Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΤΑ ΕΦΤΑ ΚΥΡΙΑ ΤΣΑΚΡΑ

Συνέχεια (3)…
5o ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΛΑΙΜΟΥ
imagesCAHE7STT

Θέση: Σε απόσταση ίση με το φάρδος τριών δακτύλων κάτω από το λάρυγγα, στη μεσαία γραμμή του σώματος. Στην αύρα εκπέμπει ακτινοβολία προς τα εμπρός και συνδέεται, μέσω των αυχενικών σπονδύλων, με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα στο σημείο που βρίσκεται σε απόσταση ίση με το φάρδος δύο δακτύλων πάνω από τον προέχοντα σπόνδυλο (έβδομος).

Χρώμα: Mπλε, στην ιδανική περίπτωση χωρίς κίτρινες και κόκκινες αποχρώσεις και χωρίς μαύρους ή άσπρους τόνους.

Αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο: για την αυτοέκφραση και την ενεργό επικοινωνία σ΄όλα τα επίπεδα. Είναι το τσάκρα που διαμορφώνει τις σωματικές συνήθειες και κάνει δυνατή την καλλιτεχνική έκφραση του ατόμου (η εσωτερική ομορφιά μεταφέρεται προς τα έξω). Κάνει επίσης δυνατό το χειρισμό των καταστάσεων σύμφωνα με τη θέληση του ατόμου, σε αντίθεση με τη χρησιμοποίηση δύναμης που εκφράζεται από το 3ο τσάκρα και που βασικά επιδιώκει απλά και μόνο να διαχωρίσει τα χρήσιμα από όσα δεν είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν. imagesCA69KFXIΔηλαδή το 3ο τσάκρα μορφοποιεί και ενώνει μεταξύ τους ενέργειες και ουσίες, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σώμα για τη συντήρηση και την αύξηση του, πράγμα που ουσιαστικά είναι μάλλον μια παθητική χρησιμοποίηση των ικανοτήτων ελέγχου. Αντίθετα, το 5ο τσάκρα μπορεί να διαμορφώνει ενεργά όλα όσα επιδέχονται διαμόρφωση ώστε να ικανοποιούνται οι εσωτερικές επιθυμίες του ανθρώπου, το ίδιο του το εγώ. Με τα μέσα αυτού του τσάκρα διαμορφώνονται τα βιβλία, η μουσική, τα έργα ζωγραφική και τα παρόμοια καλλιτεχνικά δημιουργήματα.

Η αρμονική ανάπτυξη του ενεργειακού κέντρου του λαιμού συνδέεται στενά με την καλλιέργεια των ιδιοτήτων του τσάκρα της καρδιάς. Αν έχω μάθει να αγαπώ δεν θα κολλήσω τους άλλους στον τοίχο παρουσιάζοντας τα έργα μου, άλλά θα προσπαθήσω να συμπληρώσω τους δικούς τους τρόπους έκφρασης, να τους ενισχύσω κι έτσι να βοηθήσω στη συνέχιση της εξέλιξής τους.

Μέσω του τσάκρα του λαιμού εκφράζονται οι ενεργειακές ποιότητες όλων των άλλων τσάκρα. Χαρακτηριστικά σημάδια των ιδιοτήτων τους είναι η φωνή, η στάση και ο τρόπος έκφρασης του σώματος, η μιμική, η μορφή του σώματος κ.ά.

imagesCA0022RH

Συνήθεις ενεργειακές διαταραχές αυτού του κέντρου: Μονότονη, μόνιμα δυνατή ή χαμηλή φωνή, ανούσια γλωσσική έκφραση, ατονία στην ομιλία, τάση για τρόπους συμπεριφοράς και ασθένειες που επαναλαμβάνονται. Απαίτηση του ατόμου να διαμορφώσει τον κόσμο σύμφωνα με την εικόνα που έχει δημιουργήσει ο ίδιος γι΄αυτόν. Φόβος του ατόμου να παρουσιάσει τον εαυτό του όπως είναι στην πραγματικότητα. Επιθυμία του να βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο ή επιθυμία να βρίσκεται πάντα στο περιθώριο. Προβλήματα στην ακοή.

Το πέμπτο τσάκρα σχετίζεται: στενά με το λάρυγγα imagescderκαι τις φωνητικές χορδές, το σκελετό, το μυϊκό σύστημα του σκελετού, το θυρεοειδή αδένα, τη λειτουργία της εισπνοής και της εκπνοής και την ακοή.

Μέθοδοι για την ανάπτυξη του τσάκρα του λαιμού είναι: μεταξύ άλλων, το υψίφωνο τραγούδι, η τεχνική Αλεξάντερ, το Τάι Τσι Τσουάν, η θεραπεία μέσω της ενασχόλησης με την τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία κάθε είδους, η κεραμική οι εκφραστικοί χοροί, ο χορός της κοιλιάς, η βιοενεργειακή, η θεραπεία σύμφωνα με την θεωρία του Ράιχ και άλλα παρεμφερή όπως το Life Coaching.

6o ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

imagesCAI5KKNJ

Θέση: Στο κέντρο του σώματος, σε απόσταση ίση με το φάρδος ενός δακτύλου πάνω από τη γραμμή των φρυδιών. Στην αύρα εκπέμπει ακτινοβολία προς τα εμπρός και συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα στο ύψος του προμήκη μυελού, στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Χρώμα: Βιολετί, στην ιδανική κατάσταση με ίσα μέρη μπλε και κόκκινο, χωρίς μαύρες και άσπρες αναμείξεις.

Μέσω αυτού του ενεργειακού κέντρου που αποκαλείται “Τρίτο μάτι” , ενεργοποιείται η ικανότητα της διαισθητικής ανεύρεσης και κατανόησης του προσωπικού δρόμου, καθώς και της διαισθητικής αντίληψης και κατανόησης του δρόμου της δημιουργίας. Αυτή η ικανότητα αποκαλείται συνήθως διαίσθηση. imagesCATL7A8DΗ διαίσθηση πάντως δεν πρέπει να συγχέεται με το συναίσθημα. Όσο καιρό απλώνεται ο φόβος ή η πλεονεξία, η διαίσθηση δεν μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο έκφρασης. Γι΄αυτό, το τσάκρα τούτο είναι τελευταίο στη σειρά των κύριων τσάκρα που βρίσκονται στο σώμα.
Μόνο όταν γίνουν τελείως αποδεκτά, βιωθούν και αγαπηθούν πολύ καλά τα άλλα ενεργειακά κέντρα με τις ποιότητές τους, μόνο τότε μπορεί να ανοίξει αρμονικά το τρίτο μάτι. Τότε έχει γίνει αποδεκτός ο προσωπικός δρόμος και η πορεία πάνω σ΄αυτόν ακολουθεί αρμονικά την εξέλιξη του σύμπαντος.

Συνήθεις ενεργειακές διαταραχές αυτού του τσάκρα: Συναισθηματική αστάθεια (δεν μπορεί να βρει το δρόμο του και τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να ζήσει τη ζωή του), παραισθήσεις, προαισθήσεις και φαντασιώσεις (βλέπει φαντάσματα). Διαμορφώνει τη ζωή του σύμφωνα με τη διδασκαλία κάποιου Γκουρού ή με κάποιο άλλο εξωτερικό σύστημα. Νιώθει πως η προσωπική του ζωή δεν έχει νόημα. Δε βρίσκεται σε επικοινωνία με το Θεό (όποιο όνομα κι αν του δώσουμε).

imagesCARHUPCZ

Το έκτο τσάκρα σχετίζεται: στενά με τα μάτια, τη λειτουργία της συνειδητής κατανόησης. Σαν κατανόηση εννοώ την προσέγγιση του αναλυτικού με το συνθετικό τρόπο σκέψης με σκοπό την παρουσίαση ενός τρόπου συνολικής θεώρησης των φαινομένων. Για να προλάβω την απορία σου θα ήθελα να πω ότι δεν αντιλαμβάνομαι το συνθετικό τρόπο σκέψης σαν ολιστικό, αλλά σαν χρήσιμο και απαραίτητο συμπλήρωμα ενός αναλυτικού τρόπου σκέψης. Για παράδειγμα, ούτε οι υπολογισμοίimagesCAE94187στους οποίους έχουμε καταλήξει αναλυτικά με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ούτε και οι τρισδιάστατες απεικονίσεις στο χώρο συνιστούν το πραγματικό τοπίο. Άλλες σχέσεις: Υπόφυση και επίφυση (μεγαλύτερη με την τελευταία όσο το τρίτο μάτι γίνεται πιο αποδεκτό).

Μέθοδοι για την ανάπτυξη του έκτου τσάκρα είναι: μεταξύ άλλων, το σύστημα Ουσούι του Ρέικι (από τη δεύτερη βαθμίδα), η ενασχόληση με το Ι Τσινγκ και τα Ταρό, και η θεραπεία Γκεστάλτ. Η πιο σημαντική τεχνική είναι το Energy Life Coaching σε συνδιασμό με τον Νόμο της Ελξης.

7o ΤΣΑΚΡΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

imagesCAKFJEHU

Θέση: Σε απόσταση ίση με το φάρδος τριών δακτύλων πάνω από την κορυφή του κεφαλιού. Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω του κεντρικού σημείου πάνω στην κορυφή του κεφαλιού. Εκπέμπει ακτινοβολία προς όλες τις κατευθύνσεις.

Χρώμα: Λευκό, δηλαδή όλα τα χρώματα. Στην ιδανική κατάσταση αντιπροσωπεύονται όλα τα χρώματα το ίδιο έντονα. Βασικά είναι δυνατό να αποκτήσεις όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των τσάκρα ενός ανθρώπου αν διαβάσεις το τσάκρα της κορυφής. Πρακτικά όμως αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της πληθώρας των σχημάτων και χρωμάτων που συναντιούνται σ΄αυτό το ενεργειακό κέντρο. Ακόμη κι εγώ δε γνωρίζω τις αντιστοιχίες του τσάκρα της κορυφής με τις μεμονωμένες περιοχές. Μήπως τις ξέρεις εσύ; Aν ναι, τότε ενημέρωσέ με.

Το 7ο τσάκρα που ονομάζεται επίσης και τσάκρα της κορυφής, αποτελεί: έκφραση συνείδησης της παγκόσμιας ενότητας και της ένωσης των αντιθέτων, σ΄όλα τα επίπεδα του ανθρώπου. Η συμπεριφορά του παραμένει παθητική, μέχρις ότου ο άνθρωπος μάθει να αγαπά αρκετά και να βιώνει πολύ καλά τις ποιότητες των έξι κατώτερων τσάκρα. images ηηηηΆμα γίνει αυτό, το τσάκρα της κορυφής αρχίζει να δραστηριοποιείται και καθιστά το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα άμεσους εκφραστές της θεϊκής ενέργειας. Τότε ο Θεός, ο άνθρωπός και το σύμπαν, παρ΄όλο που είναι χωριστά πράγματα, γίνονται ένα. Γενικά οι άνθρωποι που έχουν φτάσει σ΄αύτή την κατάσταση, ή αποτραβιούνται σε άλλα επίπεδα ύπαρξης για να προετοιμαστούν για καινούριες εμπειρίες, ή παραμένουν στην γη και δρουν μόνο στο περιθώριο και σε κάποιες συγκεκριμένες ευκαιρίες. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμιά σχέση μ΄εκείνους που κατέχουν θέσεις στις λεγόμενες πνευματικές ιεραρχίες ή με τους δασκάλους του κόσμου. Οι ιεραρχίες σχετίζονται με την ανάπτυξη του 3ου και 5ουτσάκρα, και μάλιστα με τις λειτουργικές τους διαταραχές. Για τους ανθρώπους με αναπτυγμένο τρίτο μάτι και τσάκρα της κορυφής η θέση σε μια ιεραρχία αποτελεί οπισθοδρόμηση στην εξέλιξή τους.

Συνήθεις ενεργειακές διαταραχές: Βλέπε τσάκρα 1 – 6.

Μέθοδοι για την αρμονική ανάπτυξη αυτού του τσάκρα: Βλέπε τσάκρα 1 – 6 .

ΤΕΛΟΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: