Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Όταν οι Γυναίκες υποστηρίζουν η μία την άλλη…γίνονται Θαύματα!

Frauen2014_BAU_M_QUADRAT4_2013x02x27_web_400x400_large

Μεγάλωσα σε μία κοινωνία-οικογένεια που μου έλεγε να μην εμπιστεύομαι τις άλλες γυναίκες γιατί είναι μπλα μπλα μπλά…

Και μαντέψτε ποιός μου τα έλεγε όλα αυτά : Η γιαγιά, η μαμά , η θεία…..ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Αστείο (για να μην πω γελοίο  έτσι?) , και όλα αυτά γιατί φοβόταν να μην βάλουν κάποια άλλη μέσα στο σπίτι και τους πάρει τον άνδρα, το σύμβολο…

Όμως εγώ αγαπώ και εμπιστεύομαι τις άλλες γυναίκες, όπως αγαπώ και εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, γιατί παρόλα τα χαζά λόγια της γιαγιάς και της μαμάς και της θείας, όποτε χρειαζόντουσαν κάτι , οι άλλες γυναίκες ήταν εκεί για να βοηθήσουν , να συντρέξουν, να προσφέρουν και να παρηγορήσουν.

Ουάου…είμαστε υπέροχο είδος, γεμάτο αγάπη, συμπόνια, ταλέντα μοναδικά, έχουμε την μοναδική ικανότητα να γεννάμε ζωή μέσα από το σώμα μας και να μπορούμε να την συντηρούμε μέσα από το σώμα μας. Πόση δύναμη θέλει αυτό?

Πόση δύναμη θέλει να αφήσεις στην άκρη τον φόβο και την εξάρτηση από το αρσενικό , τον φόβο της εγκατάλειψης, και να αφεθείς έστω και για λίγο στην ίδια σου την φύση.

Την φύση της θηλυκότητας, της αλληλεγγύης, της σοφίας, της δύναμης, της αγάπης, της κατανόησης, της ελπίδας, της πίστης……. της χαράς της ζωής,…θα μπορούσα να συνεχίζω για ώρες γιατί όλες είναι λέξεις και έννοιες γένους θηλυκού.

Ο φόβος πάλι , δεν είναι γένους θηλυκού, τι σημασία έχει, ο φόβος είναι απλά μια λέξη, μια σκέψη, μια ιδέα, δεν είναι η πραγματικότητα, είναι απλά φόβος. Μόλις καταλάβουμε ότι είναι απλά μια ιδέα, και την βγάλουμε από το μυαλό μας, όλα γίνονται ξεκάθαρα.

Ο κίνδυνος είναι πραγματικότητα και αντιμετωπίζεται, ο φόβος είναι απλά μια σκέψη .

Σιγά – σιγά με τον καιρό όσο ωριμάζω, όσο μεγαλώνω , η φύση επιβεβαιώνει το πιστεύω μου, και βλέπω γύρω μου όλο και περισσότερες γυναίκες να βοηθούν η μία την άλλη, όλο και περισσότερες γυναίκες να καταλαβαίνουν τι σημαίνει αλληλεγγύη και να ανοίγουν σε δυνατότητες και ικανότητες κρυμμένες , γυναίκες που δεν μιλάνε πια αλλά κάνουν έργο, γυναίκες που γεννούν ιδέες και τις συντηρούν, WOMEN IN ACTION!

Γυναίκες που κατάλαβαν ότι : ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ….ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΙΣ WOMEN IN ACTION!

10599425_886713544686168_6345902805121594368_n

Δεν υπάρχουν σχόλια: