Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΓΕΙΩΣΗΣ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ…(4)

ΦΛΑΜΟΥΡΙΑ

(21 Νοεμβρίου-20 Δεκεμβρίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Έχει χοντρό κορμό με λεία φλούδα και κλαριά δυνατά και πάμπολλα. Βγάζει λευκά άνθη, φτάνει στα 30 μέτρα και ζει πάνω από 70 χρόνια. Φυτρώνει οπουδήποτε, στα πεδινά ή στο βουνό, για προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε έδαφος. imagesCANFTTIY

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Η φλαμουριά κατά την αρχαιότητα συμβόλιζε την φιλία και την πίστη. Οι άνθρωποι συνήθιζαν να τη φυτεύουν στη αυλή τους για καλοτυχία και προστασία από το κακό.

ΧΡΩΜΑ: Κίτρινο.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Είναι ξεχωριστά άτομα, αν και η έντονα κοινωνική, γενναιόδωρη και αυθόρμητη φύση τους δίνει αρχικά την εντύπωση μιας απλοϊκής προσωπικότητας. Αντιθέτως, βρίσκονται σε συνεχή αναζήτηση στόχων όλο και πιο υψηλών και στρέφονται σε ορίζοντες όλο και πιο ευρείς, ακολουθώντας σημάδια που μόνο εκείνοι μπορούν να αντιληφθούν. Ανήκουν μια σφαίρα όπου όλα είναι τέλεια. Μερικοί από αυτούς καταφέρνουν να μεταφέρουν λίγη από αυτή την τελειότητα και στην καθημερινή τους ζωής. Παίρνουν πρωτοβουλίες και ενθουσιάζονται όταν μοιράζονται τις καλύτερες εμπειρίες τους. Απογοητεύονται, όμως, όταν τους λείπουν τα ερεθίσματα. Τότε οι ρυθμοί τους επιβραδύνονται. Πιστεύουν στα ιδανικά τους και πράττουν σύμφωνα με αυτά. Εκπέμπουν θέρμη και ζωτικότητα. imagesCAZU2UK0Είναι, όμως, λίγο αυταρχικοί και συχνά ενδίδουν σε συμβιβασμούς για να μη διακυβεύσουν την εικόνα τους. Ξέρουν να γεύονται τις χαρές και έχουν πνευματικές ικανότητες που μοιράζουν σε ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, ακόμη και αν δεν είναι ιδιαίτερα συνεπείς στα σχέδια και τις επιδιώξεις τους. Χωρίς αυτούς δε θα συνειδητοποιούσαμε πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή.

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Εκδηλώνουν με ευκολία τα συναισθήματα τους και μεταδίδουν μια αίσθηση ασφάλειας, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη. Είναι παθιασμένοι εραστές. Απαιτούν την ελευθερία και δεν τους αρέσει η ιδέα να θυσιάσουν φίλους και διασκεδάσεις για χάρη της οικογένειας.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Φλαμουριά και Έλατο.

ΥΓΕΙΑ: Αδύνατα σημεία οι πνεύμονες και οι αναπνευστικές οδοί.

imagesCAJTW63P

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δυναμικοί και παρορμητικοί, λατρεύουν το στοιχείο της κίνησης και τα ταξίδια. Διαπρέπουν ως δημοσιογράφοι, πιλότοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες.

 

ΦΡΑΞΟΣ Η ΜΕΛΙΟΣ

(21 Δεκεμβρίου- 20 Ιανουαρίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Έχει φλούδα σε γκριζοπράσινο χρώμα και κλαριά αραιά μεταξύ τους. Παράγει αρσενικά και θηλυκά λουλούδια που βρίσκονται στο ίδιο δέντρο, αλλά σε χωριστά κλαριά. Φτάνει τα 40 μέτρα και φυτρώνει σε φρέσκο και βαθύ χώμα. φραξος

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Είναι το σύμβολο της αντρικής δύναμης.

ΧΡΩΜΑ: Μοβ.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Πιστεύουν μόνο στον εαυτό τους και τις ικανότητες τους, στο πείσμα τους να αντιμετωπίζουν την ζωή, βασισμένη στη βαθιά και αναλυτικής τους ευφυΐα. Για να περισώσουν την ασφάλεια τους εκτιμούν τις καταστάσεις με μια ψυχρή λογική και δεν παρασύρονται ποτέ από τις παρορμήσεις τους. Νοιάζονται για το αύριο και, αν οι καταστάσεις το απαιτούν, βάζουν κατά μέρος τις βαθύτερες επιθυμίες τους. Κι όμως, ακριβώς εξαιτίας της συναισθηματικής τους ευαισθησίας , τα άτομα αυτά καταφεύγουν στη λογική. Τόσο ώστε να δίνουν φραξοςβββτην εντύπωση ανθρώπων εγωιστών και αποστασιοποιημένων. Αν στη ζωή τους συναντήσουν αποτυχίες, απογοητεύονται πέφτουν σε βαθιά μελαγχολία και είναι ικανοί να ακυρώσουν όλα τους τα σχέδια. Ωστόσο η φιλοδοξία τους τους σώζει και τους βοηθά να στραφούν σε νέους ορίζοντες. Αισθάνονται σιγουριά μόνο αν έχουν επιτύχει κάποια οικονομική ασφάλεια.

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Είναι απόλυτοι και κτητικοί. Ανασφαλείς, με καταπιεσμένη σεξουαλικότητα. Αυτοπραγματώνονται μέσα στο γάμο ή σε σταθερούς δεσμούς, όπου διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα. Η συμβίωση μαζί τους δεν είναι εύκολο πράγμα, ειδικά αν κάποιος έχει το ίδιο ισχυρή προσωπικότητα. Αγαπάνε πολύ τα παιδιά, αναπληρώνοντας την τρυφερότητα που δυσκολεύονται να εκδηλώσουν στην ερωτική τους σχέση.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Φράξος και Ελιά.

ΥΓΕΙΑ: Το πιο ευάλωτο σημείο τους είναι τα κόκαλα.

imagesCAF2UOJZΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Αυτά που απαιτούν προγραμματισμό και σύστημα. Προσανατολίζονται στη φιλοσοφική μελέτη και τις τεχνικές αυτογνωσίας.

 

ΛΕΥΚΑ

(21 Ιανουαρίου-20 Φεβρουαρίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Δέντρο με σημαντικό μέγεθος που αναπτύσσεται γρήγορα και έχει υπέροχο φύλλωμα. Αναγνωρίζεται εύκολα από το ασπριδερό του κορμό, που μπορεί να φτάσει τα 30 μέτρα. Φυτρώνει σε υγρά εδάφη.λευκα

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Στην Ελλάδα, η λεύκα είναι το σύμβολο του πόνου και της θυσίας. Επίσης αντιπροσωπεύει το παρελθόν και τις αναμνήσεις.

ΧΡΩΜΑ: Λευκό

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Όπως και το δέντρο έτσι όσοι ανήκουν σε αυτό το δέντρο εξελίσσονται γρήγορα. Τα κυρίαρχα τους γνωρίσματα είναι η απλότητα, το θάρρος η δύναμη, της θέλησης και το πάθος για ρίσκο. Γεμάτοι κατανόηση, ελαστικοί, αλλά όχι επιφανειακοί, έχουν πνεύμα πάντα οξύ και διαυγές, και είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται μηνύματα για άλλους ανεπαίσθητα. Ποντάρουν τη σιγουριά τους για να ζήσουν συναρπαστικές περιπέτειες και νέες εμπειρίες. λευκα9Δεν τους αρέσουν οι συμβάσεις και κάνουν τις επιλογές τους χωρίς την επέμβαση και την καθοδήγηση κανενός. Έχουν έναν αυθεντικό τρόπο να σκέφτονται και να ενεργούν και μια ζωηρή φαντασία. Αποκτούν προνομιούχα θέση σε όλους τους τομείς της ζωής. Είναι άτομα αξιόπιστα και μεγαλόψυχα, που δεν εκμεταλλεύονται, αλλά και δεν αφήνουν να τους εκμεταλλευτούν. Αν στην ατμόσφαιρα υπάρχει ψυχρότητα κρατούν αποστάσεις.

ΕΡΩΤΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Παρορμητικοί και ανήσυχοι, οι άνθρωποι αυτοί επιζητούν τη φιλία, το μοίρασμα κοινών ενδιαφερόντων και την κατανόηση, παρά την ερωτική σχέση. Αν μπορέσουν να βρουν ένα σύντροφο που να ανταποκρίνεται στην ιδανική εικόνα των ονείρων τους, δημιουργού γύρω, του μια ατμόσφαιρα σχεδόν εξωπραγματική, όπου τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας δεν είναι τόσο ευκρινή. Μπροστά στα εμπόδια ξέρουν να εκτιμούν την κατάσταση στις σωστές της διαστάσεις και να αντιδρούν με αξιοπρέπεια.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Λεύκα και Έλατο.

ΥΓΕΙΑ: Προσοχή στο κυκλοφοριακό σύστημα.

λευκΑ6ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Αυτά που απαιτούν επιδεξιότητα. Συνήθως αφιερώνονται σε κάποια δραστηριότητα τεχνικού τύπου.

 

ΙΤΙΑ

(21 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου)

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΟΥ: Οι ρίζες τη είναι εξαιρετικά βαθιές, έτσι ώστε κανένα υπόγειο ρεύμα δεν μπορεί να την ξεριζώσει. Γι’ αυτό φυτεύεται συχνά στις όχθες ποταμών, για να σταθεροποιήσει το έδαφός τους.ιτια

ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ: Για πολλούς λαούς η ιτιά θεωρούνταν το ιερό δέντρο της ζωής, σύμβολο τη κυκλικής αναγέννησης και της γονιμότητας .

ΧΡΩΜΑ: Απαλό γαλάζιο.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ: Έχουν πολύπλοκη ψυχοσύνθεση: ευμετάβλητες ψυχικές καταστάσεις, αναρίθμητες προσδοκίες και καλπάζουσα φαντασία την οποία υπερεκτιμούν και βάζουν πάνω από την πραγματικότητα. Ευέλικτοι, μπορούν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με έναν ζητιάνο κι έναν βασιλιά, και η βαθιά τους κατανόηση τους κάνει να ταυτίζονται με όποιο άτομο τους συγκινεί. Στη ζωή τους υποδύονται πάντα κάποιο ρόλο, ανάλογα με την περίσταση, αν και αυτό δεν τους βοηθά να ξεπεράσουν τις αβεβαιότητες τους. Πρέπει να προσπαθούν να βιώνουν πιο συνειδητά το συναισθητικό του πλούτο, το ενεργειακό τους δυναμικό και την δημιουργικότητα τους. ιτιαιΑντιμετωπίζουν της αναποδιές της μοίρας με αξιοθαύμαστη στωικότητα. Συχνά ο ανήσυχος χαρακτήρας τους μπλοκάρει την πνευματικότητα τους και τους ωθεί να επιδιώκουν υλικές απολαύσεις. Αγαπούν την τέχνη σε όλες τους τις εκφάνσεις και ότι ευχάριστο μπορεί να προσφέρει η ζωή. Έχουν κλίση στη μουσική. Η αίσθηση του χιούμορ είναι ένα χαρακτηριστικό που εκτιμάται από τους γύρω τους. Επίσης έχουν ισχυρή διαίσθηση.

ΕΡΩΤΑΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Ρομαντικοί και ονειροπόλοι. Παραδίδονται ολοκληρωτικά στον έρωτα τους και συμβιώνουν αρμονικά με τον ή εκνευριστικό τρόπο. Στην οικογένεια βρίσκουν το καταφύγιο που έχουν ανάγκη και είναι γονείς τρυφερό και ελαστικοί.

ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ: Ιτιά και Κυπαρίσσι.

ΥΓΕΙΑ: Ευάλωτα σημεία, οι αναπνευστικές οδοί και το παχύ έντερο.

ιτιασσ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Διαπρέπουν σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τη τέχνη ή με παροχή βοήθειας στο συνάνθρωπο.

ΤΕΛΟΣ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: