μια μικρή μόνο περιοχή του συνολικού φάσματος των καθηκόντων αυτού του ενεργειακού κέντρου.

imagesCALLJZ78

Συνήθεις ενεργειακές διαταραχές. Έλλειψη χαράς για την ζωή (για εμένα είναι πιο σημαντικό να εκπληρώνω τις υποχρεώσεις μου , να υπακούω σε κάποιους νόμους κλπ. Παρά να χαίρομαι την ζωή), φόβος για οικειότητες κάθε μορφής, απόδοση υπερβολικής σημασίας στη σεξουαλικότητα (το σεξ είναι το μοναδικό πράγμα που με κάνει να νιώθω ζωντανός) η τέλεια απάρνηση της σεξουαλικότητας ( το σεξ το έχω πια ξεπεράσει) το έχω αντικαταστήσει με άλλα πιο σημαντικά πράγματα, δεν το χρειάζομαι, είναι μόνο για τα ζώα κλπ.) φόβος για τα ύψη, φόβος για πέσιμο, φόβος για τις πτήσεις, σεξουαλικές διαταραχές κάθε είδους, μειωμένη ή ανύπαρκτη συναίσθηση του σώματος.

Το 2ο τσάκρα σχετίζεται με καθετί ρευστό μέσα στο σώμα, με τα όργανα που παράγουν υγρά, τα επεξεργάζονται ή τα αποθηκεύουν, με τα μαλλιά, το δέρμα, το ουροποιογεννητικό σύστημα. Επίσης συνδέεται και με το τμήμα του εγκεφάλου πού είναι υπεύθυνο για την αυτοσυντήρηση ( διατροφή, επίθεση και άμυνα) και τη διαιώνιση του είδους (σεξουαλικότητα).

Μια αποτελεσματική μέθοδος για την αρμονική ανάπτυξη του 2ου τσάκρα είναι η παραδοσιακή τάντρα. Κάποια καινούρια δυτικά συστήματα που φέρνουν την ονομασία της, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με την αρχική τάντρα. Επίσης σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει και η θεραπεία Γκεστάλτ = μορφή, που καθιερώθηκε από τον Πέρλς, καθώς και το Ρείκι το σύστημα του Ουσούι, που διδάσκει τον τρόπο χειρισμού της ζωτικής ενέργειας, τρόπο που μπορεί να μάθει ο καθένας. Επίσης το Life Coaching σε συνδυασμό με την εξέλιξη των τσάκρας δίνει καταπληκτικά αποτελέσματα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: