Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σωματική και πνευματική έλξη

 

e2dc6_panemorfes-gynaikes-483

Μια γυναίκα μπορεί να προσελκύσει άντρες αποκλειστικά με την σωματική της εμφάνιση. Όπως όμως ανέφερα, οι άντρες δεν θα δεσμευτούν για αυτούς τους λόγους. Ένας άντρας θα νοικοκυρευτεί με μία γυναίκα λόγω της προσωπικότητάς της, των συναισθημάτων που αυτή του δημιουργεί και του τρόπου που αλληλεπιδρά σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχουν δύο είδη έλξης τα οποία πρέπει να είναι παρόντα ώστε τα πράγματα με έναν άντρα να γίνουν σοβαρά:

Σωματική Έλξη και Πνευματική Έλξη”.

Έχοντας ξοδέψει χρόνια παρατηρώντας και μελετώντας για αυτά, έφτασα στο συμπέρασμα ότι απαντάνε και τις δύο ερωτήσεις:

  •  Τι προσελκύει τους άντρες;”
  • Τι τους ενδιαφέρει σε μία μακροχρόνια σχέση;”.

Η “Σωματική Έλξη” είναι το πιο 79830-sxesiπροφανές καθώς έχει να κάνει με την εμφάνιση. Η σωματική έλξη είναι αυτό που συμβαίνει όταν μία γυναίκα λέει “Αυτός εκεί είναι κούκλος” ή όταν ένας άντρας αρχίζει να σε φλερτάρει από το πουθενά σε ένα μπαρ. Αυτού του είδους η έλξη προέρχεται συνήθως από τη γλώσσα του σώματος, την εμφάνιση και το στυλ.

Από την άλλη, η “Πνευματική Έλξη” δεν έχει να κάνει με την ομορφιά και την εμφάνιση των πραγμάτων. Για τους άντρες συχνά είναι το αποτέλεσμα του να δουν και να αναγνωρίσουν στην προσωπικότητα μιας γυναίκας κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.

rantevouΑυτού του είδους η έλξη προέρχεται συνήθως από ενδείξεις υψηλού status (το οποίο περιλαμβάνει τη φωνή, τη στάση του σώματος, τη συμπεριφορά και τον τρόπο που οι άλλοι στέκονται γύρω σου). Επίσης περιλαμβάνει πράγματα όπως το χιούμορ, την αυτοπεποίθηση και το πόσο πρωτότυπη και απρόβλεπτη είσαι.

Και να ένα κρίσιμο σημείο:

Ένας άντρας δεν μπορεί να νιώσει πνευματική έλξη για μια γυναίκα αν την βλέπει σαν κάποια που δεν είναι ισάξια του. Αν μάλιστα παρατηρήσει ότι η γυναίκα διαθέτει υψηλό status τότε η έλξη γίνεται ακόμα πιο έντονη. Όταν ένας άντρας βιώσει μία τέτοιου είδους έλξη για μια γυναίκα, την ξεχωρίζει στο μυαλό του από όλες τις άλλες γυναίκες, την βλέπει ως ξεχωριστή και μοναδική και της δίνει αυτόματα το σεβασμό και το θαυμασμό του. Και αυτές είναι σκέψεις που συνήθως δεν απασχολούν το μυαλό ενός άντρα λόγω σωματικής έλξης.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ αυτά είδη έλξης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ συστατικά για μία οποιαδήποτε επιτυχημένη σχέση. Άλλα πράγματα μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, άλλα αν αυτά τα δύο είδη έλξης μένουν δυνατά τότε όλα τα άλλα που συμβαίνουν έχουν 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάνε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: