Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

H 11η Εντολή: Τίμα τον εαυτό σου

 Αγκάλιασε την καρδιά σου , για να σε αγκαλιάσει το Σύμπαν
Να τιμάς τα συναισθήματά σου.
Ένα πιθανό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι όταν αρχίζουν να εξερευνούν τον Νόμο της Ελξης είναι ο φόβος των αρνητικών τους συναισθημάτων και τις αρνητικές αντανακλαστικές συνέπειες που ίσως προσελκύσουν.Εξαιτίας αυτού του φόβου, προσπαθούν να ελέγξουν , να απαρνηθούν ή να καταπιέσουν τα συναισθήματά τους, όμως και πάλι αυτό δεν δουλεύει . 

Αυτός είναι ο Νο 1 μύθος για τον Νόμο της ΄Ελξης.
Πρέπει να κατανοήσουμε πως Όσο αντιστεκόμαστε σε κάτι, τόσο αυτό επιμένει.Δηλαδή αυτό που αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε είναι και αυτό το οποίο μπορούμε φυσικά να το απομακρύνουμε και να απαλλαγούμε από αυτό. Αυτό που απαρνούμαστε απλά δεν απομακρύνεται, και αναπόφευκτα θα εισρεύσει στον κόσμο μας , στις καταστάσεις, στους ανθρώπους και στα γεγονότα που προσελκύουμε.Τα καταπιεσμένα συναισθήματα διαστρεβλώνουν την ενέργειά μας, και συννεφιάζουν τα φίλτρα με τα οποία δημιουργούμε τον κόσμο μας.Υπάρχουν πολλές τεχνικές για να απελευθερώσετε και να μεταλλάξετε τα αρνητικά σας συναισθήματα .Αρχίζοντας από μεθόδους όπως το Life Coaching, NLP, διαλογισμός, να τα καταγράψτε , η μουσική, η ομορφιά της ζωής και η άσκηση, εσωτερικά εφόδια όπως οι πεποιθήσεις σας, συντονισμός σε σωστές επιλογές, οραματισμός, όλα είναι χρήσιμα, εάν τα επιλέξετε.

Η συγχώρεση του εαυτού μας και των άλλων είναι ένας απίστευτα δυνατός τρόπος απελευθέρωσης και μεταμόρφωσης ολόκληρων βουνών αρνητικών συναισθημάτων.
Είναι το απόλυτο αποτοξινωτικό Μυαλό-Σώμα-Ψυχής και μπορεί σίγουρα να σας απελευθερώσει από δηλητηριώδη συναισθήματα και προσκολλήσεις που σας ρουφάν την ενέργεια.Η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές , αλλάζουν την κατεύθυνση του συναισθηματικού σας συντονισμού και αποσυνδέουν χαμηλές δονητικές καταστάσεις.Το να αισθάνεστε τα αισθήματά σας είναι ένας γρήγορος τρόπος να τα απελευθερώσετε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποκύπτετε σε αυτά ή να τα δίνετε περισσότερη προσοχή από ότι χρειάζεται, γιατί έτσι τους δίνετε περισσότερη ενέργεια για να εκφραστούν. Χρειάζεται περισσότερη ενέργεια στο να καταπιέζεις τα συναισθήματά σου παρά για να τα εκφράσεις.Όταν αναγνωρίζεις , αποδέχεσαι και αισθάνεσαι ένα αίσθημα, τότε επιτρέπεις και την απελευθέρωσή του.Τα αισθήματά σου είναι πάντα δυνατοί δείκτες για το τι γίνεται μέσα σου. Να τα τιμάς και να ακούς τι σου λένε για εσένα, για την ζωή σου και για οποιεσδήποτε αντίστοιχες σκέψεις και πεποιθήσεις που κρατάς μέσα σου.

Επιθυμία εναντίον Ανάγκης.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ επιθυμίας, και ανάγκης ή απελπισίας.
Η ανάγκη και η απελπισία είναι συνώνυμα με συναισθήματα στέρησης και της απουσίας αυτού που θέλεις, γιαυτό και απωθούν τον επιθυμητό σου στόχο και διαιωνίζουν την μη κατάκτησή του.Η Επιθυμία ωστόσο, είναι ένα θετικό ενεργειακό συναίσθημα. Τροφοδοτεί με καύσιμα την φαντασία σου, την προσδοκία σου και όλα τα θετικά συναισθήματα που σχετίζονται με τον στόχο σου τόσο ολοκληρωτικά ώστε να τον έλξεις με επιτυχία.Να είσαι παθιασμένος με το αποτέλεσμα αλλά παρόλα αυτά να παραμένεις αποστασιοποιημένος ώστε να εξασφαλίσεις ότι δεν είσαι εξαρτημένος ή ότι δεν το έχεις ανάγκη.Ένας τρόπος για να σκορπίστε και να απελευθερώστε τα συναισθήματα της ανάγκης, της απελπισίας και της πίεσης είναι να εμπιστεύεστε.Να εμπιστεύεστε στο θετικό αποτέλεσμα που έχει ό στόχος σας.Να εμπιστεύεστε στην αγάπη και στην χάρη του σύμπαντος και στην δύναμη του μυαλού και της ψυχής σας.Να εμπιστεύεστε ότι είστε σε ένα ταξίδι συν-δημιουργίας, να εμπιστεύεστε ότι υπάρχει κάτι μεγαλύτερο , ότι υπάρχει αγάπη, βοήθεια και καθοδήγηση διαθέσιμη για εσάς όποτε το ζητήσετε.Να εμπιστεύεστε ότι το σύμπαν θέλει να έχετε ότι επιθυμείτε όσο το θέλετε κι εσείς.Να εμπιστεύεστε ότι το σύμπαν διαθέτει απεριόριστη αγάπη και ότι σας αγαπά περισσότερο από ότι αγαπάτε εσείς τον εαυτό σας.
Δεν χρειάζεται να παλεύετε στην ζωή σας και μπορείτε να έχετε ότι επιθυμείτε με πίστη, θετική προσδοκία και με προθυμία να λάβετε.
Να εμπιστεύεστε πως εάν αφήσετε κάτι να φύγει, μία συμπεριφορά, ένα αντικείμενο ή ένα αποτέλεσμα, θα είναι για καλό σας και θα σας επιστραφεί θεραπευμένο και καλύτερο. Εάν αυτό επιθυμείτε και είστε ενεργειακά θετικά συντονισμένοι με αυτό, τότε και θα το αποκτήσετε.Είναι ειρωνικό αλλά η αναμονή, η ανάγκη και η εξάρτηση είναι αυτά που διώχνουν μακριά σας αυτό που επιθυμείτε. Ίσως να έχετε παρατηρήσει αυτήν την δυναμική στις σχέσεις. Το ίδιο ισχύει για όλα τα πράγματα. Εάν αφήσεις κάτι να φύγει, εάν είναι για καλό σου τότε θα σου επιστραφεί. Χαλάρωσε, εμπιστεύσου, ηρέμησε, εγκατέλειψε τον έλεγχο και απλά απελευθέρωσε τα όνειρά σου στον κόσμο. Εμπιστεύσου, πίστεψε, άνοιξε για να λάβεις και να προσδοκάς την υλοποίηση τους.

ΕΣΤΙΑΣΕ
Σε αυτό που δίνεις την προσοχή σου ευδοκιμεί. Η ενέργεια των σκέψεών σου, των συναισθημάτων, της φαντασίας και της επιθυμίας σου τρέφει την εμπειρία σου. Όποτε εστιάζεις σε αυτό που δεν θέλεις , δίνεις σε αυτό την προσοχή σου, τότε μεγεθύνεται στην ζωή σου. Λέξεις όπως ΄δεν΄ ΄μη΄ ΄όχι΄ δείχνουν που εστιάζεις , τι είναι αυτό που δεν θέλεις παρά αυτό που θέλεις.
Τάισε τα όνειρά σου όχι τους φόβους σου.
 Τάισε τις επιτυχίες σου όχι τις αποτυχίες σου. Οι σκέψεις σου , τα συναισθήματά σου, η εστίαση και ο τρόπος που τα χρησιμοποιείς σου δίνουν τις κατευθύνσεις. Σίγουρα σε πάνε κάπου. Εάν αισθάνεσαι καλά , τότε καλά θα αισθάνεσαι και στον προορισμό σου.Εάν βρίσκεσαι σε μία ιδιαίτερη δύσκολη φάση, ή υπάρχει μία περιοχή στην ζωή σου που σου προκαλεί φόβο ή ανησυχία ή άγχος, ή άλλα αρνητικά συναισθήματα (θυμό, ενοχή, κλπ) υπάρχει μία τεχνική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις , ώστε να σε βοηθήσεις να εστιάσεις μακριά από αυτό που δεν θέλεις και να συγχρονιστείς σε αυτό που θέλεις, όπως επίσης και σε υψηλότερες, θετικές ενεργειακές δονήσεις.

Λοιπόν, στην αρχή της ημέρας σου διάλεξε
α) έναν στόχο/όνειρο που επιθυμείς να δημιουργήσεις , μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία ή β) ένα πρόσωπο που θαυμάζεις και επιθυμείς να μοιάσεις και να αναπτύξεις κάποιες από τις δικές του ποιότητες αυτό θα λειτουργήσει σαν ΄άγκυρα εστίασης΄ κατά την διάρκεια της ημέρας. Κάθε φορά που η εστίασή σου αρχίζει να ξεφεύγει προς την κατεύθυνση των αρνητικών σκέψεων, φόβων, ανησυχιών ή της απαισιοδοξίας , αμέσως αλλάξτε την προσοχή σας προς την ΄άγκυρα εστίασης΄ σας. Χρησιμοποιήστε την ίδια που έχετε επιλέξει στην αρχή της ημέρας , όλη την ημέρα. Βιώστε πως ανεβάζει την κατάστασή σας άμεσα.Αυτός είναι και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση και έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων σας και να δίνετε μεγαλύτερη ενέργεια στον στόχο σας. Μπορείτε να διαλέγετε διαφορετικές ΄άγκυρες εστίασης΄ κάθε μέρα.
Για να εμπλουτίστε την εξάσκησή σας μπορείτε επίσης να κάνετε την παρακάτω άσκηση.
Προσπαθήστε να προσηλώστε το βλέμμα σας σε ένα σημείο μακριά σας για μερικά λεπτά χωρίς να αποσπαστείτε (μπορείτε να ζωγραφίσετε ένα σημείο σε ένα χαρτί ή να χρησιμοποιήστε ένα συγκεκριμένο σημείο στον χώρο σας).

Μπορείτε να ξεκινήσετε να εστιάζετε σε αυτό το σημείο για 30 δευτερόλεπτα.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το μυαλό σας καθαρό και σταθερό και δώστε όλη σας την προσοχή στο σημείο εστίασης.Μετά αρχίστε κάθε μέρα να αυξάνετε τον χρόνο εστίασης σε αυτό το σημείο και να θυμάστε να κρατάτε το μυαλό σας καθαρό και σταθερό.Αυτή είναι μία καταπληκτική άσκηση για να μάθετε πώς να εστιάζετε στον στόχο, να κρατάτε το μυαλό σταθερό και καθαρό και να είστε περισσότερο παρόντες στο ΄εδώ και τώρα΄.Μπορείτε να κάνετε αυτή την πρακτική σε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να είστε πλήρως προσηλωμένοι στο αποτέλεσμα.

Πάντα να χαίρεστε με τον εαυτό σας για τις επιτυχίες σας και τους θριάμβους σας.
ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ?

Όταν σταθμίζετε τις προτιμήσεις σας, οραματίζεστε τα όνειρά σας ή βρίσκετε τι επιθυμεί η καρδιά σας, μην παγιδεύεστε με το να αναρωτιέστε με ποιόν τρόπο θα τα αποκτήσετε όλα αυτά. Αναρωτώμενοι ΄Πώς΄ καλλιεργεί αμφιβολίες και περιορισμούς στην φαντασία σας και στην προοπτική του ορίζοντα σας.

Αφήστε στο σύμπαν να ξεκαθαρίσει το ΄πως΄ θα γίνει αντί για εσάς. Μέσα από τα σημεία υπεροχής του και τις απεριόριστες δυνατότητές του , αυτό του είναι ένα εύκολο και διασκεδαστικό καθήκον. Η δική σας δουλειά είναι να αναγνωρίσετε τις ευκαιρίες, να χαρείτε με τα δώρα που έρχονται στον δρόμο σας , να πανηγυρίσετε με τις επιτυχίες σας και να είστε ευγνώμονες με το μαγικό ταξίδι της ζωής σας.

ΕΠΙΜΟΝΗ
Το ευχάριστο με τον Νόμο της ¨Ελξης είναι ότι καταφέρνεις να ενώσεις την δύναμη του μυαλού και των συναισθημάτων σου.Περικλείει την δημιουργία μιας νέας προσέγγισης στην ζωή σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι για τα επιτεύγματα και τις επιθυμίες σου. Αυτό βέβαια χρειάζεται επιμονή. Εάν δεν δεις άμεσα αποτελέσματα και ο στόχος σου δεν υλοποιηθεί γρήγορα μπροστά στα μάτια σου, μην παραδίδεις τα όπλα και μην απελπίζεσαι. Δούλεψε στο να ακονίζεις καλά τα εργαλεία σου : τις σκέψεις σου, τα αισθήματά σου, τις πεποιθήσεις σου και την συμπεριφορά σου, την φαντασία σου, την επιθυμία και την σύνδεσή σου με το λαμπρό σου μέλλον και τον πραγματικό σου εαυτό. Τότε θα δεις τα αποτελέσματα στην πραγματικότητά σου. Να τα εκτιμάς αυτά μαζί με τα σημάδια, τους οιωνούς, τις συγχρονικότητες που σου παρουσιάζονται. Να είσαι ανοικτός στις ευκαιρίες που θα βρεθούν στον δρόμο σου και να πράξεις σύμφωνα με αυτές.


Τα όνειρα σου , σαν σπόροι που ξεφυτρώνουν, θα κάνουν ρίζες και θα βλαστήσουν , όταν τα δώσεις ήλιο και νερό, και τα φροντίσεις μέσα στην ζέστη του μυαλού σου.
Να επιμένεις. Το να συντονίσεις τις δονήσεις σου στο μέλλον που επιθυμείς, μπορεί και να σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζεις τακτικά ανταλλακτικά και επίπεδα ανάπτυξης, όπως και να απομακρύνεις αυτό που φυτρώνει στον δρόμο σου.

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟΣ
Ισως ο συντομότερος δρόμος για να ανεβάσεις τις δονήσεις σου και να μεγιστοποιήσεις τον Νόμο της ΄Ελξης προς όφελός σου είναι να συντονιστείς με τον αληθινό σου εαυτό.Μην ξεχνάς ότι είσαι ένα πνευματικό ον γεννημένο με αγάπη. Όταν λοιπόν ενώνεσαι με τον αληθινό σου εαυτό, πέρα από την προσωπικότητά σου, ανακαλύπτεις το μεγαλείο του Είναι σου και την Ομορφιά , την Αθωότητα και την Αξία που κληρονόμησες .Οι αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό σου και οι πεποιθήσεις σου διαλύονται μόλις βιώσεις την Αγάπη του ποιος Είσαι.Είσαι με κληρονομικό δικαίωμα άξιος να αγαπηθείς και ανέκαθεν και για πάντα θα αγαπιέσαι από την πηγή που σε δημιούργησε , όποιο όνομα της δίνεις εσύ.


Η ουσία του ποιος Είσαι είναι η ίδια η Αγάπη.
Το σύμπαν/Θεός/Πηγή ή όπως αλλιώς το αποκαλείς σε αγαπάει όσο δεν φαντάζεσαι. Σε αγαπάει περισσότερο από ότι εσύ αγαπάς τον εαυτό σου. Σε αγαπάει ολοκληρωτικά, χωρίς όρους και χωρίς όρια.Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να χάσεις αυτή την αγάπη, και δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι για να την κερδίσεις, για τον απλό λόγο ότι αγαπιέσαι ολοκληρωτικά.Όσο περισσότερο συνδέεσαι με αυτή την αλήθεια, τόσο περισσότερο θα επιτυγχάνεις αβίαστα, γιατί έτσι θα έχεις κατανοήσει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να σε ξεχωρίζει από την Πηγή και την αγάπη της, οπότε οτιδήποτε επιθυμείς , το έχεις έτσι απλά.Όταν συνδέεσαι με τον Ανώτερο Εαυτό σου, βιώνεις την αξία σου με τέτοιον τρόπο , ώστε γίνεσαι ένας ακαταμάχητος μαγνήτης των εμπειριών που επιθυμείς.Ο Διαλογισμός είναι ένα δυνατό εργαλείο για να συνδέεσαι με τον Ανώτερο Εαυτό σου και σου παρέχει τρόπους να μπεις σε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας και στην Αγάπη και την Σοφία που σου είναι διαθέσιμα.Στην ουσία οτιδήποτε σου φέρνει χαρά, ευτυχία, αγάπη και ηρεμία , αξίζει να το κάνεις προτεραιότητα ζωής. Όσο πιο ευτυχισμένος είσαι, τόσο πιο συντονισμένος είσαι στον αληθινό εαυτό σου και τόσο περισσότερο θα προσελκύεις ότι επιθυμείς σε όλους τους τομείς της ζωής σου. Όταν έχεις για προτεραιότητα της ζωής σου την ευτυχία, τότε θα δεις ότι προσελκύεις και την επιτυχία και τον πλούτο και ότι άλλο επιθυμείς, και ότι υπάρχει μέσα στα πεδία του συντονισμού και της Ελξης.


Θα κλείσω το κεφάλαιο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ με ένα αγαπημένο ρητό.
Δεν χρειάζεται να καταστρέψεις κάθε σύννεφο για να δεις τον ουρανό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να θυμάσαι πάντα ότι εσύ είσαι ο ουρανός.


Bartholomew

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό άρθρο! Όλοι μας είμαστε κομμάτια από το Θείο, είμαστε κομμματια της τέλειας Αγάπης, φτάνει να το θυμυθούμαι και να αρχίσουμε να ζούμε με αυτή τη γνώση. Από κει και πέρα όλα παίρνουν το δρόμο που πρέπει να πάρουν. Ο άσωτος υιός επιστρέφει στο Σπίτι του.

Ανώνυμος είπε...

AN ZOYSE O MVYSHS ΓΙΑ ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΘΑ ΕΓΡΑΦΕ¨
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΦΕΙΔΩ

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εδώ για να δώσω μαρτυρία για το πώς με βοήθησε να φτιάξω τη σχέση μου αυτός ο ισχυρός μάστορας που ονομάζεται Dr.DWAN. Ήμουν ραγισμένη όταν η αρραβωνιαστικιά μου μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να με παντρευτεί επειδή είχε σχέση με την άλλη γυναίκα όπου εργάζεται. Έκλαιγα και έκλαιγα κάθε μέρα, μέχρι που έγινε τόσο άσχημα που έφτασα στο Διαδίκτυο για βοήθεια, τότε ήταν που διάβασα μια κριτική για το σπουδαίο έργο του Dr.DAWN και μετά επικοινώνησα μαζί του για βοήθεια για να φέρω πίσω τον εραστή μου. με βοήθησε να κάνω ένα ισχυρό ξόρκι αγάπης συμφιλίωσης και προς μεγάλη μου έκπληξη μετά από 48 ώρες που έκανα το ξόρκι της αγάπης, η αρραβωνιαστικιά μου επέστρεψε στα γόνατα παρακαλώντας με να τον συγχωρήσω. Είμαστε τώρα ευτυχισμένοι παντρεμένοι και όλες οι ευχαριστίες πηγαίνουν στον Dr.DAWN Wonders για να με βοηθήσετε να σώσω τη σχέση μου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr.DAWN μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του: ( dawnacuna314@gmail.com )
WhatsApp:+2349046229159/
+3550685677099