Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΕΙΩΣΗΣ "ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ"

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ…(2)

ΕΛΑΤΟ

(21 Μαΐου-20 Ιουνίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Κωνοφόρο δέντρο, ολιγαρκές, φυτρώνει σε όξινα εδάφη και σκιερές περιοχές, μαζί με πλατύφυλλα όπως η οξιά. Τα πρώτα δέκα χρόνια έχει αργή ανάπτυξη, αλλά imagesCAPTS7UIμεγαλώνει πιο γρήγορα.

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Το έλατο, με την κορυφή του να υψώνεται περήφανα προς τον ουρανό, συμβολίζει το χρόνο και την αθανασία.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Μυστηριώδεις, ευάλωτοι και εσωστρεφείς εκφράζουν με πολλή δημιουργικότητα την ευφυΐα τους, που τροφοδοτείται από την έμφυτη περιέργεια τους. Δραστήριοι και ενεργητικοί, είναι αεικίνητοι. Δεν παραδίδονται στο συναίσθημα και κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας από πρόσωπα και καταστάσεις. Οι συμβάσεις αποτελούν γι’ αυτούς μια προστατευτική μάσκα, την οποία πετάτε μόνο όταν κάποιος κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και νιώσουν ασφαλείς. Τότε αυτό που μοιάζει με αδιαπέραστο τείχος δίνει τη θέση του σε ένα πλούσιο σε έναν πλούσιο εσωτερικό κόσμο. imagesCAPDRENVΠροσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες και δεν έχουν ανάγκη από σταθερά σημεία αναφοράς . Δίνουν την εντύπωση ανθρώπων επιφανειακών και ανέμελων, εξαιτίας της επιπολαιότητας τους, της οξείας αίσθησης του χιούμορ που τους διακρίνει και, κυρίως, της ικανότητας τους να ανακαλύπτουν την κωμική πλευρά της ζωής, ακόμα και σε τραγικές καταστάσεις.

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Ζώδιο εγκεφαλικό, παρασύρεται σε εφήμερες περιπέτειες και προτιμά την ερωτική φιλία. Δεν εξωτερικεύουν τις βαθιές τους επιθυμίες και ζουν το συναίσθημα ως μια… συγκινησιακή ανακατωσούρα στη ζωή. Μέσα στη σχέση εκδηλώνουν λεπτότητα και φαντασία, δεν ανέχονται όμως αυταρχική και καταπιεστική συμπεριφορά από το σύντροφο τους, παρ’ ότι οι ίδιοι είναι μάλλον κτητικοί: άτομα ανασφαλή, θέλουν τον παρτενέρ τους για τον εαυτό τους και φοβούνται την ιδέα της μοναξιάς.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Έλατο και Φραγκοσυκιά

ΥΓΕΙΑ: Τα πιο ευάλωτα σημεία τους είναι ο αρθρώσεις και οι πνεύμονες.imagesCA6N75X2ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Επιδίνονται σε δραστηριότητες που έχουν σχέση με ταξίδια, επαφές και πνευματικές ανταλλαγές. Επίσης, χάρη στην ικανότητας τους να ταυτίζονται, μπορεί να γίνουν και γίνουν και εξαίρετοι ηθοποιοί.

 

ΜΗΛΙΑ

(21 Ιουνίου- 20 Ιουλίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Μπορεί να ζήσει 200 χρόνια και να αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις. Αναπτύσσεται από τους σπόρους που αφήνουν ο άνθρωποι και τα πουλιά.imagesCAFXHGY2

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Συμβολίζει την γονιμότητα, τη ζωτικά ενέργεια και τη γνώση, όπως στη Βίβλο. Για τους Κέλτες είναι το δέντρο του έρωτα και της αίσιας έκβασης των πραγμάτων.

ΧΡΩΜΑ: Καφέ.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Αποτελούν τον συνδετικό κρίκο που ενώνει ότι χωρίζεται. Η ψυχολογία τους θυμίζει τις συνθήκες της ζωής του εμβρύου που, μέσα στη μήτρα της μητέρας του, απορροφά όλα τα ερεθίσματα και τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Έχοντας συνείδηση του εύθραυστου χαρακτήρα τους, αμύνονται παίρνοντας αποστάσεις από δυσάρεστες καταστάσεις, απομονώνονται και καταφεύγουν στον κόσμο των ονείρων και της imagesφαντασίας. Διαθέτουν υποδειγματική κατανόηση, είναι γενναιόδωροι, ευαίσθητοι και ζουν μια ζωή απλή και μετριοπαθή, αγκιστρωμένοι στις αναμνήσεις και το παρελθόν. Στις μάχες για υψηλά ιδανικά ξεδιπλώνουν τα χαρίσματα της επιμονής και σταθερότητας, μέχρι να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Βασική τους αρχή η ισορροπία και η αγάπη για τη ζωή.

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Οι άντρες αναζητούν την γυναικά που θα τους θυμίζει τη μορφή της μητέρας, έτσι που ερωτική σχέση γίνεται ένα είδος εξάρτησης που εκδηλώνεται με συναισθηματικό και τρυφερό τρόπο. Οι γυναίκες έχουν ανάγκη από έναν σύντροφο κτητικό και τρυφερό. Ζουν τον έρωτα σαν να ήταν ένα όνειρο, αγνοώντας τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Είναι αφοσιωμένοι γονείς, πρόθυμοι να θυσιάσουν τα πάντα για χάρη των παιδιών τους χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Μηλιά και Πεύκο.

 ΥΓΕΙΑ: Το πιο ευάλωτο σημείο του είναι τα γεννητικά του όργανα.

imagesCAZLP6GZΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Τους ταιριάζουν τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την γυναικολογία ή την παροχή βοήθειας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

 

ΣΥΚΙΑ

(21 Ιουλίου – 20 Αυγούστου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Έχει πλατιά φύλλα και φτάνει τα δέκα μέτρα. Παράγει τα γλυκά του φρούτα ακόμα και σε σκληρές κλιματολογικές συνθήκες.imagesCA8JUZXS

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Η συκιά εκφράζει δυο πλευρές: τη θετική, (γονιμότητα, αφθονία και θρησκευτική γνώση). Και την αρνητική (διχασμός, προδοσία και αίρεση).

ΧΡΩΜΑ: Γκρι-ασημένιο.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Είναι διαχυτικοί μεγαλόψυχοι και λαμπεροί. Έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους και στη ζωή. Θέλουν να είναι αδιαφιλονίκητοι πρωταγωνιστές και σπάνια αφήνουν χώρο στους άλλους. Η φιλοδοξία τους ωθεί να δράσουν, να οργανώσουν πράγματα, να διευθύνουν και να δίνουν εντολές. Μάχονται περιφρουρώντας τα κεκτημένα τους, είτε πρόκειται για υλικά αγαθά είτε για κοινωνική αξία, που επιβεβαιώνουν την επιτυχία τους. Ωστόσο, η αποτυχία ισοδυναμεί με τραγωδία.imagesCA6QWICX Σε περίπτωση που συναντήσουν αξεπέραστα εμπόδια, εκδηλώνουν τις αρνητικές τους πλευρές: την αυθαιρεσία, την έπαρση και την έλλειψη σεβασμού. Ξέρουν να ισορροπούν μεταξύ των αντιθέτων, να βρίσκουν την χρυσή τομή μεταξύ λογικής και συναισθήματος, γαλήνης και φρενίτιδας. Οι συνεχείς εναλλαγές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής τους.

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Θαυμάσιοι εραστές, πρόθυμοι να χαρίσουν τον κόσμο ολόκληρο στο αγαπημένο τους πρόσωπο με ειλικρινή τρυφερότητα. Ωστόσο τείνουν να καταπιέζουν το σύντροφο τους και δεν ανέχονται πολλούς συμβιβασμούς, αλλά ούτε και την κριτική. Αυτό που ζητάνε από τον άλλο είναι να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών τους και να μην τους απογοητεύσει, προσφέροντας σε αντάλλαγμα τα χαρίσματα της γενναιόδωρης φύσης τους, τη βαθιά τους κατανόηση και την πίστη τους.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Συκιά και Κερασιά.

ΥΓΕΙΑ: Προσοχή στη σπονδυλική στήλη.

imagesCA13V6E2ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Εργάζονται για το προσωπικό τους γόητρο και αναζητούν θέσεις ισχύος είτε στο πολιτικό περιβάλλον είτε στη υψηλή ιεραρχία μιας επιχείρησης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: