Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΕΙΩΣΗΣ ''ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ"

images

Ανέκαθεν οι άνθρωποι, με τη φαντασία τους, δημιουργούσαν ένα είδος «γλώσσας» που έθετε σε επικοινωνία τις διαφορετικές σφαίρες ζωής πάνω στη γη. Διαδικασία πολύπλοκη, γεμάτη από ενδιαφέρουσες ιδέες. Μια από αυτές είναι ένα διαφορετικό ωροσκόπιο που, με γνώμονα τα δέντρα αντί για τα άστρα, αποκαλύπτει το βαθύτερο κόσμο μα και τα μελλούμενα μέσα από αναλογίες μεταξύ του κόσμου των φυτών και των ανθρώπων.

Το δέντρο είναι κυρίαρχο στοιχείο στην κουλτούρα πολλών λαών. Οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, αλλά και πολλές φυλές της Ασίας, της Αφρικής και της Αμερικής, πίστευαν πως μέσα στα δέντρα κατοικούσαν θεότητες ή ξωτικά. Με την κάθετη δομή του, το δέντρο ενέπνευσε την εικόνα του ενδιάμεσου μεταξύ του ουρανού και γης και θεωρούνταν από τα πανάρχαια χρόνια ο άξονας του κόσμου. Ο λόγος είναι ότι σ’ αυτό συγκεντρώνονται όλα τα στοιχεία της φύσης: η Γη, που πάνω της φυτρώνει, το Νερό, που περνά μέσα από το χώμα στις ρίζες του, ο Αέρας, από το οποίο παίρνει το οξυγόνο, και η Φωτιά, που προέρχεται από την καύση του ξύλου.

Ειδικά οι Κέλτες σοφοί, οι Δρυίδες, πίστευαν ότι σε κάθε αστερισμό αντιστοιχεί ένα δέντρο, στο οποίο απέδιδαν ιδιότητες αταβιστικές και μυστηριώδεις, ικανές να επηρεάσουν τον χαρακτήρα μας, την ψυχοσύνθεση μας, τις επιθυμίες, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, το ωροσκόπιο των δέντρων αποτελείται από δώδεκα δέντρα, άλλα επιβλητικά, άλλα πιο ταπεινά, και βασίζεσαι στις ισημερίες της άνοιξης και του φθινοπώρου και το θερινό και χειμερινό ηλιοστάσιο.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΤΙ ΔΕΝΤΡΟ ΕΙΣΤΕ...

Η εαρινή ισημερία σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης, που διαρκεί από τις (21 Μαρτίου ως τις 20 Ιουνίου). Οι άνθρωποι απελευθερώνονται από τι εντάσεις, ενθαρρύνοντας το σώμα και το πνεύμα τους να εναρμονιστεί με τη φύση που ξυπνά.
Το θερινό ηλιοστάσιο είναι η αρχή της περιόδου οπού η φύση ωριμάζει και παράγει καρπούς. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από τις (21 Ιουνίου ως τις 20 Σεπτεμβρίου), προέχει η ανάπαυλα, η αναπλήρωση των δυνάμεων και η αρμονική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων.
Η φθινοπωρινή ισημερία οριοθετεί την εποχή της συγκομιδής των καρπών. Κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου, από τις (21 Σεπτεμβρίου ως τις 20 Δεκεμβρίου), ο άνθρωπος θα πρέπει να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ ύλης και πνεύματος για να επιτύχει την απόλυτη αρμονία.
Το χειμερινό ηλιοστάσιο είναι το διάστημα όπου η φύση ξεκουράζεται. Το χειμώνα (21 Δεκεμβρίου- 20 Μαρτίου), οι άνθρωποι προσπαθούν να εκπληρώσουν τους στόχους τους και αναζητούν την θαλπωρή και τη ζεστασιά.

 

Σ’ αυτή την περίοδο αντιστοιχούν τρία δέντρα:

(21 Μαρτίου- 20 Απριλίου) ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

(21 Απριλίου-20 Μαΐου) ΚΕΡΑΣΙΑ

(21 Μαΐου-20 Ιουνίου) ΕΛΑΤΟ

Τα δέντρα που αντιστοιχούν σ’ αυτή την περίοδο είναι:

(21 Ιουνίου-20 Ιουλίου) ΜΗΛΙΑ

(21 Ιουλίου-20 Αυγούστου) ΣΥΚΙΑ

(21 Αυγούστου-20 Σεπτεμβρίου) ΕΛΙΑ

Τα δέντρα που αντιστοιχούν σ’ αυτή την περίοδο είναι:

(21 Σεπτεμβρίου-20 Οκτωβρίου) ΠΕΥΚΟ

(21 Οκτωβρίου-20 Νοεμβρίου) ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ

(21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου) ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ

Τα δέντρα που αντιστοιχούν σ’ αυτή την περίοδο είναι:

(21 Δεκεμβρίου-20 Ιανουαρίου) ΦΡΑΞΟΣ

(21 Ιανουαρίου-20 Φεβρουαρίου) ΛΕΥΚΑ

(21 Ιανουαρίου-20 Φεβρουαρίου)   ΙΤΙΑ

 

ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ

(21 Μαρτίου-20 Απριλίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡOΥ: Μεγαλόπρεπο αιωνόβιο, με βαθιές ρίζες, φτάνει τα 50 μέτρα. Φυτρώνει σε μη συμπαγή εδάφη και αγαπά τη υγρασία. Φύεται στις όχθες των ποταμών και εμποδίζει πλημμύρες. imagesuyr

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Στην αρχαιότητα θεωρούσαν την βελανιδιά ιερή. Της απέδιδαν ιδιότητες όπως σωματική δύναμη, πνευματική ανωτερότητα και μακροζωία. Για τους Κέλτες ήταν το σύμβολο της δύναμης του ανθρώπου που οφείλει να την εξωτερικεύσει ανακαλύπτοντας τη φυσική του κλίση.

ΧΡΩΜΑ: Λευκό

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Όσοι ανήκουν σ’ αυτό το δέντρο, διαθέτουν την ίδια ζωτική δύναμη και αντοχή. Έχουν ισχυρό ενεργειακό φορτίο και πνεύμα πρωτοβουλίας που τροφοδοτείται από την βεβαιότητα της επίτευξης των στόχων τους. Είναι άτομα ανεκτικά και ειλικρινή, γενναιόδωρα , ικανά να αναλάβουν πολύ βαριές ευθύνες. Απαραίτητη προϋπόθεση, να τους παραχωρηθεί η μέγιστη δυνατή ελευθερία κινήσεων. Δεν πτοούνται από εμπόδια, δέχονται τις προκλήσεις και μπαίνουν στο παιχνίδι με ορμή. Για να συνεχίσουν όμως έτσι, έχουν ανάγκη να ανανεώνουν διαρκώς τους στόχους τους. imageτρεs Διορατικοί και συνετοί άνθρωποι, ακολουθούν δοκιμασμένες στρατηγικές. Σε περίπτωση που αποτύχουν, μπορεί να αντιδράσουν βίαια, αλλά θα προσπαθήσουν και πάλι. Αν δεν βρουν κίνητρα για να πραγματώσουν τους στόχους τους, ζουν σε διαρκή ένταση που μερικές φορές μετατρέπεται σε θυμό απέναντι στους άλλους.

ΕΡΩΤΑΣ- ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Ο έρωτας τούς ανυψώνει. Είναι υπερήφανοι και τολμηροί. Αν προδοθούν γίνονται εκδικητικοί και αυταρχικοί, αλλά αν έχουν μια ήρεμη σχέση είναι πιστοί και σταθεροί. Απαιτούν αφοσίωση και τους αρέσει να προστατεύουν και να καθοδηγούν. Αν προκύψει νέο ερωτικό ενδιαφέρον εγκαταλείπουν τα πάντα, παρά το κακό που μπορεί να προκαλέσουν. Ως γονείς είναι απαιτητικοί, αλλά όχι αυταρχικοί.  

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Βελανιδιά και Μηλιά.

ΥΓΕΙΑ: Προσοχή στο νευρικό σύστημα και στο κεφάλι

images.μμμjpg

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Έχουν κλίση στα επαγγέλματα που απαιτούν πρωτοβουλία και τους παρέχουν ελευθερία κινήσεων.

 

ΚΕΡΑΣΙΑ

(21 Απριλίου-20 Μαΐου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Μεγαλώνει γρήγορα σε διαπερατό, φρέσκο χώμα, ριζώνει βαθιά και βγάζει δέσμες άσπρων λουλουδιών. imagennns

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Η κερασιά συμβολίζει την ευμάρεια και την ευτυχία. Τα άνθη της είναι σύμβολο αγνότητας και, για κάποιους λαούς, το έμβλημα του ιπποτικού άντρα.

ΧΡΩΜΑ: Κόκκινο.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Πρακτικά πνεύματα, εστιάζουν τις δυνάμεις τους στις δημιουργικές πλευρές της προσωπικότητας τους. Έχουν άμεση και υγιή επαφή με την πραγματικότητα χωρίς να σπαταλάνε ενέργεια σε φαντασιώσεις. Θέτουν λίγους θεμελιώδεις στόχους στη ζωή και επενδύουν στη συνέπεια, την επιμονή και την αποφασιστικότητα τους προκειμένου να τους υλοποιήσουν. Υπερασπίζονται με θέρμη τα κεκτημένα τους και δεν επιτρέπουν εύκολα στους άλλους να εισβάλλουν στον εσωτερικό τους κόσμο. Για να αισθανθούν γαλήνη και σιγουριά επιδιώκουν την υλική imagesΒΒΒΒασφάλεια που τους ηρεμεί εξασφαλίζοντας τους ειρηνικό βίο. Η ζωή τους στηρίζεται σε λιτέ συνήθειες και κανονικούς ρυθμούς και τα σχέδια τους σπάνια επηρεάζονται από αλλαγές. Με τους φίλους είναι αυθόρμητοι και ειλικρινείς και τους αρέσει να μοιράζονται μαζί τους τις χαρές. Αν γίνουν όμως στόχοι κριτικής ή επίθεσης, αντιδρούν με θυμό.

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Αναζητούν έναν σύντροφο για σταθερή σχέση, χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα. Είναι παθιασμένοι μέχρι του σημείου να θεωρούν τον άλλο κτήμα τους και γίνονται υπερβολικά ζηλιάρηδες. Πιστεύουν στη δύναμη τη σεξουαλικότητας. Το σπίτι και η οικογένεια είναι το καταφύγιο τους, όπου ο χρόνος κυλά στους ήρεμους ρυθμούς της καθημερινότητας. Οι σχέσεις τους διαρκούν γιατί φιλοσοφούν τα προβλήματα και βρίσκουν απλές λύσεις, δείχνοντας στον άλλο τη χαρούμενη πλευρά των πραγμάτων.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Κερασιά και Έλατο.

ΥΓΕΙΑ: Αδύνατο σημείο ο λαιμός και οι φωνητικές χορδές.

imagestt

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Οτιδήποτε απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και ακρίβεια, ακόμη και επαναλαμβανόμενη. Έχουν κλίση σε μουσική και τραγούδι.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: