Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ-ΒΟΟΚ -9 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ


  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ-ΒΟΟΚ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ 
''ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ''!!


Πως να πάρεις περισσότερο απο αυτό που θέλεις και λιγότερο απο αυτό δεν θέλεις

 


2.ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ!

Γιατί νομίζετε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν καταφέρνει και πολλά. Είναι οι περιστάσεις; Είναι η μοίρα τους; Η αλήθεια είναι  ότι οι περισσότεροι αποτυχαίνουν επειδή δεν παίρνουν στα σοβαρά τη ζωή τους.
Μάλλον έχετε ξανακούσει την έκφραση «η ζωή δεν είναι πρόβα τζενεράλε». Το έχετε όμως πραγματικά σκεφτεί; Πόσο συχνά κάνουμε πράγματα που έχουν μέτρια αποτελέσματα ενώ θα θέλαμε το καλύτερο για τους εαυτούς μας; Πόσο συχνά παρακάμπτουμε στη δουλειά μας, στην υγεία μας, στις σχέσεις μας ενώ ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε και καλύτερα ; 

Το γεγονός είναι ένα: Στον καθένα μας δίνονται 24 ώρες τη μέρα να κάνουμε με αυτές ότι θέλουμε. Σε κανένα δε δίνεται περισσότερο ή λιγότερο. Ωστόσο, αυτό που ο καθένας επιλέγει να κάνει με το χρόνο του, κάνει και τη διαφορά. Αν διαλέξεις να κατευθύνεις τις καθημερινές σου πράξεις στη βελτίωση του εαυτού σου και της ζωής σου, θα βρίσκεις και τη ζωή σου βελτιωμένη. Αν αντίθετα σπαταλήσεις το χρόνο σου τεμπελιάζοντας, μετρώντας τις ώρες μέχρι να τελειώσει η δουλειά σου, ευχόμενος να κέρδιζες το λαχείο, τότε μάλλον τίποτε δε θα αλλάξει στη ζωή σου. 

Πόσο σοβαρά παίρνεις ΕΣΥ τη ζωή σου και την επιτυχία σου είναι πραγματικά δική σου υπόθεση. Κάθε πρωί που ο ήλιος ανατέλλει υπάρχουν, κυριολεκτικά όμως, εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι που σε συν-αγωνίζονται  για όλα τα σπουδαία  πράγματα που η ζωή έχει να προσφέρει. Αν δεν πάρεις την υγεία, τη δουλειά σου, τις σχέσεις σου και την προσωπική σου ανέλιξη στα σοβαρά, τότε πολύ γρήγορα θα δεις να απομένεις πίσω από αυτούς που το κάνουν. Αυτό δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε άδικο, είναι απλώς ο τρόπος που δουλεύει το σύστημα!
Την επόμενη φορά που θα αισθανθείς ότι η ζωή δεν σου δίνει αυτό που χρειάζεσαι, δες πόσο σοβαρά χειρίζεσαι εσύ τη ζωή σου. Της δίνεις το 100%; Ή το μάξιμουμ σου είναι στο 60%; Μόνο εσύ θα ξέρεις την απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση. Αλλά, είναι σημαντικό να αναρωτηθείς! 

Να γίνεις πιο σοβαρός, δε σημαίνει ότι δε θα μπορείς να καλοπερνάς ή να διασκεδάζεις.
Το αντίθετο, θα έλεγα!

Χρειάζεται, όμως, να εξετάσεις τις καθημερινές και τις εβδομαδιαίες προσπάθειές σου. Στη ζωή δεν παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε αλλά αυτό που μας αξίζει. Όσα περισσότερα επενδύσεις στον εαυτό σου – στη δουλειά, στις σχέσεις, στην υγεία και στην προσωπική σου ανάπτυξη- τόσα η ζωή θα σου επιστρέψει.

Ορίστε ένας σπουδαίος τρόπος να αρχίσεις να εφαρμόζεις αυτή την ιδέα:
Στο τέλος κάθε εβδομάδας ρώτα, εντίμως, τον εαυτό σου αν έχεις κάνει το καλύτερο που θα μπορούσες σε κάθε περίσταση (στη δουλειά, στις σχέσεις, στην υγεία και στην προσωπική σου ανάπτυξη). Αν η απάντηση είναι αρνητική τότε άρχισε να σκέφτεσαι τρόπους που θα μπορούσες να μεγιστοποιήσεις τις προσπάθειές σου την επόμενη εβδομάδα. Επανέλαβε αυτή την άσκηση κάθε εβδομάδα και πρόσεξε πως θα σε ανταμείψει η ανέλιξη της ζωής σου. 



ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: