Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Πως αντιδράς στην Αλλαγή?

 

Έχεις παρατηρήσει πόσο πολύ ταράζεσαι όταν τα πράγματα αλλάζουν?

CHANGE

Φυσικά ως ανθρώπινα πλάσματα συμπεριφερόμαστε σαν να πρέπει να είναι όλα στην ζωή τακτοποιημένα και προβλέψιμα. Κι όμως μέσα μας ξέρουμε ότι δεν είναι πάντα έτσι. 

  1. Ένας λόγος που αποσυντονιζόμαστε από την αλλαγή είναι ότι είμαστε πλάσματα της συνήθειας.
  2. Ο άλλος είναι ότι είμαστε συναισθηματικά όντα.

 

Όσο λογικοί και να είμαστε, είναι τα συναισθήματα που συνδέονται με την αλλαγή που τείνουμε να παραβλέπουμε. Και είναι αυτά τα συναισθήματα που δημιουργούν την αναστάτωση που αισθανόμαστε κατά την διάρκεια της αλλαγής.αρχείο λήψης (1)

Επιπρόσθετα , υπάρχουν και τρεις άλλοι σημαντικοί παράγοντες που υπεισέρχονται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την αλλαγή.

  1. Ο πρώτος παράγοντας είναι η Προσωπικότητά μας και ό τρόπος που φιλτράρουμε τα πράγματα.
  2. Ο δεύτερος είναι σε ποιο σημείο βρίσκεται το επίπεδο της Αυτογνωσίας μας
  3. Και ο τρίτος είναι εάν συνειδητά ή όχι έχουμε επιλέξει την Αλλαγή την οποία βιώνουμε τώρα.

 

Κάποιοι τύποι ανθρώπων , όπως οι (ενθουσιάζονται υπερβολικά-ζηλωτές) βαριούνται γρήγορα και αναζητούν αλλαγές όλων των τύπων για να αισθάνονται πιο ζωντανοί. Εάν βιώνουν όμως το Θύμα/Αγωνιστής επίπεδο αυτογνωσίας , το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσουν υποσυνείδητες αλλαγές που δεν θα εξυπηρετήσουν το υψηλότερο καλό τους. self-centered_thumb

Από την άλλη μεριά , εάν βρίσκονται στο στάδιο να μαθαίνουν και να διδάσκονται από τις εμπειρίες τους επίπεδο αυτογνωσίας ή κάτι ανώτερο, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουν πιο συνειδητές αλλαγές που θα τους δίνουν μια συναρπαστική ζωή και σε ισορροπημένο βαθμό.

 

Πως γενικά αντιδράς στην αλλαγή?

Στο φάσμα της ενεργής αναζήτησης της αλλαγής και της ενεργούς αποφυγής της , εσύ που ανήκεις? Πως διαχειρίζεσαι τα συναισθήματά σου για την αλλαγή, ειδικά εάν η αλλαγή δεν είναι δική σου επιλογή?

imagesn

Σήμερα παρατήρησε ποιο κομμάτι από την ζωή σου είναι σε διαδικασία αλλαγής και νιώσε ευγνωμοσύνη για την συνεχή εξέλιξη της ζωής και ότι αυτό αντιπροσωπεύει. Το σήμερα θα σου φέρει ένα νέο επίπεδο αυτογνωσίας , ένα μάθημα ή μία υπόδειξη ότι κάνεις πρόοδο ΕΑΝ ΤΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ!

Θα σου πάρει μόνο λίγο χρόνο και μετά ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα σε βάλει στην Ροή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: