Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ…ΤΕΛΟΣ… ΖΗΤΩ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ!!!

 
118150_900
Τα ψέματα τελείωσαν. Η επιστροφή από τις διακοπές είναι πια γεγονός. Ένα γεγονός που μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μελαγχολία ή για καινούρια ξεκινήματα.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο γλυκός μήνας του χρόνου αλλά και ο πιο μελαγχολικός.

Οι μέρες μικραίνουν, τα όμορφα δειλινά μας κάνουν να νοσταλγούμε το fthinoporo613_230257293 καλοκαίρι , εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε τα μέρη που δεν καταφέραμε να πάμε, και δεν θα πάμε ούτως ή άλλως γιατί οι διακοπές τελείωσαν. Όλα όσα τελείωσαν μας προκαλούν μελαγχολία, το τέλος των διακοπών, το τέλος του καλοκαιριού, το τέλος της ξενοιασιάς, το τέλος της τεμπελιάς, το τέλος……

Ας το δούμε όμως και λίγο αλλιώς...

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι μια αρχή, μια αφορμή για καινούρια ξεκινήματα, για νέους τρόπους αντιμετώπισης της ρουτίνας και των προβλημάτων που αφήσαμε πίσω για λίγο.
Όμως αυτά σαν άλλη πιστή Πηνελόπη μας περίμεναν να γυρίσουμε, μόνο και μόνο για να δούμε ότι τίποτα δεν άλλαξε, τίποτα δεν μετακινήθηκε, τίποτα δεν γέμισε. Αυτό όμως που σίγουρα γέμισε είναι «οι μπαταρίες μας», πράγμα πολύ σημαντικό και θετικό και αυτό που άλλαξε είναι η διάθεσή μας , προς το καλύτερο.

488615-bigthumbnail 

Άρα το θέμα μας δεν είναι η επιστροφή στην ρουτίνα και στα προβλήματα , το θέμα είναι πως τα αντιμετωπίζουμε, και ποια ενέργεια επιστρατεύουμε για να τα αντιμετωπίσουμε.
Ως γνωστόν ουδέν κακόν αμιγές καλού, πάντα πίσω από ένα πρόβλημα κρύβεται μία ευκαιρία. Μία ευκαιρία για να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, τι έχουμε μέσα μας, τι κρύβουμε στην ψυχή μας και πως σκέφτεται το μυαλό μας, και να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το οπλοστάσιό μας μέχρι σήμερα.

Είναι η ευκαιρία τους επόμενους 21-3--11-thumb-mediumτέσσερις μήνες που μας απομένουν για να διορθώσουμε όλα τα κακώς κείμενα έως το τέλος του 2014 , να  ανοίξουμε τα ντουλάπια του μυαλού και της ψυχής μας και να δούμε τι καλά εργαλεία έχουμε, και να τα ξεσκονίσουμε, να τα γυαλίσουμε να τα ακονίσουμε, και να βγούμε δυναμικά και αποτελεσματικά από το τέλμα.

Συνεχίζουμε λοιπόν ακάθεκτοι , με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια στον στόχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: