Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!

  • Χρειάζεσαι ένα Plan B’ στη ζωή σου;
  • Θέλεις μια καλύτερη ζωή;
  • Χρειάζεσαι περισσότερα…;

Απλά επικοινώνησε με την Κατερίνα Ευστρατιάδου 

 

PLAN B’-Σχέδιο Β’

Τί κάνεις όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδίασες;; prost

Στο διάβα μας μέσα από τη ζωή, συχνά ανακαλύπτουμε ότι ακόμα και τα καλύτερα σχέδια μας δεν έρχονται όπως τα περιμένουμε. Άλλωστε ακόμα και αυτά τα σχέδια είναι κατά βάση η προσπάθεια μας να ελέγξουμε με κάποιο τρόπο το αύριο και να το κατευθύνουμε. Και παρόλο που μπορεί να έχουμε ένα ξεκάθαρο όραμα του τι θέλουμε, το μέλλον αλλάζει συνεχώς, εξελίσσεται και συχνά όχι με τον τρόπο που εμείς θα επιθυμούσαμε.

  • Άρα τί μπορείς να κάνεις όταν τα καλύτερα σχέδια σου δεν υλοποιούνται;
  • Τί κάνεις όταν η εταιρεία στην οποία αφιέρωσες τον εαυτό σου τα τελευταία 5 χρόνια κάνει περικοπές ή όταν η σχέση που πίστευες ότι θα κρατούσε για πάντα πάψει να υφίσταται;

527210_3611131043114_484934881_n

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιο Β.

Κι όμως το πιο δύσκολο πράγμα που έχεις να κάνεις όταν έχεις δεχτεί ένα γερό «χτύπημα» είναι να επιχειρήσεις να ορίσεις το επόμενο βήμα σου. Πονάς συναισθηματικά και πιθανότατα έχεις χάσει κάθε σου κίνητρο. Κι όμως, αν είσαι σοβαρός με αυτό που επιθυμείς, πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσεις και πάλι. Εδώ έχουμε κάποιες συμβουλές για να σε βοηθήσουν στον καινούργιο σου δρόμο.

1. Αποδέξου ότι τα αρχικά σου πλάνα δεν απέδωσαν.

recession1

Για οποιοδήποτε λόγο, αυτά που ευχήθηκες να λάβουν χώρα, δεν υλοποιήθηκαν πότε. Άρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το αποδεχτείς και να συνεχίσεις. Αυτό βέβαια είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, όμως όσο περισσότερο λες στον εαυτό σου ότι πρέπει να το αποδεχτείς, τόσο πιο πολλές ευκαιρίες έχεις να βρεθείς σε θέση που θα ζήσεις μία μεγαλύτερη επιτυχία.

2.Συνειδητοποίησε ότι ακόμα έχεις ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

Παρόλο που ζημιώθηκες οικονομικά ή έχασες χρόνο, ακόμα έχεις το πιο δυνατό σου χαρτί: ΕΣΕΝΑ. Ακόμα έχεις μέσα σου όλη τη δυναμική που είχες πάντα και το πιο σημαντικό έχεις την γνώση που προσφέρει μία δύσκολη εμπειρία.

3. Αναζήτησε το επιμύθιο και βρες εκεί ένα θησαυρό.

genie-lamp

Είναι ένα παράξενο πράγμα με τη ζωή ότι συχνά αντιμετωπίζουμε μία πρόκληση ξανά και ξανά μέχρι να μάθουμε από αυτήν. Συνήθως το μάθημα που έχουμε να μάθουμε έχει να κάνει με τον εαυτό μας κι αυτό το κάνει δύσκολο.

  • Όταν λοιπόν κοιτάς τα σχέδια που απέτυχαν, τί μαθαίνεις από αυτά;
  • Τί μπορείς να αλλάξεις στον εαυτό σου για την επόμενη φορά;

Να θυμάσαι ότι για να βρεις θησαυρό, χρειάζεται να σκάψεις βαθιά μέσα στο ορυχείο. Κάπου βαθιά μέσα στο ολίσθημα σου είναι το μάθημα που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις στο επόμενο στάδιο.

48549-willing-to-work

4. Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεται για να συνέλθει.

Όλοι μας χρειαζόμαστε λίγο χρόνο μετά από μία δύσκολη στιγμή ώστε να επανέλθουμε στο φυσιολογικό. Δεν μπορούμε να αποδώσουμε στο μέγιστο βαθμό όταν είμαστε «λαβωμένοι» συναισθηματικά ή οικονομικά. Στο πόκερ υπάρχει ένας συγκεκριμένος όρος που χρησιμοποιείται όταν ένας παίχτης βρίσκεται στο σημείο που πρέπει να αποδεχτεί ότι έχει χάσει ένα ποσό. Συνήθως η αδρεναλίνη του είναι υψηλή και δε σκέφτεται καθαρά. Αυτή η κατάσταση συχνά τον κάνει να παίζει πιο επιθετικά ή πιο ριψοκίνδυνα σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει το ποσό που έχασε. Κορυφαίοι παίχτες του πόκερ ξέρουν ότι μετά από μία μεγάλη χασούρα, χρειάζεται να κρατήσουν ήπιο προφίλ για κάποιους γύρους κι έτσι να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να συνέλθει.

541266_361884523871418_1163476864_n

Χρειάζεται να κάνεις κι εσύ το ίδιο μετά από περιόδους καμπής στη ζωή σου. Μην αρπάξεις την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί προκειμένου να αναπληρώσεις αυτά που έχασες. Πάρε το χρόνο που χρειάζεσαι για να αναλογιστείς τι έγινε και ποιο θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα.
Πήγαινε πίσω στα βασικά. Σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα – και γενικά σε κάθε δραστηριότητα- υπάρχουν κάποια βασικά που χρειάζεται να γνωρίζεις. Συχνά, καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε τα πρώτα σημάδια επιτυχίας, ξεχνάμε τα βασικά που μας βοήθησαν να ξεκινήσουμε και να γευτούμε αυτήν την επιτυχία. Όταν έρθει η καμπή, είναι καλή ιδέα να γυρίσεις στα βασικά που σου χάρισαν αυτήν την αρχική επιτυχία. Συχνά το να επικεντρωθείς και πάλι στα απλά αλλά σπουδαία βήματα μπορεί να σου επιφέρει περισσότερη επιτυχία απ’ ότι ένα τσουβάλι γεμάτο πρωτοκλασάτες συμβουλές.

trust2

Βοήθησε κάποιον άλλο να βρει και πάλι το δρόμο του. Ίσως να σε ξαφνιάζει αυτή η τελευταία συμβουλή, όμως είναι ένας τρόπος για να βοηθήσεις τον ίδιο σου τον εαυτό να βρει και πάλι τη χαμένη του έμπνευση. Αν νιώθεις ότι η ζωή είναι σκληρή μαζί σου, βοήθησε για λίγο κάποιον άλλο να σταθεί στα πόδια του και σου εγγυώμαι ότι θα ανανεωθεί το πνεύμα σου. Η ζωή στο κάτω κάτω είναι μοναχική προσπάθεια, είναι μία παράσταση «ανσαμπλ». Το παλιό ρητό είναι αληθινό: Αν βοηθήσεις αρκετούς άλλους ανθρώπους να βρουν αυτό που ψάχνουν, στην πορεία θα βρεις κι εσύ αυτό που ψάχνεις. Να θυμάσαι ότι όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα στη ζωή σου τώρα, κάποιος άλλο αντιμετωπίζει ακόμα δυσκολότερα. Γι’ αυτό ανέπτυξε την αντοχή σου και ξαναγύρνα στους στόχους σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: