Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Διάγραμμα Ισορροπίας Energy Point Club

 

Κάθε εβδομάδα η Κατερίνα Ευστρατιάδου Personal Life Coach και το Energy Point Club σε συμβουλεύουν να συμπληρώνεις το Διάγραμμα Ισορροπίας σου. Χρησιμοποίησε το σαν μια πυξίδα η οποία θα σου δίνει μια εικόνα για το τι συμβαίνει στη ζωή σου τη συγκεκριμένη στιγμή.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Διάγραμμα Ισορροπίας σου για να:

diagrammaOUT

 

  • Συγκεντρωθείς στο τι να κάνεις για να αλλάξεις τη ζωή σου. Οι περιοχές με το χαμηλότερο σκορ ίσως να είναι οι περιοχές για τις οποίες θα ήθελες να αρχίσεις να θέτεις στόχους.
  • Συνειδητοποιείς σε μια στιγμή πως αλλάζει η ζωή σου. Συγκρίνοντας το ένα διάγραμμα με το επόμενο θα καταλαβαίνεις τις αλλαγές στη ζωή σου αμέσως.
  • Βλέπεις αν ζεις σύμφωνα με τους στόχους σου ή όχι. Αν στόχος σου είναι να βρίσκεσαι περισσότερο με τον/την σύντροφο σου και το σκορ σου στην κατηγορία Αγάπη και Έρωτας είναι χαμηλό, τότε μάλλον δεν σέβεσαι τον στόχο σου. Αν στόχος σου είναι να κάνεις πολλά λεφτά και το σκορ σου στην κατηγορία Χρήματα είναι χαμηλό, τότε πιθανόν να μην πετυχαίνεις τον στόχου σου, κ.ο.κ.

Χρησιμοποιώντας το Διάγραμμα Ισορροπίας σου

Να είσαι απόλυτα ειλικρινής όταν συμπληρώνεις το Διάγραμμα Ισορροπίας σου. Μπορεί να σου φανεί δύσκολο στην αρχή, αλλά θα ανακαλύψεις ότι γίνεται πιο εύκολο μετά. Το διάγραμμα σου θα αλλάζει κάθε φορά που το συμπληρώνεις: αυτή είναι και η προσδοκία μας – αν δεν αλλάζει, τότε δεν κάνεις τίποτα το διαφορετικό.

Σκέψου για κάθε μια από τις 10 κατηγορίες με τη σειρά και δώσε στον εαυτό σου ένα σκορ ανάλογα με το πόσο ικανοποιημένος είσαι την παρούσα στιγμή με αυτή τη μεριά της ζωής σου. Η κλίμακα αρχίζει από το 1 (πολύ δυσαρεστημένος) και καταλήγει στο 10 (πολύ ικανοποιημένος). Κύκλωσε τους αντίστοιχους αριθμούς. Όταν ολοκληρώσεις και τις δέκα κατηγορίες πρόσθεσε τους αριθμούς ώστε να έχεις μια προσωπική εικόνα που εκφράζει το πώς νιώθεις για τη ζωή σου σήμερα. Αυτό θα σε βοηθήσει να εστιάσεις στις περιοχές που πρέπει να αφοσιωθείς πρώτα.

Τα σκορ που δίνεις στον εαυτό σου στο Διάγραμμα Ισορροπίας σου είναι μια ευκαιρία να βελτιώσεις τη ζωή σου. Δες τα σαν κάτι για το οποίο πρέπει να είσαι ευχαριστημένος ή σαν μια πρόκληση και μη νιώσεις αποκαρδιωμένος για κάποια χαμηλά σκορ. Κάποιοι από εσάς θα χρησιμοποιήσουν φυσικά χαμηλότερους αριθμούς, παρά υψηλότερους. Όλοι μας βλέπουμε τη ζωή, καθώς και τη δική μας ζωή, διαφορετικά. Το σημαντικό είναι ότι κάνεις αυτό που εσύ θέλεις να κάνεις, και ότι η αληθινή ζωή αντανακλά το όνειρο σου. Δεν στοχεύεις για τον «τέλειο κύκλο», στοχεύεις για το σχήμα που εσύ θέλεις.

Όψεις της ζωής

p141

Κάθε κομμάτι του Διαγράμματος Ισορροπίας αναφέρεται σε μια διαφορετική όψη της ζωής σου. Κάνε το διάγραμμα μόνος σου, με τον δικό σου τρόπο, και θυμήσου να σημειώσεις την ημερομηνία καθώς και τις σκέψεις σου πάνω σε αυτό αν θέλεις. Αν νιώθεις ότι θα ήθελες να προσθέσεις κι άλλες ακτίνες στο διάγραμμα σου, κάνε το.

Για παράδειγμα, κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να σκεφτούν τα παιδιά τους και τους γονείς του σαν κομμάτι της ίδιας οικογένειας και θέλουν να χωρίσουν αυτόν τον τομέα στα δύο. Παρομοίως μπορεί εσύ να θέλεις έναν τομέα για την αυτοεκτίμηση και έναν άλλο για έναν σύντροφο και τη σχέση στην οποία συμμετέχεις.

phoenix75-digital-art-fractal-Pathway_to_Pluto

Σε κάθε όψη της ζωής σου υπάρχουν πολλά πράγματα να σκεφτείς. Θα ξέρεις τι σημαίνει για σένα το κάθε πεδίο, αλλά να μερικοί δείκτες για κάποιες από τις διαφορετικές όψεις:

Αγάπη και Έρωτας576315_10150824419072957_1050500928_n

  • Προσδοκίες (είναι πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές;)
  • Δέσμευση (είναι οι επιθυμίες σου συμβατές με αυτές του/της συντρόφου σου;)
  • Αγάπη για τον εαυτό σου (νιώθεις άξιος να αγαπηθείς;)
  • Σεξουαλικότητα (γνωρίζεις για τη δικιά σου; είσαι έτοιμος να τη δεχτείς;)
  • Σεξ (νιώθεις άνετα για ό,τι αφορά το σεξ; Είναι οι ανάγκες σου ίδιες με αυτές του/της συντρόφου σου;)
  • Μοτίβο σχέσεων (διαλέγεις πάντα τον ίδιο τύπο συντρόφου και έχεις το ίδιο είδος σχέσης;)

Υγεία και Φυσική Κατάσταση

  • Άσκηση (γυμνάζεσαι αρκετά; Γνωρίζεις τι είδους άσκηση απολαμβάνεις;)gymnastics-sport-exercises-good-shape_3303268
  • Διατροφή (τρως υγιεινά; Σέβεσαι το σώμα σου;)
  • Αυτο-εικόνα (έχεις μια θετική εικόνα για τον εαυτό σου;)
  • Συχνή ιατρική εποπτεία (έχεις συχνά τσεκ-απ με το γιατρό, τον οδοντίατρο κλπ;)
  • Εθισμοί (αν έχεις κάποιους, τους διαχειρίζεσαι;)

Ξεκούραση και Χαλάρωση

  • Άγχος/ένταση 6(αισθάνεσαι συχνά αγχωμένος;)
  • Διακοπές (κάνεις τακτά διαλείμματα; Καταφέρνεις να χαλαρώσεις στις διακοπές;)
  • Αϋπνίες (έχεις πολλές άυπνες νύχτες;)
  • Διαταραχή ύπνου (ξυπνάς συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας;)
  • Διακανονισμός ύπνου (είναι το κρεβάτι σου άνετο και το δωμάτιο σου χαλαρωτικό;)

Καριέρα

  • Ικανοποίηση από την εργασία (χαίρεσαι να πηγαίνεις στη δουλειά ή σου είναι αγγαρεία;)business2
  • Εξέλιξη καριέρας (εξελίσσεται η καριέρα σου όπως θα ήθελες; Είσαι στον σωστό τομέα; Γνωρίζεις τι θα ήθελες να κάνεις;)
  • Εισόδημα (πληρώνεσαι αρκετά ή πάρα πολλά;)
  • Εργασιακές σχέσεις (έχεις καλές σχέσεις με τους συναδέλφους σου;)
  • Επίδοση (νιώθεις ότι έχεις αρκετά προσόντα για την εργασία σου ή θα ήθελες να προχωρήσεις σε περαιτέρω εκπαίδευση;)
  • Εργασιακό περιβάλλον (έχει η εταιρία σου τις ίδιες αξίες με εσένα; Υπάρχουν αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις;)

Οικογένεια

  • Γονείς (είσαι φίλος με τους γονείς σου ή τους κατηγορείς για όλα όσα πήγαν στραβά στη ζωή σου;)happy-family-on-the-grass
  • Αδέρφια (απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου; Ή δε μιλιόσαστε;)
  • Βεντέτες (είσαι στα μαχαίρια με εξ αγχιστείας συγγενείς, το σόι σας ή ακόμα και πιο κοντινούς συγγενείς;)
  • Παιδιά (αγαπάς τα παιδιά σου ή νιώθεις καταβεβλημένος από τις ευθύνες;)
  • Απώλεια (έχεις να αντιμετωπίσεις την απώλεια κάποιου μέλους της οικογένειας;)

Μόλις συμπληρώσεις το Διάγραμμα Ισορροπίας σου είναι εύκολο να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν όψεις της ζωής σου που θα ήθελες να αλλάξεις. Μπορεί να είναι πολύ απλά πράγματα τα οποία είναι σχετικά εύκολα να τα πραγματοποιήσεις, ή μπορεί να θέλεις να αλλάξεις τα πάντα.

Τα Εnergy Point Clubs αρχίζουν με το τώρα. Το πώς είναι η ζωή σου ακριβώς αυτή τη στιγμή, και δουλεύουν από εδώ και πέρα. Ξεκίνα με το να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου. Άρχισε να παρατηρείς τα καλά πράγματα στον εαυτό σου και στη ζωή σου και κατέγραψε τα. Με το να συνειδητοποιήσεις κάθε τι θετικό που σου συμβαίνει αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία σου.

Αν νιώθεις ότι το θέλεις, θέσε ένα στόχο – κάτι που θέλεις να κάνεις ή κάτι που θέλεις να γίνεις.

Μετά έλα στo Energy Point Club γίνε μέλος και πες μας πως τα πήγες.

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΜΟΝΗ!!

ΕΠΙΜΟΝΗ!

Το ευχάριστο με τον "Νόμο της Έλξης" είναι ότι καταφέρνεις να ενώσεις την δύναμη του μυαλού και των συναισθημάτων σου. Περικλείει την δημιουργία μιας νέας προσέγγισης στην ζωή σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι για τα επιτεύγματα και τις επιθυμίες σου. Αυτό βέβαια χρειάζεται επιμονή.

Εάν δεν δεις άμεσα αποτελέσματα και ο στόχος σου δεν υλοποιηθεί  γρήγορα μπροστά στα μάτια σου, μην παραδίδεις τα όπλα και μην απελπίζεσαι.  Δούλεψε στο να ακονίζεις καλά τα εργαλεία σου.. τις σκέψεις σου, τα αισθήματά σου, τις πεποιθήσεις σου και την συμπεριφορά σου, την φαντασία σου, την επιθυμία και την σύνδεσή σου με το λαμπρό σου μέλλον και τον πραγματικό σου εαυτό. Τότε θα δεις τα αποτελέσματα στην πραγματικότητά σου. Να τα εκτιμάς αυτά μαζί με τα σημάδια, τους οιωνούς, τις συγχρονικότητες που σου  παρουσιάζονται. Να είσαι ανοικτός στις ευκαιρίες που θα βρεθούν στον δρόμο σου και να πράξεις σύμφωνα με αυτές.

artistic-nature-101

Τα όνειρα σου , σαν σπόροι που ξεφυτρώνουν, θα κάνουν ρίζες και θα βλαστήσουν , όταν τα δώσεις ήλιο και νερό, και τα φροντίσεις μέσα στην ζέστη του μυαλού σου.

Να επιμένεις!! 

Το να συντονίσεις τις δονήσεις σου στο μέλλον που επιθυμείς, μπορεί και να σημαίνει ότι πρέπει να αλλάζεις τακτικά ανταλλακτικά και επίπεδα ανάπτυξης, όπως και να απομακρύνεις αυτό που φυτρώνει στον δρόμο σου

ΕΣΤΙΑΣΕ!!

ΕΣΤΙΑΣΕ!

Σε αυτό που δίνεις την προσοχή σου ευδοκιμεί. Η ενέργεια των σκέψεών σου, των συναισθημάτων, της φαντασίας και της επιθυμίας σου τρέφει την εμπειρία σου. Όποτε εστιάζεις σε αυτό που δεν θέλεις , δίνεις σε αυτό την προσοχή σου, τότε μεγεθύνεται στην ζωή σου. Λέξεις όπως "δεν" "μη"  "όχι" δείχνουν που εστιάζεις , τι είναι αυτό που δεν θέλεις παρά αυτό που θέλεις.

Τάισε τα όνειρά σου όχι τους φόβους σου. Τάισε τις επιτυχίες σου όχι τις αποτυχίες σου. Οι σκέψεις σου , τα συναισθήματά σου, η εστίαση και ο τρόπος που τα χρησιμοποιείς σου δίνουν τις κατευθύνσεις. Σίγουρα σε πάνε κάπου. Εάν αισθάνεσαι καλά , τότε καλά θα αισθάνεσαι και στον προορισμό σου.

Εάν βρίσκεσαι σε μία ιδιαίτερη δύσκολη φάση, ή υπάρχει μία περιοχή στην ζωή σου που σου προκαλεί φόβο ή ανησυχία ή άγχος, ή άλλα αρνητικά συναισθήματα (θυμό, ενοχή, κλπ) υπάρχει μία τεχνική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις , ώστε να σε βοηθήσεις να εστιάσεις μακριά από αυτό που δεν θέλεις και να συγχρονιστείς σε αυτό που θέλεις, όπως επίσης και σε υψηλότερες, θετικές  ενεργειακές δονήσεις.

4254474176_50a513e437_o

Λοιπόν, στην αρχή της ημέρας σου διάλεξε

α) έναν στόχο/όνειρο που επιθυμείς να δημιουργήσεις , μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία ή

β) ένα πρόσωπο που θαυμάζεις και επιθυμείς να μοιάσεις και να αναπτύξεις κάποιες από τις δικές του ποιότητες

αυτό θα λειτουργήσει σαν "άγκυρα εστίασης" κατά την διάρκεια της ημέρας. Κάθε φορά που η εστίασή σου αρχίζει να ξεφεύγει προς την κατεύθυνση των αρνητικών σκέψεων, φόβων, ανησυχιών ή της απαισιοδοξίας , αμέσως αλλάξτε την προσοχή σας προς την "άγκυρα εστίασης" σας. Χρησιμοποιήστε την ίδια που έχετε επιλέξει στην αρχή της ημέρας , όλη την ημέρα.

Βιώστε πως ανεβάζει την κατάστασή σας άμεσα. chackrasΑυτός είναι και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποκτήσετε μεγαλύτερη επίγνωση και έλεγχο των σκέψεων και των συναισθημάτων σας και να δίνετε μεγαλύτερη ενέργεια στον στόχο σας. Μπορείτε να διαλέγετε διαφορετικές "άγκυρες εστίασης" κάθε μέρα.

Για να εμπλουτίστε την εξάσκησή σας μπορείτε επίσης να κάνετε την παρακάτω άσκηση.

Προσπαθήστε να προσηλώστε το βλέμμα σας σε ένα σημείο μακριά σας για μερικά λεπτά χωρίς να αποσπαστείτε (μπορείτε να ζωγραφίσετε ένα σημείο σε ένα χαρτί ή να χρησιμοποιήστε ένα συγκεκριμένο σημείο στον χώρο σας).

Μπορείτε να ξεκινήσετε να εστιάζετε σε αυτό το σημείο για 30 δευτερόλεπτα.

Προσπαθήστε να κρατήσετε το μυαλό σας καθαρό και σταθερό και δώστε όλη σας την προσοχή στο σημείο εστίασης. Μετά αρχίστε κάθε μέρα να αυξάνετε τον χρόνο εστίασης σε αυτό το σημείο και να θυμάστε να κρατάτε το μυαλό σας καθαρό και σταθερό. Αυτή είναι μία καταπληκτική άσκηση για να μάθετε πώς να εστιάζετε στον στόχο, να κρατάτε το μυαλό σταθερό και καθαρό και να είστε περισσότερο παρόντες στο "εδώ και τώρα". Μπορείτε να κάνετε αυτή την πρακτική σε όλες τις καθημερινές σας δραστηριότητες και να είστε πλήρως προσηλωμένοι στο αποτέλεσμα.

Πάντα να χαίρεστε με τον εαυτό σας για τις επιτυχίες σας και τους θριάμβους σας.

vagas

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ?

Όταν σταθμίζετε τις προτιμήσεις σας, οραματίζεστε τα όνειρά σας ή βρίσκετε τι επιθυμεί η καρδιά σας, μην παγιδεύεστε με το να αναρωτιέστε με ποιόν τρόπο θα τα αποκτήσετε όλα αυτά. Αναρωτώμενοι "Πώς"  καλλιεργεί αμφιβολίες και περιορισμούς στην φαντασία σας και στην προοπτική του ορίζοντα σας. wallpapers__by__Rokott007_369

Αφήστε στο σύμπαν να ξεκαθαρίσει το "πως" θα γίνει αντί για εσάς. Μέσα από τα σημεία υπεροχής του και τις απεριόριστες δυνατότητές του , αυτό του είναι ένα εύκολο και διασκεδαστικό καθήκον. 

Η δική σας δουλειά είναι να αναγνωρίσετε τις ευκαιρίες, να χαρείτε με τα δώρα που έρχονται στον δρόμο σας , να πανηγυρίσετε με τις επιτυχίες σας και να είστε ευγνώμονες με το μαγικό ταξίδι της ζωής σας.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

 

Για τους περισσότερους ανθρώπους να έχουν ελευθερία και να ελέγχουν τη ζωή τους είναι πολύ σημαντικό.  preconceitosΌλοι ξέρουμε πόσο σπουδαίο είναι να έχουμε τη ικανότητα να παίρνουμε αποφάσεις και τη δύναμη να διαλέγουμε. Φυσικά αυτό που οι περισσότεροι από μας ξεχνάμε είναι ότι για να έχουμε ελευθερία και να ελέγχουμε τη ζωή μας απαιτείται ένα υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας και αυτάρκειας.

Συχνά ο καλύτερος τρόπος να εξακριβώσεις πόσο «ελεύθερος» είσαι είναι να δεις πόσες ευθύνες μπορείς να δεχτείς να αναλάβεις. Ο καθένας μας γεννιέται απολύτως εξαρτώμενος από άλλους, συνήθως τους γονείς μας. 1280-freedom-fly-wallpaper

Όσο είμαστε μικρά παιδιά κάθε κομμάτι της ζωής μας προαποφασίζεται και καθοδηγείται. Δεν χρειάζεται να βρούμε μόνοι μας την τροφή μας, το ρουχισμό και τη στέγη. Δεν αποφασίζουμε αν θα πάμε στο σχολείο. Κάθε τι που κάνουμε και κάθε τι που είμαστε είναι αποτέλεσμα αυτού που κάνουν άλλοι για μας. Όταν ενηλικιωνόμαστε αρχίζουμε να παίρνουμε όλο και περισσότερη από αυτή την ευθύνη πάνω μας. Μερικοί από μας την παίρνουμε ανυπόμονα και χαιρόμαστε την ελευθερία που συνεπάγεται. Άλλοι ωστόσο έχουμε την τάση να προσπαθούμε να αποφύγουμε αυτό που σημαίνει να είσαι ενήλικας.

Να τρεις ωραίοι τρόποι για περισσότερη υπευθυνότητα.

1)Υπενθυμίστε στον εαυτό σας: Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε υψηλά επίπεδα υπευθυνότηταςselfreliance στη ζωή σας είναι να υπενθυμίζετε συνεχώς τον εαυτό σας γι’ αυτό. Μπορείτε να πείτε κάτι απλό όπως «αυτό είναι δική μου ευθύνη» ή «είμαι υπεύθυνος». Κάνοντάς το πυροδοτείτε ένα βαθύτερο κομμάτι του χαρακτήρα σας και γίνεστε περισσότερο αυτοδύναμοι.

2) Συνειδητοποιήστε ότι η ελευθερία ταυτίζεται με την υπευθυνότητα:alternative-investmentsΟι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν πολύ ελευθερία στη ζωή τους αλλά ξεχνούν ότι για να είναι κανείς αληθινά ελεύθερος και να έχει τον έλεγχο χρειάζεται να πάρει και πολλές ευθύνες. Σκεφτείτε όταν φύγατε από το σπίτι σας: Για πρώτη φορά ήσασταν το αφεντικό στη ζωή σας.  Και σαν αποτέλεσμα της καινούργιας κατάστασης έπρεπε επίσης να είστε ο σεφ, ο λαντσέρης, και αυτός που πληρώνει. Συνειδητοποιήστε ότι όταν δεχόμενοι ανάληψη ευθυνών για σας και για τη ζωή σας, ενεργοποιείτε μια ροή περισσότερης ελευθερίας και επιλογών.

3)Παραδεχτείτε τα λάθη σας Ένα από τα μοιραία ελαττώματα των περισσότερων ανθρώπωνmistakes είναι η προσπάθεια να κρύψουν τα λάθη τους. Σκέφτονται ότι επειδή «τα έχουν κάνει χάλια» αυτό θα τους προξενήσει προβλήματα. Τις περισσότερες φορές θα προσπαθήσουν να κρύψουν τα λάθη τους λέγοντας ψέματα, υπεκφεύγοντας ή κατηγορώντας άλλους. Αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να φαίνονται ανόητοι και αναξιόπιστοι. Από αυτή τη στιγμή πάρτε απόφαση να αντιμετωπίσετε τα λάθη σας και να μάθετε από αυτά. Παραδεχόμενοι ένα λάθος αυτόματα γίνεστε πιο υπεύθυνοι. Αν υπάρχει κάποιο πεδίο στη ζωή σας όπου θα μπορούσατε να πάρετε περισσότερες ευθύνες κάντε το,

(«Για φερ’ το να δούμε») και θα νιώσετε αμέσως πιο δυνατοί και κυρίαρχοι της κατάστασης.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ή ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ ΧΑΡΤΙ

vagas

Πολύς λόγος γίνεται σήμερα για επενδύσεις και πρωτιά (επιτυχία).

Στο χώρο της οικονομίας γίνεται πολύ συζήτηση για το ποια είναι η καλύτερη επένδυση. Και ενώ είναι σημαντικό να προσέχετε τα χρήματά σας και να σχεδιάζετε πως θα τα επενδύσετε, υπάρχει μια άλλη πολύ σπουδαιότερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε: Η επένδυση χρόνου και προσπάθειας για την πνευματική σας ανέλιξη. 4375825_f520

Οι γνώσεις και οι επιδεξιότητες που μπορείτε να αποκτήσετε στη ζωή σας είναι η το καλύτερό σας χαρτί. Οι άνθρωποι που έχουν τα περισσότερα κέρδη στη ζωή είναι αυτοί που ξοδεύουν χρόνο κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα και κάθε χρόνο επενδύοντας στην προσωπική τους ανέλιξη. Ξοδεύουν χρόνο διαβάζοντας, μαθαίνοντας, αποκτώντας νέες επιδεξιότητες και βελτιώνοντας τον εαυτό τους από μέσα προς τα έξω. Βελτιώνοντας τον εαυτό σου πνευματικά είναι σαν να χτίζεις τους μυς σου για να είσαι σε φόρμα και φυσικά υγιής. Αν είσαι συνεπής στην προσπάθειά σου τα αποτελέσματα αρχίζουν να έρχονται.Μπορεί να μην κερδίσετε κάτι μεσοπρόθεσμα, όμως μακροπρόθεσμα τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή και αξιόλογα.

Πολλοί είναι που ενθουσιώδεις να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης αναρωτιούνται τι θα πρέπει να μελετήσουν πρώτα. Να μια λίστα για να παρακινήσετε τον εαυτό σας:

1)Μελετήστε τη γλώσσα σας 

Μάθετε να μιλάτε, να διαβάζετε και να γράφετε σωστά.business2 Κάθε εβδομάδα προσθέστε μια νέα λέξη στο λεξιλόγιό σας.

Οι λέξεις είναι εργαλεία και όσο πιο πολλά έχετε διαθέσιμα, τόσο πιο ικανοποιητικά μπορείτε να επικοινωνείτε και να σκέφτεστε.

2)Μελετήστε το επάγγελμά σας

Μετά τη γλώσσα ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε μπροστά είναι να μελετήσετε το επάγγελμά σας.  Πάρτε χρόνο να διαβάσετε όσο μπορείτε για stats-and-graphs-imageτην εταιρία σας, το είδος της δουλειάς, τις γενικές και τις μελλοντικές κατευθύνσεις.

Ανακαλύψτε την «τέχνη» και τα τρικ που χρησιμοποιούν οι καλύτεροι της δουλειάς. Μελετώντας επίμονα κάθε χρόνο για πέντε χρόνια, μπορείτε να γίνετε εξπέρ και να φτάσετε στην κορυφή.

3)Μελετήστε επικοινωνία και επιτηδειότητα Η ικανότητά σας να τα πηγαίνετε καλά με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων θα προάγουν σημαντικά την επιτυχία σας στη δουλειά σας. Αφιερώνοντας χρόνο να μάθετε πώς να επικοινωνείτε, θα κάνετε τον εαυτό σας πιο δημοφιλή και πιο άξιο να πάρετε ότι θέλετε από τη ζωή.

screen_shot_2010_07_28_at_8_20_36_pm

Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο είστε ένας από τους λίγους που έχουν ανακαλύψει το θαύμα της προσωπικής ανέλιξης. Αν διατηρήσετε το συνήθειο του συνεχούς διαβάσματος, την εκμάθηση και τη βελτίωση των επιδεξιοτήτων σας, θα δείτε σύντομα να αποκτάτε χρήματα, φίλους και ανεξαρτησία.