Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

 

Αυτοπεποίθηση

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ (Μέρος 3ο)

imagesCA2FCX4C

ΑΣΚΗΣΗ 2 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

Αυτοπεποίθηση σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον κάθε άνθρωπο.
Συμπλήρωσε την παρακάτω πρόταση.

«Αυτοπεποίθηση για εμένα σημαίνει…

Στη συνέχεια, θα ήθελα να επισημάνεις 3 συγκεκριμένους τομείς στους οποίους θα ήθελες περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Κατάγραψε τους με την εξής μορφή:

Θα ήθελα να… ή Θέλω να γίνω… ή Δεν θέλω να νιώθω ότι…

Αυτό ήταν και το πρώτο μας μάθημα!

Έκανες πολλά σήμερα και ήδη έχεις κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά.

Από εδώ κι εμπρός θα εστιάσουμε στην ΒΕΛΤΙΩΣΗ και θα δούμε πώς μπορείς να παίξεις τον ρόλο ενός ανθρώπου με αυτοπεποίθηση!

Μάθημα 2ο imagesCA81WQGD

Ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση:

Μέχρι τώρα είδαμε τι είναι η αυτοπεποίθηση και θα έχεις ήδη ολοκληρώσει την αυτο-αξιολόγηση της αυτοπεποίθησης σου.Επιπρόσθετα, εξετάσαμε τι είναι η αυτοπεποίθηση για εσένα και σε ποιους τομείς συγκεκριμένα θα ήθελες να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Στο μάθημα αυτής της εβδομάδας θα εστιάσουμε ειδικά στα δικά σου επιθυμητά αποτελέσματα και επίσης θα μάθουμε πώς είναι η αυτοπεποίθηση ώστε να βγούμε έξω και να την αποκτήσουμε! Αν δεν γνωρίζεις τι θέλεις και πώς μοιάζει αυτό θα ήταν σαν να έμπαινες σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να ξέρεις τον τελικό σου προορισμό!

Παίζοντας τον ρόλο!

Για να ξεκινήσουμε θα ήθελα να ξαναδείς από το τελευταίο μάθημα τους 3 συγκεκριμένους τομείς στους οποίους θα ήθελες να έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Τις προτάσεις δηλαδή που έγραψες.

Να τες και πάλι:

«Θα ήθελα να…

«Θέλω να γίνω…

«Δεν θέλω να νιώθω ότι…

Ξαναδιάβασε τες μια φορά.

Τώρα αυτό που θέλω να κάνεις είναι να γράψεις πώς θα συμπεριφερόταν σε αυτές τις περιπτώσεις ένας άνθρωπος με χαμηλή αυτοπεποίθηση. Μετά γράψε για έναν με υψηλή αυτοπεποίθηση.imagesCA65D9ER

 Μη προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο αν δεν ολοκληρώσεις την άσκηση! Γράψε για το πώς αυτοί οι δύο θα περπατούσαν, θα μιλούσαν και θα συμπεριφέρονταν.

Ποιες θα ήταν οι εκφράσεις των προσώπων τους; Να είσαι όσο πιο λεπτομερής μπορείς. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο! Παρατηρείς τίποτα που να προσομοιάζει σε εσένα; Ρίξε άλλη μια ματιά στις δύο λίστες που έκανες και σημείωσε ποια χαρακτηριστικά είναι και δικά σου – και από την καλή και από την κακή λίστα!

Αναρωτήσου: «Ποια από αυτά δεν χρειάζονται σκέψη;» Ποια από αυτά θα μπορούσες να τα κάνεις σε καθημερινή βάση και χρειάζονται λίγο μόνο, ή και καθόλου κόπο; Ίσως να έχεις γράψει ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση χαμογελούν περισσότερο και περπατάνε αποφασισμένα.

Λες να μπορείς να το κάνεις κι εσύ αυτό;

Φυσικά και μπορείς! Δεν θέλει σκέψη!

imagesCAQMOW50

ΑΣΚΗΣΗ
Για τις επόμενες τρεις ημέρες μέχρι να πάρεις το τρίτο μάθημα, θα ήθελα να διαλέξεις 2 πράγματα από την λίστα του ανθρώπου με αυτοπεποίθηση, τα οποία εσύ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ή κάνεις συχνά. Μετά θα ήθελα να τα ΚΑΝΕΙΣ συνειδητά και να ΔΡΑΣ έτσι για τις τρεις αυτές ημέρες. Δες το σαν μία εργασία. Πειραματίσου με αυτήν ακόμα και αν νιώθεις περίεργα και παράξενα.

Στο τέλος κάθε ημέρας, γράψε πώς ένιωσες και ποιες ήταν οι αντιδράσεις από τους άλλους ανθρώπους, αυτούς που σε γνώριζαν αλλά και αυτούς που δεν σε γνώριζαν.

Αυτό ήταν και το δεύτερο μάθημα μας.

Απόλαυσε τον ρόλο σου και δες πώς θα πάει! Ξέρεις, τίποτα δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται και το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ δεν θα αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που θέλεις τόσο απεγνωσμένα, αν δεν είσαι διατεθειμένος να προσπαθήσεις.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… 

2 σχόλια:

willowinspirations.blogspot.com είπε...

Γειάσου Κατερίνα και Χρόνια πολλά αν και καθυστερημένα. Μου αρέσει η σελίδα σου και οι ασκήσεις.. που ακόμα δεν έχω κάνει καμία αλλά θα το κάνω σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εδώ για να δώσω μαρτυρία για το πώς με βοήθησε να φτιάξω τη σχέση μου αυτός ο ισχυρός μάστορας που ονομάζεται Dr.DWAN. Ήμουν ραγισμένη όταν η αρραβωνιαστικιά μου μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να με παντρευτεί επειδή είχε σχέση με την άλλη γυναίκα όπου εργάζεται. Έκλαιγα και έκλαιγα κάθε μέρα, μέχρι που έγινε τόσο άσχημα που έφτασα στο Διαδίκτυο για βοήθεια, τότε ήταν που διάβασα μια κριτική για το σπουδαίο έργο του Dr.DAWN και μετά επικοινώνησα μαζί του για βοήθεια για να φέρω πίσω τον εραστή μου. με βοήθησε να κάνω ένα ισχυρό ξόρκι αγάπης συμφιλίωσης και προς μεγάλη μου έκπληξη μετά από 48 ώρες που έκανα το ξόρκι της αγάπης, η αρραβωνιαστικιά μου επέστρεψε στα γόνατα παρακαλώντας με να τον συγχωρήσω. Είμαστε τώρα ευτυχισμένοι παντρεμένοι και όλες οι ευχαριστίες πηγαίνουν στον Dr.DAWN Wonders για να με βοηθήσετε να σώσω τη σχέση μου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr.DAWN μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του: ( dawnacuna314@gmail.com )
WhatsApp:+2349046229159/
+3550685677099