Τρίτη 6 Απριλίου 2010

10 συμβουλές για να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση σου

selfesteem1

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα στην καριέρα σου, στις σχέσεις σου και στην προσωπική σου ζωή.

Να 10 χρήσιμες συμβουλές για το πώς να ενισχύσεις την αυτοεκτίμηση σου.

1. Δέξου τον εαυτό σου

Οι άνθρωποι πρέπει να θυμούνται ότι όλοι είναι μοναδικοί και η ομορφιά υπάρχει σε κάθε ανθρώπινο ον.

Ναι, κάποιοι μπορεί να είναι καλύτεροι σε κάποια πράγματα αλλά αυτό το γεγονός δεν θα έπρεπε να εμποδίζει τους ανθρώπους να κάνουν το καλύτερο που μπορούνε.

28_SELF%20ESTEEM

2. Αυτοεκτίμηση

Το να δέχεσαι τον εαυτό σου είναι διαφορετικό από το να τον εκτιμάς.

Το να δεχτείς τον εαυτό σου είναι προαπαιτούμενο για την αυτοεκτίμηση αλλά το τελευταίο πρέπει πάντα να είναι παρόν. Μπορεί να δεχτείς τον εαυτό σου υπό μια απαισιόδοξη σκοπιά και αυτό δεν είναι και πολύ υγιές.

Το «Δέχομαι ότι δεν μπορώ να κάνω τα πράγματα που πραγματικά θέλω να κάνω γιατί είμαι αδύναμος» είναι μία δήλωση που δεν απεικονίζει μια υγιή αποδοχή του εαυτού μας.

3. Αποχή από τις συγκρίσεις

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να προκληθεί από το περιβάλλον.

Πάλι, αυτό δεν μπορεί να εντοπιστεί στην έλλειψη αποδοχής του εαυτού μας. Όλοι είναι διαφορετικοί και εσύ έχεις ιδιότητες που κανένας άλλος άνθρωπος δεν έχει.

Μια γενική αίσθηση για την αξία του εαυτού μας πρέπει να κτιστεί χωρίς να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους.

4. Μη ρίχνεις τον εαυτό σου

Κανείς δεν είναι τέλειος.

Το να κάνεις ένα λάθος είναι απολύτως φυσιολογικό και οι άνθρωποι πρέπει να αρχίσουν να αποδέχονται αυτό το γεγονός. Μια εσωτερική φωνή που αντηχεί μέσα στο κεφάλι τους λέει πως δεν υπάρχει ελπίδα.

Τα πράγματα δεν θα έπρεπε όμως να είναι έτσι και το να έχεις έλεγχο πάνω στις εσωτερικές φωνές ίσως να είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα. Χαλάρωσε λίγο, έκανες το καλύτερο που μπορούσες και αυτό είναι το σημαντικό.

selfesteem2

5. Κάνε φιλίες με θετικούς ανθρώπους

Έχοντας φίλους που είναι θετικοί απέναντι στο να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής επηρεάζεσαι και βλέπεις τη ζωή με τον ίδιο τρόπο και τελικά κτίζεις την αυτοεκτίμηση σου.

6. Υπενθύμιζε στον εαυτό σου τα θετικά πράγματα σε εσένα

Όπως είπαμε, υπάρχει ομορφιά στον καθένα. Θυμήσου όλα τα πράγματα που σου αρέσουν πάνω σου και τα καλά πράγματα που έχεις κάνει και κάνε μία λίστα με τα πιο χτυπητά.

Αυτό θα σε βοηθήσει με την αυτοεκτίμηση σου και σίγουρα θα σου δώσει ένα λόγο να χαμογελάς.

7. Χρησιμοποίησε ‘εργαλεία’

Η αγορά βιβλίων, CD και άλλου υλικού για το πώς να κτίσεις την αυτοεκτίμηση σου δεν θα έβλαπτε, σωστά;

Αυτό το υλικό σίγουρα μπορεί να πληροφορήσει σχετικά με τρόπους για το πώς να αντιμετωπίσεις την χαμηλή αυτοεκτίμηση. Ωστόσο, το να αγοράσεις αυτό το υλικό θα ήταν άχρηστο αν τα μαθήματα που δίνει δεν εφαρμοστούν στην αληθινή ζωή.

8. Ασχολήσου με διασκεδαστικές δραστηριότητες

Το να περνάς καλά μία στο τόσο μειώνει το άγχος, αποβάλλει από μέσα σου την αρνητική ενέργεια και αφήνει χώρο για θετικές σκέψεις.

Διασκεδάζοντας νιώθεις χαρούμενος για τον εαυτό σου.

9. Κάνε παρέα με φίλους

Η διασκέδαση μπορεί να γίνει κατ’ ιδίαν άλλα τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να διασκεδάζεις με φίλους.

Οι φίλοι είναι συνήθως ένα μέρος από την πρωταρχική ομάδα υποστήριξης ενός ανθρώπου και μπορούν να προσφέρουν αναγκαίες συζητήσεις για κάποιον που έχει τις μαύρες του.

Self-EsteemHypnosis

10. Αναζήτησε βοήθεια

Όταν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, αναζήτησε επαγγελματική βοήθεια από ένα ψυχολόγο η έναν Personal Life Coach.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να φροντίζεις τον εαυτό σου, ειδικά από τη στιγμή που η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να νικηθεί με τα κατάλληλα εργαλεία και την σωστή στάση. Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι ο απόλυτος τρόπος που οδηγεί σε ένα πιο υγιές και καλύτερο «εσύ».

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ-ΒΙΒΛΙΟ “ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΖΩΗΣ ΣΟΥ”

now_you_can_change_your_life

BRING IT ON

ΕΜΠΡΟΣ ΦΕΡ’ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ!

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου;

Να στεναχωριέσαι; Να ανησυχείς για αυτά; Να παραπονιέσαι και να τα καταριέσαι ελπίζοντας να εξαφανιστούν;

Αν θέλεις να είσαι ανήσυχος και στρεσαρισμένος για την υπόλοιπη ζωή σου τότε, ναι.

Ή να δεχτείς ότι έτσι είναι η ζωή, «δύσκολη», και να περιφέρεσαι εξουθενωμένος όλη τη μέρα, κουβαλώντας το φορτίο και να αισθάνεσαι μίζερα; Αν θέλεις να είσαι δύσθυμος και πεσμένος όλη την ώρα τότε, ναι.

Αν κανένας από αυτούς τρόπους δεν σου πάει, να μια άλλη ιδέα για σένα:

Όποτε αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, δες το σαν πρόκληση.

Υιοθέτησε την «Για φέρ’ το να δούμε» συμπεριφορά.

imagesCAHNQOM1

Η « φέρ’ το να δούμε» συμπεριφορά λέει:

- Η ζωή δεν είναι για τους λαπάδες.

- Η ζωή είναι για να κερδίζεις γαλόνια

- Κάθε πρόκληση ή πρόβλημα είναι μια ευκαιρία για εξέλιξη.

- Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό

Κάθε φορά η ζωή θα φέρνει και από μια δύσκολη κατάσταση, πρέπει να την αντιμετωπίζεις στα ίσια και να λες στον εαυτό σου. «Για φέρ’ το να δούμε»

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργος αυτός ο τρόπος για ν’ αντιμετωπίζει κανείς τα προβλήματά του αλλά εγγυάται να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας. Λέγοντας αυτά τα λόγια ξανά και ξανά θα πυροδοτήσετε τις θετικές, αποφασιστικές και εποικοδομητικές σκέψεις που απαιτούνται για να λυθούν τα προβλήματα και οι προκλήσεις.

Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε ποια αντίδραση θα έχετε σ’ αυτά που σας συμβαίνουν. Εσείς διαλέγετε αν θα δείτε κάτι σαν ευκαιρία να αναδείξετε τα αληθινά σας χρώματα ή σαν σημάδι πως θα έπρεπε απλά να παραιτηθείτε.

Κάθε φορά που αισθάνεστε να πνίγεστε είναι εύκολο να παραιτηθείτε και να οπισθοχωρήσετε. Αλλά η «φερ’ το να δούμε» στάση σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερη για την κατάσταση.

Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε αξιολύπητοι.

Ισιώστε την πλάτη, χαμογελάστε στον εαυτό σας και πείτε: «ΓΙΑ ΦΕΡ’ ΤΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ»

imagesCA8Y1JGH

3 σχόλια:

anna είπε...

auta pou les einai para polu swsta...ontws otan exeis xamhlh aytoektimhsh dhmiourgei provlhmata se oloys toys tomeis ths zwhs sou...gia na dexteis ton eauto sou prepei prwta na ton ma8eis,na ton katanohseis kai na ton agaphseis...o ka8e an8rwpos exei ta proterhmata tou kai ta elattwmata kaneis den einai idios opote agapa ton eauto soy gia na mporeis na sunexiseis sth zwh sou

κωστας23 είπε...

κατερινα πολυ ενδιαφερον θεμα με πολυ συζητηση...η αληθεια ειναι πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε τον εαυτο μας σε καθε δυσκολια που συνανταμε στη ζωη και πρεπει να ξεπερασουμε και τις φοβιες μας γι αυτο θα προσπαθησω να δοκιμασω αυτο που ανεφερες το «Για φέρ’ το να δούμε».

Ανώνυμος είπε...

Είμαι εδώ για να δώσω μαρτυρία για το πώς με βοήθησε να φτιάξω τη σχέση μου αυτός ο ισχυρός μάστορας που ονομάζεται Dr.DWAN. Ήμουν ραγισμένη όταν η αρραβωνιαστικιά μου μου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον να με παντρευτεί επειδή είχε σχέση με την άλλη γυναίκα όπου εργάζεται. Έκλαιγα και έκλαιγα κάθε μέρα, μέχρι που έγινε τόσο άσχημα που έφτασα στο Διαδίκτυο για βοήθεια, τότε ήταν που διάβασα μια κριτική για το σπουδαίο έργο του Dr.DAWN και μετά επικοινώνησα μαζί του για βοήθεια για να φέρω πίσω τον εραστή μου. με βοήθησε να κάνω ένα ισχυρό ξόρκι αγάπης συμφιλίωσης και προς μεγάλη μου έκπληξη μετά από 48 ώρες που έκανα το ξόρκι της αγάπης, η αρραβωνιαστικιά μου επέστρεψε στα γόνατα παρακαλώντας με να τον συγχωρήσω. Είμαστε τώρα ευτυχισμένοι παντρεμένοι και όλες οι ευχαριστίες πηγαίνουν στον Dr.DAWN Wonders για να με βοηθήσετε να σώσω τη σχέση μου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Dr.DAWN μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του: ( dawnacuna314@gmail.com )
WhatsApp:+2349046229159/
+3550685677099