Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΖΩΗ

imagesf

1. ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΣΟΥ

Τι σου λέει η διαίσθησή σου? 

Και πώς λαμβάνεις τα μηνύματα της? Μιλάει στην ψυχή ή διεγείρει τις σωματικές αισθήσεις σου. Μπορείς να καταλάβεις? Κάνε ερωτήσεις και επικεντρώσου στις απαντήσεις που θα λάβεις από την διαίσθησή σου. Είναι ο καθοδηγητής σου στην ζωή.

Ενήργησε με βάση αυτήν.

2. ΤΙ ΣΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ

Η ρίζα της λέξης ενθουσιασμός είναι «ΕΝΘΕΟΣ» .Η ερμηνεία της είναι «Θεός μέσα μας». images.ξjpgΌταν νοιώθεις ενθουσιασμένος για τα όνειρά σου, τότε ο Θεός μιλάει μέσα σου και σε ωθεί να πραγματοποιήσεις τους στόχους σου. Το συναίσθημα του ενθουσιασμού είναι ένας από τους τρόπους που μας μιλάει η διαίσθηση μας. Κάνε περισσότερα από τα πράγματα που σε ευχαριστούν, σου προσφέρουν ικανοποίηση και γαλήνη, αυτό δεν αποζητάς κάθε μέρα από την ζωή?

3. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΟΥ

Συχνά είμαστε ξεκάθαροι με το τι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Κάνε την ανατροπή με το ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ. Πώς φαντάζεσαι την ιδανική ζωή για εσένα, ζωγράφισε εικόνες από το πώς την φαντάζεσαι ή φτιάξε κολάζ από περιοδικά ή βιβλία και εικονογράφησε την ζωή που θέλεις να δημιουργήσεις. Γράψε τις σκέψεις σου σε ημερολόγιο. Αφιέρωσε χρόνο κάθε μέρα για να οραματιστείς την ιδανική ζωή για εσένα. Οραματίσου ακόμα και τις ποιο μικρές λεπτομέρειες. Φαντάσου ότι ζεις το όνειρο σου. Τι φοράς, πώς νοιώθεις, ποιους ανθρώπους θέλεις να συναναστρέφεσαι.Η θεϊκή αυτή δύναμη είναι μέσα στο μυαλό και την καρδιά σου και μπορείς να σε βοηθήσεις να εμφανίσεις εμπρός σου όλα όσα οραματίζεσαι.

4. ΑΦΙΕΡΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ

Οι απαντήσεις που δεχόμαστε στις ερωτήσεις της ζωής προέρχονται συχνά από την αυτοεξέταση μας. imagesμ Η προσευχή και ο διαλογισμός είναι οι μέθοδοι που έχουμε για να επικοινωνήσουμε με το βαθύτερο είναι μας. Οι απαντήσεις δεν ξεπηδούν στο μυαλό σου, πρέπει να τις ανακαλύψεις  εξελίσσοντας την εσωτερική σου συναίσθηση για πολύ χρόνο, μέρες ή εβδομάδες, καθώς αναζητάς την ενόραση.

5. ΜΙΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Πρόσεχε τι λες και τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου και την ζωή σου. Σε γενικές γραμμές είναι ποιο ελπιδοφόρο και θετικό να νοιώθεις όμορφα και ελπιδοφόρα.Ο William James είπε «Η μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι ότι τα ανθρώπινα όντα αλλάζοντας την εσωτερική διάθεση στο μυαλό τους, μπορούν να αλλάξουν την εξωτερική άποψη της ζωής τους.»Είναι ευκολότερο να δημιουργήσεις την ζωή που αναζητάς, όταν λαμβάνεις θετικά μηνύματα.

6. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ευτυχέστεροι άνθρωποι είναι αυτοί που ευγνωμονούν για όσα έχουν, παρά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.imagesο Μην αναβάλεις την ευτυχία και ας μην έχουν επιτευχθούν οι στόχοι σου. Η ευτυχία δουλεύει μέσα σου.Το Ταλμούδ αναφέρει «In the  world to come each of us will be called to account for all the good things God put on this earth which we refused to enjoy.» 

«Στην ζωή αυτή που σταλθήκαμε για να ζήσουμε, θα λογοδοτήσουμε στον Θεό για όλα τα καλά που έστειλε πάνω στην Γη και τα οποία αρνηθήκαμε να απολαύσουμε.»

Μάθε να εκτιμάς την εξελικτική διαδικασία της Ζωής σου και όχι μόνο την πραγματοποίηση των ονείρων σου.

7. ΑΝΕΛΑΒΕ ΔΡΑΣΗ

Πολλές φορές οι άνθρωποι μένουμε αδρανείς επειδή δεν μπορούμε να προχωρήσουμε από το επίπεδο Α στο Β.Ποιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο σου βήμα?Μίλα σε έναν φίλο, πάρε μαθήματα για κάτι που σε ενδιαφέρει, διάβασε ένα βιβλίο που σε ενδιαφέρει, μάθε μια καινούργια τέχνη.

Ανάλαβε δράση με ότι σε ευχαριστεί και σε εξιτάρει!!!

imagesζ

8. ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΙ

Έχει ειπωθεί ότι οι συμπτώσεις είναι ο τρόπος του Θεού να παραμένει στην ανωνυμία. Συναντάμε συχνά στην ζωή μας τυχαίες συμπτώσεις που μας δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο. Καθώς εμπιστεύεσαι την διαίσθησή σου και ξέρεις ότι θα συμβούν « θαύματα», τόσο ποιο πολύ η ενέργειά σου τα ελκύει.

9. ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΩ

Συχνά πετυχαίνουμε επιτυχίες μετά από σκαμπανεβάσματα. Όταν θα βρεθείς σε ύφεση και θα νοιώσεις ότι κόλλησες, πρέπει να γνωρίσεις ότι είναι μια κατάσταση που δεν διαρκεί για πάντα. Βρες τρόπους να διασκεδάσεις την ζωή παρά τις αντιξοότητες που συναντάς στην ζωή σου και συνέχισε να εστιάζεις σε ότι θέλεις να πετύχεις.

 kagaya

10. TRUST IN DIVINE ORDER

Μπορεί να αρχίσεις να νοιώθεις σαν την Μητέρα Τερέζα, όταν κάποτε είπε:

« Γνωρίζω ότι ο Θεός δεν θα μου στείλει κάτι που δεν μπορώ να αντέξω. Απλά εύχομαι να μην με εμπιστεύεται τόσο.»

Το σύμπαν έχει το τέλειο σχέδιο για την εξέλιξη της ζωής σου σαν ανθρώπινο όν. Καθώς θα μαθαίνεις να καθοδηγείσαι από την διαίσθησή σου, θα ξεκινήσεις να ενεργείς με την σοφία του σύμπαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: